EFT TEHNIKA, TAPKANJE: STRAH PRED LJUDMI

STRAH PRED LJUDMI (D.P.)

Strah pred ljudmi imenujemo tudi socialna fobija. Začetek socialne fobije po navadi sega v zgodnje najstniško obdobje, pojavi se tudi lahko mnogo kasneje. Ta vrsta anksioznosti je lahko zelo neprijetna, saj strah pred mnenjem drugih oseb, se po navadi kaže na vseh področjih življenja. Značilnost oseb, ki trpijo s socialno fobijo je, da so preveč samokritične. Rešitev tega strahu je v tapkanju.

Ljudje s socialno fobijo doživljajo nenehen in neracionalen strah pred družabnimi situacijami, v katerih bi jih drugi ljudje lahko ocenjevali ali obsojali. Strah še naraste, kadar osebe s socialno fobijo menijo, da bodo v prisotnosti drugih doživele ponižanje ali se na nek način osramotile. Strah jih je, da bodo drugi opazili znake tesnobe, kot so zardevanje, tresenje rok ali potenje. Radi se izogibajo situacijam, ki pri njih povzročajo tesnobo. Kadar to ni mogoče, so zelo tesnobni ali v zadregi. Pravijo, da imajo »tremo« in ta se na zunaj pri nekaterih sploh ne vidi, pri drugih pa je zelo očitna. Kadar je socialna fobija zelo huda, se ob izpostavljanju lahko pojavijo tudi napadi panike. Uspešno rešite ta problem z EFT tehniko, tapkanjem.

Socialna fobija je huda oblika sramežljivosti, ki povzroča ljudem težave v njihovem vsakdanjem življenju. Te težave so včasih manjše, kot npr. nezmožnost glasno in jasno govoriti v šoli. Včasih pa so problemi večji in bolj resni.

Kljub temu, da za to obliko anksioznosti trpi veliko ljudi, marsikdo sploh ne ve, da socialna fobija obstaja. Ljudi s socialno fobijo zato družba pogosto po krivem označi za introvertirane, sramežljive in nedružabne, čeprav so v nasprotju s tem po značaju lahko povsem zabavni, prijetni, pozorni in sočutni ljudje, ki pa so zaradi simptomov socialne fobije pri vzpostavljanju stikov z drugimi lahko zelo ovirani. Ljudje s hudo socialno fobijo imajo pogosto malo prijateljev, počutijo se osamljene in imajo težave pri uresničevanju svojih ciljev v šoli ali v službi. Nič več vam tega ne bo treba trpeti, za vedno se osvobodite strahu in osamljenosti. Pri tem vam uspešno pomaga EFT tehnika, tapkanje.

Zaradi slabega poznavanja te motnje včasih ljudje s socialno fobijo niti ne vedo, za čim pravzaprav trpijo. Prav zato je pomembno, da motnjo prepoznajo in poiščejo ustrezno terapijo, saj se tudi socialno fobijo uspešno zdravi. Najslabše je namreč, če se zatečejo k najstarejši terapiji za premagovanje strahu – alkoholu in si z njim v družbi dajejo korajžo. To je zloraba alkohola in lahko vodi v odvisnost.

Z EFT tehniko se naučite socialnih veščin, ki so nujne za vsakdanje življenje. Za takšne osebe je pomembno, da se naučijo spreminjati in preusmerjati misli, ki povzročajo strah.

S tapkanjem prepoznamo in odpravimo negativne misli, jih spremenimo v nevtralne oz. pozitivne. S terapijo tapkanja pa trajno izgine tudi socilana fobija oziroma strah pred ljudmi.

This entry was posted on 14 februarja, 2017, in blog. Bookmark the permalink.