NESPEČNOST, PANIČNI NAPADI, TREMA, …

K Mojci sem prišla zaradi nespečnosti, glavobolov, vrtoglavice, paničnih napadov, treme, zardevanja, …pa še bi lahko naštevala. En kup enih slabih občutkov, ki so se iz dneva v dan vrstili na dnevnem redu. Od krivde, jeze, žalosti, tiščanja v prsih, skrbi, slabe samopodobe, do občutka nemoči in nezaželenosti….

Iskala sem nekaj globljega. Imela sem visoka pričakovanja. Že na začetku mi je Mojca omenila, da so vsi problemi, s katerimi sem prišla 100 % rešljivi že v najmanj 6 urah. Moja pričakovanja so se uresničila. To kar čutim zdaj, nisem čutila nikoli v življenju in to že po dveh urah terapije. Stara sem 54 let.

Dejansko še zdaj ne morem verjet, da je to možno. Vse kar sem naštela in še veliko več, kar je bilo v ozadju moje zgodbe, se je po dveh najinih individualnih EFT terapijah obrnilo v drugo pozitivno smer.

V mojem odraščajočem svetu je bilo vse prej kot pravljično. Moja mami je bila večino časa po bolnicah, zdravila se je v psihiatrični bolnišnici. Nezmožna je bila, da bi me vzgajala. Moj oče pa kot tipičen moški, hladen, strog, veliko stvari pri meni ni razumel. Ob njem sem bila vedno prestrašena, počutila sem se prikrajšano, z mano se ni pogovarjal o resnih zadevah, vse bolj površinsko. Sama sem se morala znajti v življenju, kolikor sem se lahko in hitro odrasti.

Končno sem se po enem tednu naspala, tako kot je treba. Še zdaj sem pozitivno presenečena, kako noro to profesionalno tapkanje deluje. Čez dan sem začutila več energije, nisem potrebovala poležavanja, kar se prej ni dogajalo. Tudi ponoči ni več bilo dve, tri ure obračanja po postelji. Dobila sem veselje do nekih novih stvari. Po 3 letih mi je znova zadišala kava, ker sem jo prej nehala piti ravno zaradi nespečnosti, ki me je spremljala kljub temu še ves ta čas. Kar naenkrat me je prevzel vonj in okus. Noro kako spontano sem si želela popiti to kavo. In vsak dan jo spet pijem. Da ne govorim o odnosih. Prej sem se v službi držala zase, saj sem imela občutek, če karkoli povem, je brez veze, mojega mnenja nihče ne upošteva… Zdaj sem brez slabe vesti in suvereno povedala svoje mnenje direktorju in sodelavcem. Pogovarjala sem se tudi s takšnimi, ki se že dolgo nisem. Skratka, obrnilo se je. Toliko čudovitih majhnih podrobnosti bi še lahko naštevala (verjemite, da so zame to bile velike spremembe), ki so se mi zgodile po teh terapijah, da bi popisala deset strani. Hvala, hvala, hvala, hvala, hvala… Kako je čudovito, to je res občutek, ki si ga vsak zasluži in vredno ga je doživeti kadarkoli. O.