Žalovanje

žalovanjeŠok pride nepričakovano, kot rušilni val. Počutite se, kot bi bili izgubljeni v labirintu polnem žalosti. Globoko v sebi čutite strah in zmedenost, čeprav vam vaši možgani govorijo, da se to ne more zgoditi. Izguba osebe, ki ste jo imeli radi, vam je dan zapolnila z nepredstavljivimi nalogami. Kličete prijatelje in sorodnike, jih obveščate o grozni novici in planirate pogreb. Sploh si ne predstavljate, kako se boste lahko po tem vrnili v službo.

Z velikimi napori se prebijate iz dneva v dan in v grlu imate neprestano občutek, da vas nekaj duši. Nenadoma se vam vlivajo solze iz oči, npr.: ob zvoku glasbe ali vonju parfuma, ki vas spomni na osebo, ki ste jo pravkar izgubili. Najtežje vam je, ko si morate predstavljati prihodnost brez te izgubljene osebe. Še bolj hudo vam je ko, vidite ostale člane družine, ki so zaradi hude žalosti le še bleda senca samega sebe. Normalno je, da se počutite nemočni ob spopadu z žalostjo, kajti večina ljudi na tak dogodek ni pripravljena. Dovolite, da vam tapkanje olajša prehod in vam obenem omogoči, da spet postanete nasmejani. S tapkanjem na to sprejmite, da se oseba v taki obliki ne bo več vrnila, obenem pa ne bo pa nikoli pozabljena. Tako se vam bo končalo obdobje tesnobe, bolečin v prsih, strahu in napadov panike.

Primer tapkanja za žalovanje:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: žalovanje). 

Karate točka: Kljub temu, da žalujem, se popolnoma in globoko sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Žalujem.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.