PRAVOČASNO PREPOZNAJTE IZGORELOST IN JO PRAVILNO ZDRAVITE

Sindrom izgorelosti ni le trenutna izčrpanost, ampak je resnična psihična motnja.

ZNAN OBČUTEK?

Poznate občutek, ko se kronični in dolgotrajni utrujenosti pridruži še občutek tesnobe, panični napadi, nihanje razpoloženja, izguba motivacije, nespečnost, ki kljub daljšim dopustom ne izzveni?

Vse to lahko pomeni, da ste preveč obremenjeni in najverjetneje izgoreli. Prav je, da v takem primeru poiščete strokovno pomoč.

STROKOVNA POMOČ

EFT – profesionalno tapkanje.

DELOVNA IZČRPANOST ALI KRONIČNA IZČRPANOST – SINDROM IZGORELOSTI

Tako kot ni vsaka žalost že depresija, tako tudi nista vsaka izčrpanost in odpor že izgorelost. Treba je razlikovati med delovno izčrpanostjo in sindromom izgorelosti.

Delovna izčrpanost je normalna posledica dolgotrajnega intenzivnega dela. Občutkov kot so tesnoba, panični napadi, nihanje razpoloženja, izguba motivacije, nespečnost  ob kronični utrujenosti ni.  

TRAJNO SE OSVOBODITE KRONIČNE IZČRPANOSTI – SINDROMA IZGORELOSTI S POMOČJO TERAPEVTA

EFT – profesionalno tapkanje.

SVET DOBIČKOV IN REZULTATOV

Živimo v svetu, v katerem štejejo dobički in rezultati. Do izgorevanja pride, kadar sovpadejo zunanje prisile z notranjimi. Ključni vzroki za izgorelost so osebnostne značilnosti kot so perfekcionizem, delo-holizem, dokazovanje, izguba naklonjenosti, močna čustvena ranljivost (zlasti na kritike), strah pred zavrnitvijo ali pretirano angažiranostjo. Veliko ljudi meni, da je vrednotenje odvisno od rezultatov in pohval. Marsikdo se zaradi tega angažira čez vse meje pri delu, v odnosih, v šoli, pri športu, … Pri takem vedenju se ljudje psihofizično  in čustveno izčrpavajo.

OSEBNOSTNO NAPREDUJTE

Kratkotrajne in hitre rešitve, ki omilijo simptome so zdravila. Le ta pa žal ne spremenijo osebnostne značilnosti, ki so vzrok za izgorevanje. Lahko se vam zgodi, da se cikel izgorevanja ponavlja oziroma se lahko stopnjuje do končnega zloma.

TRAJNA REŠITEV

Trajna rešitev je predvsem spreminjanje nekaterih osebnostnih značilnosti.  Zdravljenje izgorelosti  s trajnimi rešitvami in osebnostnim napredovanjem lahko dosežete le v nekaj urah z individualno EFT terapijo.

This entry was posted on 9 januarja, 2021, in blog. Bookmark the permalink.