Krivda

Krivda in sramota.

krivo se počutimKrivda je vsem zelo dobro poznan občutek. Zlasti ženske smo tiste, ki krivdo občutimo večkrat kot moški. Krivimo se za stvari, ki jih nismo naredili ali pa smo jih, a ne dobro. Ko nam kaj spodleti, ko se s kom spremo. Ni pomembno, ali smo res kaj zakrivili ali ne, pa nas krivda vseeno razžira, včasih nam celo ne pusti dihati. Da bi postali močna in res samozavestna oseba, se moramo naučiti odpuščati in obenem sprejemati sami sebe. Odpuščati je potrebno sebi in tudi drugim. Nesmiselno je prepričevati samega sebe, da se imamo radi in da nas cenijo, če se v delčkih naše notranjosti skriva sramota in krivda.

Krivda je zelo povezana z našo vestjo. To je moralni alarm, ki nas opozarja ali smo stvari naredili dobro ali ne. Tako nam krivda omogoča, da se kot oseba psihološko razvijamo. Da lahko popravljamo stvari za nazaj in smo v prihodnje boljši in drugačni. Ima moč, da na novo pregledamo in prevrednotimo svoja dejanja in nam daje možnost za nov začetek.

Lahko nas pripelje celo tako daleč, da obupamo nad sabo. Na drugi strani nam daje priložnost za lastno spremembo. Priti prek krivde do odgovornosti. »Priznam, da sem kriv. Zdaj pa bom postal odgovoren, da se negativna izkušnja, torej strašen občutek krivde, ne bo več ponovila.»
Krivdo ljudje zelo dobro čutimo v organih. Pravimo, da nas pri srcu ali v želodcu peče, razjeda, ščipa.

Če ste kdaj naredili kakšno stvar in se tega sramujete, obžalujete ali imate zaradi tega krivdo ali vas pri srcu peče, ščipa v želodcu, vas lahko pomirim, kajti EFT svetovanja vam bodo tukaj zelo pomagala. Ne samo, da je krivda in sramota nesmiselna, ampak nas tudi stalno ponižuje in nam najeda našo samozavest. Rešite to s tapkanjem!

Primer tapkanja za krivdo:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: občutim krivdo). 

Karate točka: Kljub temu, da občutim krivdo, ker sem to storil/a, se popolnoma in globoko sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Občutim krivdo.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika. 

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.