Nespečnost

KRONIČNA NESPEČNOST

kronična nespečnostPo izkušnjah naših strank je EFT tehnika idealna za odpravo nespečnosti. Dnevno tapkanje odpravi vzroke nespečnosti, kar se po tem odrazi v prijetnem in brezskrbnem spanju ponoči. Ljudje, ki trpijo za nespečnost, so po navadi zelo fizično izčrpani. V svoji glavi niso zmožni izključiti problemov.
Ljudje, ki imajo kronično nespečnost je potrebno obravnavati drugače, kot ljudi z nenadno nespečnostjo (opisana v drugi točki). Vzrok za kronično nespečnost je točno določen dogodek ali travma v preteklosti. Ponavadi je povezana s kronično zaskrbljenostjo. Imate morda tudi vi stalne skrbi za nekoga? Ne morete teh skrbi izbrisati iz glave? Bi bili zmožni izbrisati te skrbi? Ljudem skrbi pridejo v navado in v njih vidijo nekaj pozitivnega, kar je razlog, da se jih ne morejo otresti. Pri tem se je potrebno vprašati: Kdo bi skrbel za druge, če ne vi? Kaj bi počeli z vsem dodatnim časom, ki bi vam ostal? Kdo bi postali, če ne bi imeli več kroničnih težav? Kako bi se počutili, če ne bi toliko časa porabili za skrbi?

AKUTNA NESPEČNOST (nenadna)

Ali se je pri vas nespečnost pojavila nenadno? Nenadna nespečnost je po navadi povezana z nepričakovano situacijo, npr.: z spremembo službe, težavami, ki jih imajo otroci v šoli, z boleznijo/morda celo smrtjo enega izmed članov družine. Pri tem se je potrebno vprašati kaj vam ponoči preprečuje, da bi zaspali. Ali bi lahko reševanje tega problema počakalo do jutra? Kaj bi se zgodilo, če zdaj ne bi mislili na ta problem? Ena izmed možnih rešitev za nenadno nespečnost je pogosto tapkanje preko dneva. Na ta način že čez dan odpravite tesnobo in tako boste lahko mirno spali ponoči.
Možni vzroki za nenadno nespečnost so:
– nerazčiščene travme iz otroštva,
– depresija (povzroča nočno nespečnost ali prezgodnje jutranje vstajanje),
– hormonsko neravnotežje in
– stranski učinki zdravil.

PONAVLJAJOČ VZOREC NESPEČNOSTI

Pri ljudeh, ki trpijo za nespečnostjo, je pogost glavni razlog ponavljajoč vzorec nespečnosti. Ljudje, ki sredi noči ne morejo zaspati nazaj, postanejo obupani. Ta obup dodatno vpliva na možgane in energetski sistem, kar preprečuje, da bi lahko zaspali nazaj.

Ali imate kakšno od naslednjih težav:

– ne morete izključiti možganov,
– vaše misli vas ohranjajo budne,
– prepričani ste, da ne boste mogli zaspati nazaj,
– mislite, da boste vedno trpeli za nespečnostjo,
– mislite, da tega problema ne boste nikoli uspeli premagati,
– mislite, da je nekaj narobe z vami.

Primer tapkanja za nenadno nespečnost:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: nespečnost). 

Karate točka: Kljub temu, da spati, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Ne morem zaspati.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.