KAKO RAZUMETI NOTRANJEGA OTROKA

notranji-otrok

KAKO RAZUMETI NOTRANJEGA OTROKA (D.P.)

Ko otroci rastejo, se učijo skozi igro. Otrok, ki raste v okolju, kjer je igra prepovedana, žaluje. Veliko otrok je bilo vzgojenih tako, da so za vse morali vprašati starše. Sami niso mogli sprejeti nobene odločitve.Drugi so bili vzgojeni pod bremenom popolnosti. Ne bi smeli delati napak. Povedano drugače, niso se smeli učiti zato se sedaj bojijo sprejemati odločitve. Vse te izkušnje prispevajo k osebnostnim motnjam v odrasli dobi.

Če ste imeli težko otroštvo, verjetno še danes zavračate svojega notranjega otroka in se verjetno niti ne zavedate. V sebi nosite nesrečneža – otroka, kakršen ste bili nekoč – nekoga, ki se še vedno ponižuje in zavrača. Ta otrok potrebuje ljubezen, za katero ste kot otrok bili prikrajšani in to ljubezen temu otroku lahko daste samo vi.

Na individualni EFT terapiji pomagamu vašemu notranjemu otroku dati ljubezen, zdravo komunikacijo in ga naučiti kako naj živi v miru. S tapkanjem tako pridobite in ohranite otrokovo nedolžnost, iskrivost, čistost in dobroto. Naučite se postaviti meje, ohranite svojo moč, samozavest, lastne vrednosti in kreativnost ustvarjanja željenega. Vedno je treba potolažiti svojega malega otroka v sebi, ko je žalosten, izgubljen, nemočen, osamljen ali ko zapade v nezdrav odnos ali okolje. Le s tem lahko dosežete mirno in svobodno življenje. Sedaj razumete kako razumeti notranjega otroka.

This entry was posted on 5 decembra, 2016, in blog. Bookmark the permalink.