Odlašanje

odlašanjePo večini izkušenj ima vsakdo, ki odlaša, za to dober razlog. Kljub temu, da na prvi pogled to ni vidno, ima taka oseba od odlašanja korist.
Odlašamo pogosto zato, ker sabotiramo sami sebe. Projekt se nikoli ne konča, delo je vedno v teku, ne premaknemo se naprej. To v nas vzbudi občutek nezadovoljstva. Prisotna je tudi zmedenost, saj naše zavlačevanje v resnici nasprotuje našim dejanskim ciljem (boljša služba, zaključek projekta, nova zveza). Pogosto se z zavlačevanjem spoprimemo na napačen način. Svetovalci se pogosto sploh ne dotaknejo dejanskega problema, ampak vam svetujejo, da si bolje organizirate svoj čas. Dejanski problem, ki izhaja iz konfliktov in čustev, ki so v vas pa ignorirajo. Drug pristop svetovalcev je, da obravnavajo zavlačevanje kot začasno rešitev, torej da sploh ne gre za problem. Tapkanje oz. EFT je najboljša tehnika, da se od odlašanja za vedno poslovite.

Trije glavni razlogi za zavlačevanje so:
1. Jeza ali zamera proti osebam, ki imajo avtoriteto.
2. Zavlačevanje se splača, ker se oseba počuti varno in se s tem izogne kritikam.
3. Zavlačevanje je način, kako posameznik izraža svoj upor.

Primer tapkanja za odlašanje:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: odlašanje). 

Karate točka: Kljub temu, da stalno odlašam, se imam vseeno rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Stalno nekaj odlašam.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem oz. EFT tehniko posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.