Strahovi

strahhStrah je negativno čustvo, ki ga doživljamo, ko se počutimo ogrožene. Gre za osnovni mehanizem preživetja, ki se sproži kot odgovor na določene dražljaje, kot so bolečina ali nevarnost. Strahovi povzročajo stres. Vsaka misel v možganih spremeni bio-kemično reakcijo. Možgani nato pošljejo specifičen kemični signal v vsako celico našega telesa. Bolj kot so naše misli negativne, bolj specifične kemične reakcije se oblikujejo v možganih in večji stres doživljamo. Ko je telo v stresu, se celice ne obnavljajo, ampak je telo takrat v šoku in se pripravlja na borbo za življenje. Celice ne vedo, kaj je bil povod za kemično reakcijo, ki jih je dosegla iz možganov. Ne znajo ločiti strahu, ki je nastal kot posledica strahu pred nekom ali nečim. Telo se vedno pripravi na napad ali na beg in v tem času se v celicah ustavijo običajni zdravilni procesi.
Če se to zgodi običajno za nekaj minut, ni težav, saj je naš organizem na tovrstne situacije pripravljen. Težava nastane, ko je strah prisoten dalj časa ali pa se pojavlja prepogosto. Takrat se porušijo naravni telesni procesi vključno s presnovo, prebavo, izločanjem strupov in tako dalje.

Če tudi vi pogosto občutite strah, morate to enkrat za zmeraj rešiti. Poskusite tapkati, ali obiščite EFT terapijo, da vam trajno in za vedno odpravimo kakršenkoli strah iz vašega življenja.

Ali je to:

  • strah pred prihodnostjo,
  • strah pred višino,
  • strah pred javnim nastopanjem,
  • strah pred vožnjo,
  • strah pred zdravniki,
  • strah pred iglami,

Primer tapkanja za strah pred prihodnostjo:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vaš problem (npr.: strah pred prihodnostjo). 

Karate točka: Kljub temu, da me je strah pred prihodnostjo, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Strah me je prihodnosti.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.