Osamljenost

osamljenostČe sami sebe dovolj dobro opazujete, boste opazili, da se jeza, ko se pojavi, prelije v druga čustva. Jeza nas drži le nekaj minut, nato pa se prebudijo čustva, ki so pod njo. Na primer razjezimo se na moža, ki pride domov pozno in v rahlo vinjenem stanju. Besede jeze kar vrejo iz nas, in ko se malo ohladimo, se jeza prevesi v žalost ali strah.
V žalosti osebe začutijo, da so same in osamljene, ko moža ob večerih ni doma in morajo same poskrbeti za otroke: jih nahraniti, umiti, spraviti v posteljo, pospraviti po stanovanju in pripraviti stvari za naslednji dan. Nikogar ni tam, ki bi jim pomagal, kaj šele, da bi jih razumel.

V strah pa se jeza prelevi pri osebah, ki imajo iz svoje lastne družine slabo izkušnjo, kar se tiče poznega prihajanja domov in uživanja alkohola, ali če vedo, da imajo s temi težavami opraviti v partnerjevi družini.

Osamljenost lahko med prazniki začutimo še močneje. Praznični čas ustvarja velik kontrast med tem, kar čutimo znotraj nas in tistim, kar nas obdaja. Rajanje, bleščanje, obiski prijateljev, sorodnikov, v ljudeh pa občutek, da temu ne bodo zadostili, da ne morejo brez preostanka zazveneti s prazničnim duhom. Ta duh proizvaja občutke zavisti in sramu. Zavist in sram sta dve od glavnih sestavin osamljenosti. Zavist osamljenost sproži, sram pa je reakcija na osamljenost.

Primer tapkanja za osamljenost:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: osamljenost). 

Karate točka: Kljub temu, da sem osamljen/a, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Tako zelo sem osamljen/a.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.