ZASVOJENOST S HRANO

zasvojenost s hrano2ZASVOJENOST S HRANO (D.P.)

Zasvojenost s hrano je odlična tolažba. Kadar smo žalostni, jezni, razočarani, nemočni je hrana naš najboljši prijatelj. Zasvojenost s hrano v nas vspodbuja strah. Čeprav se ne zavedamo, posegamo po hrani tudi takrat, ko se ne počutimo varni in ko bežimo pred svojimi čustvi. S hrano se tudi tolažimo, ko smo pod stresom. Na nezavedni ravni iščemo notranjo izpolnitev.

Ključno pri zasvojenosti s hrano je, da se zasvojenosti začnemo zavedati, da jo ozavestimo.

Z EFT metodo se dotaknemo resnične težave, ki se skriva za zasvojenostjo za hrano. S tapkanjem poiščemo tiste neprijetne dogodke iz preteklosti, s katerimi ste se naučili, da se lahko s hrano potolažite. S tapkanjem najdemo tudi tiste negativne dogodke iz vaše preteklosti s katerimi ste se naučili, da ste s hrano varni. Predvsem z EFT metodo odpravimo miselne in čustvene ovire, ki nam preprečujejo, da bi se soočili z resnično težavo.

Ko boste z EFT metodo počistili čustvene težave, se bo stanje zasvojenosti s hrano umirilo. Tako boste dosegli, da se boste ljubili in cenili. Ko se boste počutili dobro in varno, ko boste zaupali v življenje, si boste privoščili najboljše. Ko se vaš apetit normalizira, boste jedli hrano samo takrat, ko boste dejansko lačni. S tapkanjem se boste naučili odnosa do svojega telesa, kar se bo odražalo tudi navzven.

This entry was posted on 13 oktobra, 2015, in blog. Bookmark the permalink.