Ljubosumje

zavidanjeLjubosumje se pojavi, ko se počutite prikrajšani za nekaj, kar imajo drugi. Vzrok za ljubosumje je v tem, da se primerjamo z nekom drugim.

Primerjave same po sebi niso slabe. Z njimi lahko dosežemo navdih, boljše rezultate, uspeh in zadovoljstvo. Če pa nenehno hrepenimo in mislimo na to, kar imajo drugi potem ohranjamo trenutno stanje. To pomeni, da bomo po tem vedno samo hrepeneli, vendar tega ne bomo nikoli dosegli.

Bolj kot razmišljamo o tem kaj imajo drugi, sami sebe dajemo v nič. Ljubosumje nam odnaša naše veselje in užitke, ker se pri tem ne osredotočamo na naše užitke, ampak na užitke drugih in to na napačen način.

Ljubosumje je sama po sebi močna beseda in težko je priznati, da jo nosimo v sebi. Če že ne gre za ljubosumje, gre vsaj za hrepenenje po sreči nekoga drugega.

Zakaj je tako pomembno, da se znebimo ljubosumja?
To je pomembno za to, ker tisto na kar mislimo, v veliki meri odraža to kar smo. Še bolj pomembno je to rešiti v primeru, da prihajamo v vsakdanji stik z ljudmi, ki jim zavidamo. To so lahko naši sorodniki, šefi, sosedje, …

Ko razčistimo z ljubosumjem, lahko prisluhnemo samemu sebi in ugotovimo, kaj si v resnici želimo. To pa ni nujno to, kar mislimo, da si želimo, ko vidimo tiste, ki to že imajo srečne.

Nekaj razlogov za ljubosumje:

– finančno stanje nekoga,
popularnost nekoga,
dejstvo, da je bil nekdo drug izbran za službo ali zvezo namesto vas,
popoln videz nekoga ali popolno telo,
sreča, uspeh ali sposobnost pri drugih,
priložnost, ki so jo dobili drugi,
ljubezenski trikotnik.

Nima smisla, da se omejujete z dosežki in lastnino drugih, saj ste sami sposobni doseči precej več.

Primer tapkanja za ljubosumje:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo z ljubosumjem (npr.: ljubosumen/a sem). 

Karate točka: Kljub temu, da sem ljubosumen/a, se imam rad/a in se sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Tako sem ljubosumen/a.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika.

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.