SE ČUTITE ZAPUŠČENI

SO VAM SPODNJI VIDIKI ZAPUŠČENOSTI BLIZU? (D.P.)

zapuščenost– V nekaterih situacijah ali ob določenih ljudeh dobite občutek zapuščenosti.
– Nihče vas ne razume.
– Za vse stvari ste zadolženi sami.
– Imate občutek, da vam nihče nikoli ne stoji ob strani.
– Nikoli ne morete biti točno to kar ste. Če boste pokazali svojo pravo podobo vas bodo drugi kritizirali, vas ne bodo sprejeli ali celo zapustili.
– Vas je strah, da boste ostali sami?
– Ste bili kdaj v kakšnem odnosu, ki se je končal brez da bi vedeli zakaj je prišel konec? Je druga oseba odšla od vas brez razlage?
– Kadar se bliža čas dopustov nimate prave družbe.
– Ne znate bivati sami s sabo?
– Se dolgočasite kadar ste sami?

S tapkanjem se vrnemo nazaj, v tisti dogodek v katerem ste se naučili in občutili zapuščenost. Določimo tudi intenzivnost tega dogodka od 0 do 10 in na ta dogodek tapkamo toliko časa, da občutek izzveni. Vračanje nazaj v ta specifičen dogodek, ki se nam je zgodil v preteklosti tudi pomeni, da gremo čez bolečino, ki smo jo občutili, ko smo bili zapuščeni. In dokler ta specifičen dogodek ne pretapkamo, bomo občutili isto bolečino tako dolgo dokler ne bo izzvenela.

S spremembo prepričanja “vsi me zapustijo”, izboljšamo samozavest. V naše življenje prihajajo novi ljudje, ki znajo stati ob strani, znajo poslušati, znajo tolažiti in predvsem nas ne zapustijo.

Pomembno je predvsem to, da za vsako “napako”, ki jo naredimo, najprej sami sebi oprostimo in se ne krivimo in kritiziramo, temveč sprejmemo dejstvo, da bomo drugič ravnali drugače. Ni nas več strah, da vse stvari, ki se nam pojavijo na naši poti rešimo in se zavedamo da zmoremo vse.