OBČUTEK MANJVREDNOSTI

OBČUTEK MANJVREDNOSTI (D.P.)

Obstajajo različni vzroki občutkov manjvrednosti in kar precej jih izvira iz otroštva. Nekateri viri manjvrednostnega kompleksa, občutka, močno ovirajo našo osebnost. Morda kompleksi izvirajo iz čustvenega nasilja v otroštvu, lahko so posledica določenih okoliščin ali pa nečesa, kar smo si sami zadali. Kompleksi izvirajo iz meglene preteklosti, iz nejasnih kotičkov naših osebnosti.

Pri preseganju kompleksa manjvrednosti, ki je le drug izraz za globok in zakoreninjen dvom v samega sebe, je v tem, da se napolnimo z vero, trdno in resnično vero vase.

Naš občutek negotovosti oziroma gotovosti je odvisen od tega, kako razmišljamo. Če v svojih mislih neprestano pričakujemo strašne dogodke, ki bi se morda lahko zgodili, se bomo stalno počutili negotove. Še resnejša težava je v tem, da smo z močjo svojih misli sposobni ustvariti prav takšen položaj, kakšnega se bojimo.

Povsod srečujemo ljudi, ki se bojijo v svoji notranjosti, strah jih je življenja, trpijo zaradi globokega občutka nezadostnosti in negotovosti, dvomijo o lastnih močeh.  Globoko v sebi mislijo, da niso sposobni prevzeti odgovornosti ali da ne zmorejo izkoristiti priložnosti. Udarci življenja, kopičenje težav in množenje problemov nam jemljejo energijo in počutimo se izčrpane in prestrašene. V takšnih položajih se ne zavedamo svoje dejanske moči in človek se vda obupu, ki pa nikakor ni utemeljen.

S tapkanjem ponovno znova ocenite svoje osebnostne prednosti, se napolnite z mislimi, vere, zaupanja in gotovosti. Z EFT si boste predstavljali, sprejeli, potrjevali, poudarjali svoje vrednote, zato, da se boste lahko dvignili nad katerokoli še tako brezupno težavo. S tapkanjem si povečate svojo moč in samozavest.

This entry was posted on 10 januarja, 2017, in blog. Bookmark the permalink.