EFT TEHNIKA, TAPKANJE: KAKO PREMAGATI DEPRESIJO

KAKO PREMAGATI DEPRESIJO (M.N.)

Temeljna izkušnja depresije je izguba moči, toda to se lahko zgodi na mnogo načinov. Mnogo ljudi izkusi obdobje depresije po večjih spremembah v življenju, recimo ženske po porodu ali če začnemo s kakšnim novim projektom. Pogosto vidimo to kot spremembo na boljše in oseba bo morda presenečena, ker misli, da ji zadovoljstva v novem stanju ne bo zatemnila niti senčica. Depresija je včasih način obvladovanja prehodnega obdobja in je, dokler se čezmerno ne podaljša ali dokler ni posebno huda, dokaj zdrava oblika prilagajanja na novo.

Po navadi sprožijo depresijo naslednji dogodki:

– finančne težave,

– ločitev in razveza zakona,

– rojstvo otroka,

– šok in travma,

– smrt ali izguba bližnjega,

– osamljenost,

– večje spremembe (poroka, upokojitev, preselitev, …),

– brezposelnost.

Kako premagati depresijo? EFT tehnika, tapkanje je najboljša rešitev da dokončno premagate depresijo. Če izkusite katero od oblik depresije kot posledico enega od naštetih dogodkov in je znosna, je verjetno čas, da sami sebi namenite nekaj več pozornosti, da tako omogočite da depresija mine in preneha. Če pa čutite, da ste obtičali in se pojavijo kateri izmed naštetih spodnjih simptomov pa vsekakor svetujem, da obiščete individualno EFT terapijo. Težavo vam bom z natančno analizo preteklosti globlje raziskala, uspešno poiskala vzrok ter ga trajno odpravila. Tako vam bom omogočila, da vam depresija mine.

Simptomi, značilni za depresijo so različni, pogosto pa obsegajo:

– težave s spanjem; nespečnost,

– tesnoba,

– misli na samomor,

– izguba apatita (včasih tudi prenajedanje),

– pomanjkanje zanimanja za življenje,

– otopelost,

– občutki, da je vse brezupno.

Depresija lahko nastane tudi iz čustvenih vzrokov. Zanikanje in potlačitev nekaterih čustev, še posebno kot so: jeza, žalost, zamera, strah pogosto vodi v depresijo. Če verjamemo, da so določena čustva nesprejemljiva, se radi pred drugimi in pred seboj pretvarjamo, da jih ne čutimo. Depresija je najpogostejša pri tistih, ki so postali občutljivi zanjo že zaradi izgub v zgodnjem otroštvu. EFT tehnika, tapkanje se uspešno sooča z vašimi negativnimi čustvi in jih stoodstotno odpravi.

Če so majhnega otroka ljubili brez pridržkov, tak otrok verjame, da je vreden ljubezni in si tako nabere zaloge pozitivne samopodobe in jo kasneje lahko uporabi. Za tiste, ki niso imeli te sreče, pa je potrebno potolažiti tega otroka, da si lahko počasi zgradi visok občutek lastne vrednosti.

Z EFT terapijo vam bom pomagala zgraditi občutke, da ste dovolj dobri, da si zdaj zaslužite le najboljše, da ste vredni vsega kar obstaja in kar je najpomembneje znali si boste dati ljubezen sami sebi. Tapkanje je zakon.

This entry was posted on 14 februarja, 2017, in blog. Bookmark the permalink.