Slaba samopodoba

slaba samopodoba2Če imate možnost si vsak dan privoščite sproščujočo kopel oziroma ko se tuširate se imejte pri tem radi. Tako boste vsak dan zapustili svoj dom z dobrimi občutki.

Vsa naša mnenja, odnosi in prepričanja, ki jih nosimo v sebi smo pridobili v preteklosti od naših staršev, starih staršev, učiteljev, trenerjev, vere, knjig in televizije. Vsak ima v svoji notranjosti svoja lastna prepričanja. Vaše prepričanje se razlikuje od mojega. Ta prepričanja v nas pogosto sploh niso resnična. So samo neka navodila, ki smo jih pridobili od drugih. Ta prepričanja v nas lahko vsebujejo slabo samopodobo. To je lahko negativen odnos do samega sebe. Mi smatramo to kot resnico v sebi, dejansko pa to samo omejuje naš uspeh in srečo ter zmanjšuje našo samozavest. Preden lahko postanemo samozavestni in uspešni moramo najprej prepoznati in izbrisati negativna prepričanja, ki jih imamo o sebi. S tapkanjem na slabo samopodobo, lahko izbrišemo negativna prepričanja, ki so se v nas nalagala skozi leta in jih zamenjamo s pozitivnimi. To bo bistveno povečalo naše samozadovoljstvo. Z iz brisanjem negativnega prepričanja iz naše notranjosti lahko bistveno izboljšamo naše duševno zdravje in blagostanje.

Če imate negativno oziroma slabo samopodobo, lahko to povzroči:
preveliko odvisnost od sprejemanja s strani drugih: imate potrebo po tem, da vas drugi pohvalijo, niste se sposobni sami nagraditi,
pomanjkanje samozavesti: ne vidite smisla svojega življenja, imate slabo samopodobo in ne verjamete dovolj, da bi lahko uspeli v življenju,
negativnost: vaš negativen pogled na sebe pripelje do tega, da imate negativen pogled na ves svet. Obnašate se kot slabič, nič ne vidite v pozitivni luči in sploh ne verjamete, da obstaja boljša možnost v življenju.
pesimizem: ne verjamete, da boste uspeli, pred sabo vidite samo prekletstvo,
samo pomilovanje: Kako močno se sami sebi smilite? Se vam zdi, da se vam v življenju godi krivica? Izgubljeni ste v samo pomilovanju in obžalovanju. Začeli ste verjeti, da vas ne bo nihče opazil, če se mu ne boste zasmilili.
ne pustite nikomur, da bi se vam približal, čeprav vam želi pomagati: Ob tem občutite hladnost, strah, da bi vas prizadeli, nepripravljenost, da bi karkoli tvegali ali spremenili, strah da bi vas izkoristili, strah pred neuspehom, strah da bi prizadeli druge in vse skupaj vam onemogoča, da bi imeli normalen odnos z drugimi ljudmi.
izgovarjanje na usodo: Vaša negativna samopodoba v podzavesti povzroči, da se vedno izpolni negativna usoda, da se stvari vedno slabo dokončajo (neuspeh, zavrnitev, poraz, neodobravanje ali kakšen podoben dogodek). V vašem življenju se ponavlja vzorec samouničevanja.

Primer tapkanja za slabo samopodobo:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: slaba samopodoba). 

Karate točka: Kljub temu, da imam slabo samopodobo, se popolnoma in globoko sprejemam.

Na notranji strani obrvi: V svoji koži se ne počutim dobro.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.