SLABA SAMOPODOBA

slaba samopodoba3SLABA SAMOPODOBA (D.P.)

Naučena negativna prepričanja ustvarjajo majhno samopodobo. Ko smo bili majhni in so nas starši kritizirali, smo nevede ustvarjali vzorce in prepričanja, s katerimi smo bili zmedeni in negotovi vase. Če nam starši niso kazali, da nas cenijo in spoštujejo in od staršev nikoli niste prejeli čustvene podpore, tudi zdaj, ko ste odrasli ne znate dati naprej. Ker enostavno tega vzorca ne poznate.

Negativna prepričanja o sebi ustvarjajo ovire in blokade v našem telesu. Ko se to zgodi, pademo iz ravnotežja, ker naš um, telo in čustva ne delujejo skladno in naša samopodoba je majhna in slaba.

S tapkanjem spremenimo svoja prepričanja, začnemo se ustvarjalno odzivati in resnično spremenimo svojo obnašanje in miselnost, tako prekinemo s svojimi negativnimi vzorci obnašanja. Ko s tapkanjem spremenimo negativna prepričanja o sebi in o svetu, spremenimo tudi kakovost svojega življenja.

Z uporabo tapkanja prekinemo vzorec žrtve okoliščin, prevzamemo nadzor nad svojim življenjem. Stvari, ki se vam bodo zgodile, ne bodo tako pomembne kot to, kako se boste vi odzvali nanje. In s tapkanjem se boste naučili spremeniti svoj odziv na stvari. Načili se boste, kako se ceniti in spoštovati, kako nuditi čustveno podporo ne samo sebi temveč tudi drugim.

This entry was posted on 13 oktobra, 2015, in blog. Bookmark the permalink.