ZAVIST

zavistZAVIST (D.P.)

Zavist se v nas porodi takrat, ko se primerjamo z drugimi. V tem primeru dajemo svojo moč čustvu v nas, ki pravi, da nismo dovolj dobri. Zavist je neprijeten občutek, ki nastane v nas, ko se nam zdi, da druga oseba ima nekaj kar si sami želimo oziroma imamo občutek, da nam nekaj manjka, kar ima druga oseba.

Ne glede na to, kaj je temelj zavisti, ki jo občutimo, smo najpogosteje zavistni na nekaj materialnega, na videz, včasih tudi status, ki ga drugi osebi prinese uspeh, mi pa ga nimamo.

Doživljanje uspeha nekoga drugega kot nepravičnost najpogosteje izvira iz časa našega zgodnjega otroštva. Takrat je bila ljubezen naših skrbnikov odvisna od tega, kako zadovoljni so bili z nami, predvsem pohval, ki so nam dale vedeti kako ljubljeni smo.

Zavist nas opozarja, da se moramo soočiti s svojimi strahovi, da začnemo osebnostno rasti, da prerastemo svojo bolečino iz otroštva, se naučiti svojo lekcijo in znati iti naprej. Dokler ne počistimo vzroka tega negativnega čustva, se samouničujemo.

S tapkanjem vas naučimo, kako zavist nadvladamo. Pomagamo vam, da prevzamete nadzor nad lastnim življenjem. Z EFT tehniko pridemo do cilja, kako biti brezpogojno srečen in spoznamo dejstvo, da sreča ni odvisna od drugih ljudi temveč od nas samih. Z EFT tehniko vas naučimo, da se imate radi, da ste zadovoljni sami s sabo ne glede na to, kako uspešni so drugi ljudje.

This entry was posted on 26 maja, 2016, in blog. Bookmark the permalink.