POSTANETE KDAJ LJUBOSUMNI

ljubosumje3LJUBOSUMJE (D.P.)

Ljubosumni ljudje so zelo negotovi vase, ne cenijo se in ne verjamejo lastni vrednosti. Ljubosumje dejansko govori: nisem dovolj dober/a, nisem vreden/a npr.: ljubezni, zapustil/a me bo, zaradi drugega partnerja, ali partner me bo prevaral/a zaradi nekoga drugega. Iz tega se rodi jeza in obtoževanje.
Če vztrajate pri ljubosumni osebi, potem kažete, da si ne zaslužite zdrave ljubezenske zveze. Ljubosumje se ne kaže samo v partnerskem odnosu. Lahko se kaže tudi v prijateljskih vezeh, med poslovnimi partnerji, med sosedi, med sošolci. Na primer: sosed ima boljši avto od mene, sošolka je dobila boljšo oceno od mene, moj poslovni partner je dobil boljšo poslovno priložnost od mene, moja najboljša prijateljica je bolj samozavestna od mene.

Zavest, da nas pesti ljubosumje, je zelo pomembna. Če se tega zavedamo imamo priložnost, da si z EFT pozdravimo čustveno telo, čustveni del svojega uma in nehamo trpeti. Brez te zavesti ne moremo nič. Edino, kar nam ostane je, da še naprej trpimo v odnosih z drugimi ljudmi, pa ne le z njimi, temveč tudi sami s seboj.

S tapkanjem gradimo ljubezen in spoštovanje do sebe. Ko rastete v ljubezni do sebe, bodo to ljubezen in spoštovanje začele odsevati vse vaše veze. Drugih ne moremo spremeniti. Z EFT dosežemo, da smo v sedanjem trenutku zadovoljni sami s sabo, da ljubosumje z lahkoto opustimo, se učimo zase in ljubezen do sebe je prvi korak, ki vam pomaga. Da nas ljubosumno vedenje drugih ne prizadene in da kadar smo sami ljubosumni na druge, se zavemo, da je to samo trenutno stanje, ki ga lahko popravimo in živimo življenje brez ljubosumja in srečni ter zadovoljni smo.

This entry was posted on 5 septembra, 2015, in blog. Bookmark the permalink.