Težave pri športu

košarkaPo mnenju raznih strokovnjakov ima EFT tehnika zelo pomembno mesto pri treningih posameznih športnikov in moštev. Z EFT tehniko športniki dosežejo maksimalno fizično učinkovitost. Pridobijo večjo vzdržljivost, moč, hitrost in koordinacijo.

Predstavljamo vam primer s košarkarsko ekipo. Pred EFT svetovanji je ekipa v celi sezoni zmagala le 3-5 tekem na sezono. Imeli so ogromne težave s člani ekipe in trenerji. Odpraviti je bilo potrebno sledeče težave:
– slabo izvajanje prostih metov,
– slabo izvajanje metov izpod koša,
– slaba taktika,
– slaba koncentracija,
– slabe podaje,
– ne sprejemanje odgovornosti v igri,
– stalno igranje pod svojimi zmožnostmi in
– zmedenost ob glasnem navijanju navijačev.

Vse probleme je potrebno obravnavati na ravni posameznika in jih reševati individualno. Pri košarki je potrebno spremljati statistiko uspešnosti metov pred in po EFT svetovanjih. Uspešnost izvajanja prostih metov se je povečala za skoraj 50%, viden napredek je bil tudi pri vseh ostalih metih. Od osmih tekem je moštvo po EFT svetovanjih zmagalo kar na šestih. Eden od teh porazov je bil z moštvom, ki je uvrščeno tik pod vrhom lestvice. S tem moštvom so predhodno izgubili za več kot 30 točk, tokrat pa le za 3 točke. Težave te ekipe so bile tako precej zmanjšane.

EFT svetovanje so v veliko pomoč tudi pri zdravljenju poškodb športnikov ali pri njihovi preprečitvi.

Marsikateri tekmovalci odkrito priznavajo, da so se prebili v sam vrh s pomočjo EFT tehnike, da po terapijah niso imeli nobenih težav s poškodbami (ki so se jih prej bali) in da so postali maksimalno samozavestni.

Primer tapkanja pri preprečitev poškodb:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: strah, da se bom ponovno poškodoval/a). 

Karate točka: Čeprav se bojim, da se bom ponovno poškodoval/a, se imam kljub temu rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Bojim se, da se ponovno poškodujem.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.