Zlorabe

zloraba2Kako preboleti zlorabe iz preteklosti?

Zaradi zlorab se lahko globoko v vas pojavlja občutek, da si zaslužite biti prizadeti ali zlorabljeni in da si ne zaslužite biti zdravi. Imate kdaj take občutke?

Zelo pogosto je razlog za tak občutek zloraba iz preteklosti. Pri zelo občutljivih posameznikih je lahko vzrok zato že dobronamerna strožja vzgoja ali kakšna kritika s strani staršev. Vzgojo lahko hitro občutite kot vašo osebno zlorabo. Zloraba lahko za vsakega posameznika pride v drugačni obliki – kar je za nekoga normalno, je lahko za drugega zloraba. Če imate iz vaše mladosti kakšen tak občutek, potem je gotovo to razlog za vaše težave. Lahko ste videli nekoga drugega v vaši bližini, ki so se jim dogajale zlorabe. Z njim ste sočustvovali in ob tem ste lahko prevzeli negativno energijo od njih in občutili ob tem krivdo. Lahko, da ste doživeli zlorabo, ki je v vas povzročila globoko travmo. To je bila lahko fizična, čustvena ali spolna zloraba, ki se je kasneje pojavljala v vašem življenju kot nek začaran krog. Vzrok za vse to pa je bil občutek v vas, ki vam govori, da si zlorabo zaslužite, da si ne zaslužite spoštovanja, da ste izgubili samospoštovanje in vse kar ste nekoč imeli. Zavestno in podzavestno so v vas povzročili, da niste zadovoljni s samim seboj. Vse to povzroča posledice na tretji čakri osebnega energetskega centra, kot tudi na meridianih povezanih s centralnim delom vašega telesa. Ob zlorabah ste verjetno občutili strah in če ste bili dovolj močni ste občutili tudi jezo in odpor. Priporočam vam, da čimprej začnete tapkati. Le tako se boste za vedno znebili teh občutkov in začeli se boste spoštovati in ceniti, zlorabe bodo za vas postale preteklost. Obrnite se name, saj vam bom te občutke pomagala trajno izbrisati iz vašega življenja.

Primer tapkanja za zlorabo:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: težave z zlorabo). 

Karate točka: Kljub temu, da sem bil/a zlorabljen/a, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Bil/a sem zlorabljen/a.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev,ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.