NADLEŽNA TEŽAVA ALI NOV IZZIV

izziviNADLEŽNA TEŽAVA ALI NOV IZZIV (A.Z.)
Že sam naslov ti pove, da iščeš nekaj, kar te že tako ali tako stiska v kot. Teža, ki pritiska nate in se ne znaš rešit iz njenega objema.

Zakaj sem izbrala prav takšen naslov?

Ko se pritožuješ kako je življenje krivično do tebe in kako se ti cel svet podira, v tem istem trenutku oddajaš negativno energijo in na sebe vlečeš same neprijetne stvari. Že sam izraz težava pomeni, da gre nekaj narobe in, ko razmišljaš kako imaš težave na keterem koli področju to pomeni, da si prav na tem področju kličeš negativno energijo. 

Opis besede TEŽAVA (neugoden telesni ali duševni občutek zaradi nepravilnega delovanja organizma) pomeni, da nekaj ne deluje pravilno. Seveda tisto nekaj, tvoj um ki je prevzel kontrolo nad zavestnim odločanjem ali pa celo nad tvojim telesom, povsem odvisno kako daleč se pustiš.

Ne pišem tega, da bi ti očitala kako si nesposoben/a ali pa neodgovoren/a ampak želim, da razumeš, da se ti vse to dogaja samo v glavi, čeprav izgleda še kako resnično.

Navadno te težave izhajajo iz otroštva zaradi takšnih in drugačnih situacij. Vsak ima svojo zgodbo, vsak svojo težavo. Ampak kar ti želim danes razložiti je to, da vse kar v tem trenutku jemlješ kot težavo in ima zato podzavest nadzor nad tabo, moraš spremenit v izziv. Že sam izraz IZZIV ali IZZVATI pomeni  (z ravnanjem, govorjenjem namenoma povzročiti, da kdo reagira drugače kot v normalnih okoliščinah).

Se spomniš šole, ko si se pri matematiki učil/a računanja. Če ti matematika ni bila blizu, ti je nova snov predstavljala težavo in si potreboval/a inštruktorja, da ti je razložil zadeve, če pa ti je bila blizu potem si snov jemal/a kot izziv in si se z novo snovjo spopadel/a in jo osvojil/a. Enako je v življenju, ali se prestrašiš ali pa greš v akcijo. Si izbereš nekoga, ki ti pomaga ali pa se utapljaš v lastnih težavah.

Kar pomeni, da če zamenjaš besedo zamenjaš tudi idejo in v istem trenutku ti beseda, ki ti povzroča težavo postane izziv. Takrat se ti v življenju odprejo nove priložnosti in nove možnosti.

Vse je odvisno od tebe, če si želiš spremeniti okolico, svet, potem moraš spremeniti sebe. Če želiš spremeniti sebe moraš najti način. Če želiš najti način moraš iskati in spraševati in odgovori bodo prišli takoj, ko se odločiš. Ne ko misliš, da si se odločil/a ampak, ko se zares odločiš. S pomočjo EFT tehnike vse težave hitro postanejo izzivi. Želiš preveriti? Zakaj pa ne? Tu smo zate.

This entry was posted on 5 septembra, 2015, in blog. Bookmark the permalink.