UTRUJENOST? IZČRPANOST? BREZVOLJNOST? POMANJKANJE ENERGIJE?

  

 

DUŠEVNO ZDRAVJE

 

- stres, 
- depresija, 
- strah pred novimi stvarmi,
- ne sprejemanje sebe,
- žalost, 
- tesnoba, 
- napadi panike, 
- nezaupanje, 
- izguba položaja v družbi, 
- skrbi kaj bodo drugi mislili o meni, 
- anksioznost, 
- preobremenjenost, 
- sram, 
- težko dihanje, 
- slabša koncentracija, 
- ne znam se postaviti zase, 
- slaba volja, 
- črnogledost,
- omejujoča prepričanja: 
      "nisem dovolj dober/a", 
      "moram trpeti", 
      "nikomur ne pripadam", 
      "ne znam reči ne", 
      "vedno se moram dokazovati", ...
Poleg tapkanja obstajajo tudi mnoge druge dejavnosti (kot so na primer: meditacija, joga, reiki, pozitivno razmišljanje, hoja, molitev, …)  s katerimi si lahko olajšate simptome duševnega zdravja. Super je, da karkoli od tega počnete. Telo vam bo vedno hvaležno. Te dejavnosti pa je potrebno izvajati kar se da redno in vestno, sicer njihov učinek izgine.
V kolikor želite vi TRAJNO odpraviti ves nakopičen stres,  anksioznost, depresijo, panične napade oziroma druge simptome, potem vam svetujem, da si poiščete pomoč profesionalne EFT  terapije oz. terapije tapkanja.

 

FIZIČNO ZDRAVJE

 

- premalo ali preveč delujoča ščitnica, 
- motnje spanja,
- nespečnost, 
- sindrom kronične utrujenosti, 
- avtoimunske motnje, 
- srčno popuščanje, 
- slabokrvnost, 
- artritis, 
- fibromialgija 
- mišično skeletna motnja, 
- sladkorna bolezen,
- ...
EFT – TAPKANJE neposredno ne odpravlja fizičnih bolezni. EFT – tapkanje je tehnika, ki odpravlja čustveno bolečino, ta pa vpliva na nastanek raznovrstnih fizičnih bolezni.

Skoraj vsaka fizična bolezen ima izvor v energijskem sistemu telesa.

Žalostni spomini in travme iz preteklosti ostanejo shranjeni v telesu in motijo ​​normalen pretok zdrave energije, motnja energije pa je glavni razlog za nastanek večine bolezni.

Raziskave so pokazale, da EFT tehnika ali tapkanje zmanjša čustveni vpliv spominov in dogodkov, ki sprožajo čustveni stres. Telesu pomaga, da ponovno najde pravo ravnovesje, kar stoodstotno pospeši zdravljenje. EFT – tapkanje torej pomaga telesu, da se pozdravi od znotraj navzven.

 

 ŽIVLJENJSKI SLOG

 

- slaba prehrana, 
- kajenje, 
- uživanje alkohola, kofeina, 
- uživanje nekaterih zdravil, med drugimi tudi antidepresivov, 
- premalo telesne aktivnosti, 
- dolgočasje, 
- pomanjkanje spanca, 
- fizični napori,
- obdobje čustvenega stresa ali žalovanja
- ...
EFT – tapkanje vam pomaga predelati čustveni stres in vsa negativna čustva povezana z življenjskim slogom, ki jih nosite v sebi na primer:

– če ne morete shujšati,
– če vas je česa strah,
– če čutite jezo na koga,
– če žalujete,
– če čutite bolečino,
– če vas muči tesnoba,
– če vas grabi panika,
– …

EFT – profesionalno tapkanje vam izbriše ves nakopičen stres in čustveno bolečino. Pri odpravljanju vzrokov pomanjkanja energije zaradi življenjskega sloga je zelo učinkovita EFT terapija.

Če vam zdravnik predpiše antidepresive za zdravljenje depresije, morate vedeti, da ti zmanjšujejo le njene simptome, ne rešijo pa psihičnega vzroka.
Mnogi ljudje so depresijo odpravili z EFT terapijo. Ker so odpravili vzrok depresije in ne samo simptome, so lahko antidepresive tudi opustili.
Začasno lahko svojo energijo usmerite v hobije, ki vas navdušujejo in na ta način odpravite brezvoljnost in pomanjkanje energije. 

 

DELO IN DELOVNO OKOLJE

 

- slabi delovni pogoji (nereden delovni čas, težko fizično delo, dolg delavnik, ...),
- konflikti z nadrejenimi ali sodelavci,
- delo, ki ga ne opravljate radi, kljub dobremu plačilu,
- ni osebnega ali profesionalnega napredka,
- ustrahovanje, razne nevarnosti pred izgubo dela,
- negativna prepričanja,
- ...
Raziskave po svetu kažejo, da so ljudje, ki niso tako zelo zadovoljni s svojim delom, ki ga opravljajo, bolj podvrženi depresiji ali so bolj zaskrbljeni in imajo več težav s spanjem.
 
SLABI DELOVNI POGOJI  DUŠEVNO ZDRAVJE

 

Slabi delovni pogoji in nezadovoljstvo z delom ne vpliva dobro na duševno zdravje. Ljudje, ki ob svojem delu doživljajo ustrahovanje, konflikte, nezadovoljstvo, so bolj podvrženi k nespečnosti, paničnim napadom, strahom, depresiji in so bolj zaskrbljeni.

 

 

EFT terapija – tapkanje vam pomaga na zelo učinkovit način, saj prinaša hitre in konkretne rezultate.

Tapkanje na osnovni ravni je za večino ljudi le orodje, s katerim si pomagajo, da se trenutno počutijo malo bolje, nimajo pa izkušenj ali znanja, da bi dosegli trajne spremembe.

              Napredno ali profesionalno tapkanje pa gre še korak dlje. 
        In sicer, tukaj nas zanima kaj takšnega ste v življenju doživeli, 
              da ste se poistovetili s omejujočim prepričanjem, na primer: 
        "Nisem dovolj dober/a ", "Vedno se moram dokazovati" , "Nimam se rad/a",... 
           saj vam ta prepričanja dejansko jemljejo energijo ali pa vas tudi izčrpavajo.

Spreminjanje negativnih podzavestnih prepričanj ni enostavno in če sami ne boste znali poseči v svojo globino, da bi ta omejujoča prepričanja spremenili, potem pridete na EFT terapijo, uspešno vas bom vodila čez proces in vas trajno osvobodila omejujočih prepričanj. 

V sebi boste naredili zelo konkretne spremembe, opazili boste napredek, presenečeni boste nad dobrim občutkom čustvene osvoboditve.   

EFT – profesionalno tapkanje vam bo TRAJNO izbrisalo čustveno bolečino, ki vas veže na boleče dogodke, odpravi negativna prepričanja, misli in občutke.

 

 

 

Skoraj vsak človek v sebi nosi negativna omejujoča podzavestna prepričanja o samem sebi, ki ga ovirajo in zaradi katerih ne more napredovati.

Negativna podzavestna prepričanja je potrebno spremeniti v pozitivna:

 

        " Nisem dovolj dober/a."               --->              " Dovolj dober/a sem."
    " Vedno se moram dokazovati."       --->              " Vse kar naredim je dobro."
        " Nimam se rad/a."                         --->              " Rad/a se imam."
        " Nikomur ne pripadam."                 --->              " Pripadam."

 

Podzavestna prepričanja so se oblikovala v vaši preteklosti – večinoma v vašem otroštvu. EFT – profesionalno tapkanje vam negativna podzavestna prepričanja pomaga odpraviti za vedno. Ko naredite generalno čiščenje svoje podzavesti, se boste lahko razvijali, napredovali in na polno zasijali.

 

 

Dokazano je, da je EFT tehnika zelo učinkovita pri odpravljanju depresije, anksioznosti, fobij, paničnih napadov, posttravmatske stresne motnje, bolečin in drugih težav.

                 EFT - tapkanje je preprosta tehnika na osnovnem nivoju, 
         vendar delo z vašimi čustvi in prepričanji zaradi katerih je nastala anksioznost, 
    depresija, fobije, panični napadi ni preprosto in zahteva napredno profesionalno tapkanje.

 

 

EFT terapija vključuje poglobljen  pogovor in tapkanje. Predstavljena vam je vsebina oziroma znanje o tem, kako deluje naš um, kako poseči v podzavestne vzorce in kako nasploh spreminjati vaše življenje.

Vključuje mnoge elemente terapevtskih pristopov. To je energetska psihologija, tehnika odpuščanja, tehnika ponovnega vtiskovanja v matrico – PVM, psihoterapija, čuječnost, zdravljenje notranjega otroka….

EFT Terapija je nadzorovan proces, v katerem je najprej potrebno natančno razumevanje čustvenih težav, nato izdelava strategije, kako te težave odpravimo, in v zadnji fazi odpravljanje teh težav s tapkanjem.

 

 

Zavedajte se svojih misli in občutkov. Na primer: če čutite strah, je prav da si ga dovolite čutiti, vendar bodite pozorni, kje v telesu se nahaja in na kakšen način ga čutite.

– Ugotovite, kdaj se je ta strah že enkrat pojavil v vašem življenju. Negativni občutki so povezani z vašimi izkušnjami iz preteklosti. Vse je zapisano v vašem telesu, kar koli ste kdaj doživeli.

Predelajte vse čustvene rane in se osvobodite njihovega vpliva na vaše sedanje življenje.

– Iz podzavesti očistite vso čustveno bolečino.

– Ne pozabite se osvoboditi negativnega razmišljanja in notranjega glasu, ki vam jemljeta veliko življenjske energije in vam obuja bližnjo ali daljno preteklost.

Umirite svoj um ter začutite notranji mir. Uporabite EFT – tapkanje, da začutite to umirjenost, da vam vrne vso izgubljeno energijo.

 

NE POZABITE:

z EFT – tapkanjem izbrišite vse negativne občutke in lahko spreminjate negativna omejujoča podzavestna prepričanja v pozitivna prepričanja.

Postanete lahko vedno bolj mirni in polni energije, saj boste občutili pozitivne spremembe na vseh področjih vašega življenja.

Rabite pomoč? Vedno na voljo EFT pomoč.

This entry was posted on 13 aprila, 2021, in blog. Bookmark the permalink.