SI TUDI TI KDAJ RAZOČARAN/A

od alenke mandalaRAZOČARANJE (A.Z.)

Ko so tvoja pričakovanja prevelika ali pa napačna, se zgodi razočaranje. Čustvo, ki ga imenujemo RAZOČARNJE, je za mnoge zelo boleče. Bolj ko ti manjka ljubezni do sebe, večkrat si razočaran/a.

Zakaj je tako?

Vsak človek hrepeni po ljubezni in toplini, čeprav imajo nekateri težave s tem in se zapirajo v svoj svet, ampak to je že druga zgodba. V iskanju ljubezni se poslužuje človek različnih metod ena izmed njih je ta, da poišče ljubezen v partnerju, otrocih, hobijih, delu, denarju, karkoli samo, da ne občuti bolečine, prikrajšanosti. In ravno zato, ker iščeš ljubezen na napačnih koncih in ti te osebe ne morejo dati tisto kar ti od njih pričakuješ, si razočaran/a. Bolj, ko se ukvarjaš s težavo, bolj se zapletaš v svojih občutkih.

Razočaranje prinese vedno nova razočarnja, če se ga ne lotiš na pravi način. Najprej ga občutiš kot grenko izkušnjo, ki počasi preraste v depresijo in na koncu tudi paniko. Zato je potrebno čimprej najti razloge zakaj si razočaran/a. Pomembno je, da se zavedaš svojih občutkov, si jih priznaš in poiščeš razloge. Vsako razočaranje temelji na pričakovanju, zato je pomembno, da se vprašaš kaj si pričakoval/a? Ko dobiš odgovor, se vprašaj zakaj si to pričakoval in koliko si glede tega pričakovanja ti naredil/a? Če ti prijateljica reče, da te bo poklicala, potem pa nima časa in te ne pokliče, ti pa ji ne poveš koliko ti njen klic pomeni potem ne moreš pričakovat, da ti bo javila, ker te ne more poklicat.

Pomembno je, da partner ali prijatelj ve kako se ti počutiš in on lahko ve samo če imaš iskren odnos in mu poveš. Naslednje vprašanje, ki si ga moraš zastavit je zakaj ljubezen iščeš izven sebe? Vse kar potrebuješ, že imaš, samo dovoli si. Vso ljubezen, ki jo potrebuješ, že imaš, samo nauči se imeti rad/a sam/o sebe.

Zato je pomembno, da vedno, ko začutiš razočaranje, poveš kaj čutiš in pogledaš zakaj tako čutiš. IMEJ SE RAD/A IN DRUGI TE BODO OBOŽEVALI. Ne verjameš, poskusi iskreno poskusi imet rad/a sebe itak nimaš kaj zgubit.