Zavrnitev

zavrnitev partnerjaVas je že kdaj zapustil partner? Ena izmed najtežjih čustvenih izkušenj je izguba svoje najdražje osebe. Pri EFT svetovanjih se pri tej težavi osredotočimo na vsa možna čustva, še posebej na izkušnje iz otroštva. V zvezah se do neke mere prepustimo svojemu partnerju in smo od njega odvisni glede varnosti, sreče in samopodobe. Koliko smo v zvezah odvisni od partnerja, je odvisno že iz izkušenj iz otroštva, še posebej pa so pomembne naše pretekle zveze, ki še niso v celoti zaključene. Če hočemo v takšnih situacijah preboleti krizo in premagati bolečino, moramo delati na izkušnjah iz preteklosti.

Seznam čustev, ki jih občutimo, ko nas nekdo zapusti so:
– zavrnitev (počutimo se ničvrednega), ker bivši partner noče biti več z nami,
– ne znamo si predstavljati prihodnosti brez te osebe in ob tem nas je strah,
– strah pred sramoto, kaj si bodo mislili drugi o meni, zdaj ko me je partner zapustil,
– strah, da ne bom mogel najdi več nikogar, s katerim bi bil-a skupaj,
– bolečina in osamljenost, ker ne morete več objeti/ljubiti/se pogovarjati z bivšim partnerjem,
– občutek krivde, zagrenjenost in izdaja ker vas je partner na ta način prizadel,
– krivda, ker se počutite, da ste vi krivi, da vas je partner zapustil,
– ljubosumje, ker je bivši partner z drugo osebo,
– jeza ali maščevanje, ker vam je partner povzročil toliko bolečine,
– depresija in prestrašenost, ker ne morete imeti to kar si želite in se počutite nemočni.

Bolečina ponavadi traja več mesecev, pri nekaterih ljudeh pa celo več let. Vendar lahko bolečino z EFT svetovanji odpravimo v manj kot enem tednu. Potrebno je pozabiti in normalno nadaljevati z življenjem.

Vsaka ločitev in zaključek zveze je boleča izkušnja, ki lahko zamaje naš notranji mir in srečo.

Pri premagovanju tega problema nam lahko pomaga da:
– preučimo naše obnašanje in pomislimo ali smo mi morda prispevali k zaključku zveze (potrebno je razmisliti, ali smo preveč kritizirali, se pritoževali, stalno iskali potrditev, ali smo imeli občutke krivde, nismo jasno izražali svojih potreb, smo premalo samozavestni, imamo notranje konflikte),
– morda se moramo naučiti ljubiti partnerja, kljub njegovemu obnašanju in ne glede na to ali bomo z njim ali ne,
– ugotovimo, da smo zmožni preživeti brez te osebe in da sta v nas kljub temu sreča in ljubezen, samo moramo jima znati prisluhniti,
– priložnost izkoristimo, da razvijemo večjo notranjo moč in postanemo bolj samozavestni,
– večina od nas bo morala spremeniti samopodobo,
– moramo se sprijazniti, da partnerjeva odločitev, da nas zapusti sploh ni bila zavrnitev (partner nas lahko še vedno ljubi in spoštuje, vendar je zaradi drugih razlogov moral prekiniti zvezo).

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.