KAKO SE ZAČNE TVOJ DAN

KAKO SE ZAČNE TVOJ DAN? (A.Z.)

najlepši danKako ti začneš svoj dan? Zjutraj, ko odpreš oči, kaj je tvoja prva misel?

Lahko ugibam. Že spet je budilka zvonila prekmalu, ti pa ne moreš niti odpret oči kaj šele, da bi se razveselil/a dneva. Kako dobro poznam ta občutek!

Potem se s težavo spraviš iz postelje in naj ti zaupam, da si zmagovalec/ka že tukaj, če ti uspe ob prvem alarmu vstat. Jaz sem navadno uporabljala tri budilke, ki so z zamikom zvonile vsaj pol ure. Potem si skuhaš kavo in če imaš slučajno čas, poješ še dragoceni zajtrk in odhitiš v službo. Brez volje in moči, da bi pomislil/a, da je za tabo že dve uri čudovitega dne.

Kako čudovitega, če pa še vedno komaj živiš? Si tudi ti poskusil/a z vitamini, več spanja, meditacijo in še bi lahko naštevala. Pa je vsako jutro naporno, da se niti ne zavedaš, da obstajajo čudovite stvari okrog tebe. Vse to sem preizkusila na svoji koži in vem, da je peklensko težko.

Nekaj let sem iskala rešitev zase in odgovore vendar nisem nikakor prišla do odrešitve. Vsak dan je bil težji in vsak dan sem bila bolj obupana. Ampak saj poznaš tisti pregovor: “Kdor išče ta najde”. Tudi jaz sem našla razlog zakaj se mi to dogaja.

Vsakodnevne dolžnosti in zadolžitve, družina, hobiji, … vse to porablja tvojo energijo. Več stresa ko doživiš več energije se porabi. In potem greš na telovadbo in se počutiš čudovito, ampak naslednji dan je spet vse po starem.

Zakaj se to dogaja? Vse negativne misli v katere se zapletaš ti porabijo veliko več energije, kot si jo v tem trenutku sposoben/a nadomestit. In če samo meditiraš in se povezuješ z energijo, hitro spet porabiš vso energijo, ki si jo pridobil/a. Svojo energijo bi lahko primerjal/la z gorečo svečo. Zato da oddaja svetlobo in toploto izgoreva sebe. Zato, da ti delaš svoje delo in zjutraj vstaneš in funkcioniraš, izgorevaš sebe. Kar je pomembno je to, da se naučiš kako sebe napolnit, da ne ostaneš sveča, ki izgoreva ampak baterija, ki se lahko vedno znova napolni in oddaja energijo v vsej svoji veličini.

Kako močno boš ti zasvetil/a pa je čisto tvoja odločitev. Lahko poiščeš način ali pa se mučiš še naprej dokler ne izgoriš do konca. Ne čakaj predolgo, ker je zunaj čudovit dan, ki ga niti ne opaziš. Lahko ti pomagam, da ga najdeš. Meni je uspelo z EFT in dan je na enkrat postal tako čudovit, da ga je vredno živet in uživat.