Hujšanje

kos torteVerjetno ste že veliko slišali o tapkanju oz. o uporabi EFT tehnike za odpravo hrepenenja po hrani. Ste se kdaj spraševali po občutkih povezanih s hrano? Verjetno ne. Potem ste se začeli prenajedati, namesto da bi začeli tapkati. Tukaj sledi rešitev.
Izgubljanje telesne teže oziroma hujšanje, ni vedno povezano s hrano. Verjetno je v vaši podzavesti vtisnjeno, da ni varno shujšati. Ne želite sicer biti suhi kot trlica, ampak želite imeti zdravo telesno težo. Skozi življenje se prilagajamo na različne dogodke, ki so se nam zgodili. Če imate negativne izkušnje iz otroštva (npr.: vaša mati je kričala na vas, ker ste prinesli nekaj blata v stanovanje), v možganih oblikujete povezavo med dogodkom in negativno izkušnjo, ki ste jo doživeli ob njej. Vaša čustvena reakcija je povezana s spominom na ta dogodek, če se to zavedate ali ne. Zato uporabljamo EFT tehniko. Razvezati moramo vse negativne izkušnje iz preteklih dogodkov, šele potem smo osvobojeni negativnih reakcij. To lahko naredimo tudi z negativno izkušnjo, ki je povezana s preveliko težo, za katero v podzavesti mislimo, da nas varuje. Začnite raziskovati, kako se počutite ob tem ko jeste. Zakaj se ob tem ko jeste, počutite boljše? Kje ste se navzeli teh občutkov? Vprašajte se tudi, kaj se je zgodilo, ko ste bili nazadnje na želeni telesni teži ali blizu nje? Morda v tem ne boste videli povezav. Potrebno bo kar nekaj vračanj v preteklost, vendar je to nujno potrebno za uspeh pri hujšanju.

Primer tapkanja za hujšanje:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo frustracijo (npr.: čutim lakoto). 

Karate točka: Kljub temu, da moram pojesti kos torte, se popolnoma in globoko sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Ta kos torte moram pojest.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika. 

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.