Nick Ortner

Nick Ortner

ciljVeliko večino svojega življenja sem preživel v prepričanju, da se stvari preprosto zgodijo. Nisem se zavedal zakaj, saj nisem poznal osnovnih vzrokov za moje obnašanje, niti vedel, kaj lahko naredim z njimi. Če sem bil jezen na nekoga, je bilo to zato, ker si je to zaslužil. Če sem bil prizadet, sem to čutil upravičeno, saj me je nekdo »prisilil« k temu. Če sem se vedel na nek način, je to bila »osebnostna lastnost«.

Deloval sem, se odzival, spremljal odločitve, doživljal negativna čustva in rezultate ter bil prepričan, da tako pač je. Če vam je tovrstno obnašanje domače – od zdaj ali iz preteklosti – veste, da ni prav nič zabavno. Če mislimo, da nimamo nadzora nad svojo usodo, je naše življenje zelo oteženo.

Na srečo sem prišel do točke, ko sem počasi moral prevzeti odgovornost za svoje življenje. Spoznal sem, da so me oblikovale moje pretekle izkušnje. Uvidel sem, da moje negativne življenjske izkušnje niso bile moja krivda, bile pa so moja odgovornost.

Vedel sem, da se hočem spremeniti, delovati drugače, sprejemati boljše odločitve – a nisem vedel kako. Nisem znal presekati vzorcev, ki so tako dolgo upravljali moje življenje. Kako lahko neham početi, kar počnem že vse življenje?

Kako naj se neham odzivati tako, kot se nočem? Kako sem končno sprejel odločitve, ki so me opogumile in mi dale moč? Kako sem lahko opustil, odpustil, ozdravel in napredoval na vseh področjih življenja? Na srečo se odgovor vedno prikaže, če sta vprašanje in želja dovolj močna. Meni se je prikazal z EFT terapijami tapkanja. Ko sem prvič občutil njeno moč, sem osupnil. Čarovnija, ki jo ustvarja v mojem življenju in v življenju ljudi okoli mene, me še naprej osuplja vsak dan.