Tesnoba

tesnobnostStrah je pogosto povezan z določenimi vedenji bega in izogibanja, tesnoba pa je posledica groženj, ki jih občutimo kot neizogibne in za katere se nam zdi, da jih ne moremo nadzirati.

Tapkanje za tesnobo in posledično tudi stres, lahko prinese hitro in trajnejše olajšanje. Z EFT tehniko odpravimo vzroke, ki povzročajo napade tesnobe.
Sodobna razlaga o tem, zakaj je EFT tehnika uspešna, temelji na delu možganov, ki se imenuje amigdala.

Amigdali pravimo center za preživetje, saj sproži reakcijo boj ali beg, tako da hipoma oceni nevarnost situacije. Sleherno vznemirjenje zato v celoti preplavi psiho in telo. Poleg tega se vsako zgodnje intenzivno vznemirjenje zapiše kot nezaveden čustven spomin.

Nežno tapkanje pomirja naš odziv, ki bi sicer sprožil boj ali pobeg. Namesto tega se v racionalnem delu naših možganov najde rešitev, ki ob izpostavljenosti stresu in negativnih čustev, ni bila na voljo.
Ljudem, ki pogosto trpijo zaradi tesnobe, marsikdo običajno svetuje, da se »razveselijo» ali da »prebolijo» to situacijo. Vendar je s temi nasveti zelo malo koristi. Če se težava ne rešuje ustrezno lahko tesnoba preraste v panični napad.

EFT tehnika vam brez kakršnega obsojanja omogoča, da se soočite s svojimi strahovi in ranljivostjo. Pomaga vam, da vsa negativna čustva spravite iz sebe. Pomirjen bo vaš celoten energijski sistem telesa in to vam bo prineslo resnično olajšanje.

Za tapkanje izberite tesnobo ali stres, saj oba problema sprožita isti odziv v telesu. Oboje sproži v telesu »boj», ki ga moramo premagati s tapkanjem.

Ocenite kako močno tesnobo sedaj čutite na lestvici od 0-10. Opazujte se, če čutite v sebi kakšno spremembo (npr.: bitje srca), ali če ste nehali čutiti tesnobo in se vam je pojavilo kakšno drugo čustvo..

Primer tapkanja za tesnobo:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: občutim tesnobo). 

Karate točka: Kljub temu, da občutim tesnobo (kje), se popolnoma in globoko sprejemam…

Na notranji strani obrvi: Občutim tesnobo (kje).

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.