KAKO DOŽIVLJAM PORAZ

poraženostKAKO DOŽIVLJAM PORAZ (A.Z.)

Na poti k uspehu te vodijo vzponi in padci. Od tega, kako se odzoveš na njih, pa je odvisno kako hitro prideš in ali sploh prideš do cilja. Če vse te padce jemlješ preveč resno potem občutiš poraz, to pa te blokira pri ustvarjanju.

Ampak zakaj je poraz tako boleč?

Saj verjetno si že opazil/a, da nekatere ljudi sploh ne zadane in sprejmejo poraz kot možnost za nov odriv – nov začetek. Saj poznaš tisti pregovor: »Ni pomembno kolikokrat padeš, pomembno je, da se vsakič pobereš.« Ja, se strinjam saj pregovor je čisto v redu ampak, ko si na tleh, ko na eni in isti zadevi nekajkrat doživiš poraz in se počutiš osramočenega, nesprejetega, izmučenega, nesposobnega in lahko bi naštevala še v nedogled. 

Ampak kako se lahko pobereš takrat?! Kje najti moč podporo, da se spet dvigneš?! 

Poraz je sprožilec ki vzbudi občutke, ki so v podzavesti. Kakšne zapise nosiš v podzavesti, kakšna  je tvoja paradigma, tako se potem tudi odzoveš na poraz. Če nimaš dovolj pozitivnih informacij potem imaš lahko težave. Poraz jemlješ osebno in imaš samo še en izgovor več za svoje samopomilovanje. 

Kdor razume življenje ve, da je poraz samo zaključek neke zgodbe iz katere se mora maksimalno naučit in najti način da premaga nasprotnika. To je seveda veliko lažje napisati kot v resnici narediti. 

Saj za novo strategijo in da proučiš cel potek igre, potrebuješ veliko energije ali pa preprosto uporabiš EFT tehniko.

Poraz te lahko ohromi do takšne mere, da se sploh ne moreš sestavit in sledit svoji viziji. Zakaj?

Čisto preprosto. Če pogledaš tekače ali pa kolesarje veš, da je tam lahko samo en zmagovalec ostali so poraženci. Pa so vsi prišli do cilja in vsi so dali maksimalno od sebe. Ampak zmagovalec je še vedno eden. 

Podzavest vzbudi občutek manjvrednosti. In v tistem trenutku potrebuješ orodje ki ta občutek odpravi, da razumeš zakaj si tam, kjer si. In če nimaš dovolj energije, ne moreš razumet in ne moreš iti naprej. In zopet si v začaranem krogu.

Če se najdeš v tem krogu in si želiš ven, pa ne veš kako, pridi na EFT tretma in pomagali ti bomo doseči cilje, da poraza ne boš deležen/na.

This entry was posted on 5 septembra, 2015, in blog. Bookmark the permalink.