Zasvojenost

igre na srečoInternet, spletna družabna omrežja, mobiteli in digitalne tehnologije bogatijo in dopolnjujejo naše delo in odnose. Na trenutke pa smo z doživetji pred zasloni preobremenjeni. Neuravnotežena uporaba lahko preide v začaran krog zasvojenosti. Posledice zasvojenosti npr.: z računalniškimi igrami, s spletnim nakupovanjem, s pornografskimi vsebinami, … so vidne v življenju (delo, odnosi, družina, prostočasne dejavnosti …).

Kadar se oseba začne zapirati vase, izgublja stik s seboj, bližnjimi ali stik z realnostjo, je potrebno razmisliti o smislu tovrstnega početja. Negativne posledice se lahko kažejo tudi v manjši delovni učinkovitosti. Zasvojenost se kaže tudi po tem, ko nekdo razvije navado odvisnosti, da pogosto postaja nemiren in verbalno agresiven, posledice pa so občutki obžalovanja, laganje bližnjim ogrožanje odnosov in dela. Kadar se posameznik sooča z zasvojenostjo s športnimi stavami, igra zaradi negativnih čustev in osebnih življenjskih kriz. Kadar pa je zasvojen z igrami na srečo, pa je to predvsem zaradi vznemirjenja in adrenalina, ki se ob tem sproži. Strokovna obravnava je nujna, saj je oseba ujeta v razmišljanje, ki mu sledijo sprememba osebnosti, obup in samomorilne misli.

Tapkanje je definitivno pravi način za trajno odpravo vsake vrste zasvojenosti.

Primer tapkanja za zasvojenost:

Točke za tapkanje pa najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo z zasvojenostjo (npr.: zasvojenost z igrami na srečo). 

Karate točka: Kljub temu, da sem zasvojen/a z igrami na srečo, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Igre me zasvojijo.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.