PRAVOČASNO PREPOZNAJTE IZGORELOST IN JO PRAVILNO ZDRAVITE

Sindrom izgorelosti ni le trenutna izčrpanost, ampak je resnična psihična motnja.

ZNAN OBČUTEK?

Poznate občutek, ko se kronični in dolgotrajni utrujenosti pridruži še občutek tesnobe, panični napadi, nihanje razpoloženja, izguba motivacije, nespečnost, ki kljub daljšim dopustom ne izzveni?

Vse to lahko pomeni, da ste preveč obremenjeni in najverjetneje izgoreli. Prav je, da v takem primeru poiščete strokovno pomoč.

STROKOVNA POMOČ Nadaljujte z branjem

Objavljeno 9 januarja, 2021, v blog.

ŽE V OTROŠTVU IZOLIRANA IN SRAMEŽLJIVA. DEPRESIJA IN TESNOBA IZGINILA.

V mojem življenju se je nakopičilo toliko enih težav, da jih ni bilo možno rešiti. Imela sem občutek, da se nimam rada, da nisem dovolj dobra in zaželena. Stalno sem mislila, da moram garati za druge in trpeti. Nikomur nisem zaupala, niti svojim najbližjim.

Že v otroštvu sem bila izolirana in sramežljiva. Zmeraj mi je bilo zelo nerodno . Drugi otroci so se mi velikokrat smejali. V razredu si nisem upala dvigniti roke. Po telesu imam tudi brazgotine od nesreče, ki so mi nižale mojo samopodobo. Sošolci so me zafrkavali kako si bom jaz sploh lahko dobila fanta. To se mi je poznalo še veliko let kasneje, saj mi je propadla veza po 6 letih. Moj tedanji partner je dobil drugo žensko. Že kot otrok sem bila zapostavljena, saj je vso pozornost staršev dobival moj brat. Vedno sem bila odrinjena. Tako prej doma, kot zdaj pri možu. Nadaljujte z branjem

VRTOGLAVICA

Imela sem težave z vrtoglavico. Bila sem že na raznih preiskavah, kjer se ni nič pokazalo, da bi bilo z mano kaj narobe. Na srečo sem na internetu zasledila EFT terapijo in se pozanimala kako to deluje. Naročila sem se pri gospe Mojci Nendl. Prvo srečanje z njo je bilo neverjetno. Že na prvi terapiji sva ugotovili vzrok mojih vrtoglavic. Ta vzrok je bil selitev od doma. Če ne bi prišla na EFT terapijo ne bi nikoli izvedele, da je bila ta stvar moj glavni problem, ki me je močno bremenila. Ko sva se na drugi terapiji pogovarjali o selitvi od doma je ostal na to le še spomin brez bolečin.  Če ima kdo podobne težave, je lahko brez skrbi, ker se da vsak problem rešiti.  Gospa Mojca je izjemno preprosta ženska in se lahko z njo pogovarjaš na preprosti način. Lepo vas pozdravljam, Tinka.

LJUBEZEN JE V ZRAKU

Odločila sem se sprejeti tvoj program (E-tečaj LJUBEZNI), ker sem si želela ljubiti in najti mir glede ljubezni, saj sem imela vedno pomanjkanje čustvene bližine pri starših in posledično tudi nisem privlačila pravega partnerja, ki bi me spoštoval in cenil in bi imel čustva zame. Živela sem v lažeh, da se moram vedno zunanje dokazovati, olepševati in igrati popolno punco kot so želeli doma.

Ko sem začela popolnoma verjeti sebi, se je v meni vse spremenilo. Postala sem bolj preprosta, nehala sem se ličiti, oblačila sem preproste in lepe obleke na spoštljiv način do svojega telesa. Nadaljujte z branjem

PROFESIONALNO TAPKANJE – EFT TERAPIJA

IN KAKO TEŽAVE TRAJNO ODPRAVIM?

Profesionalno TAPKANJE ali EFT terapija je psihološka oblika pomoči. Terapija je zelo učinkovita, saj TRAJNO odpravi vse negativne občutke, misli in čustva povezana s težko preteklostjo.

Profesionalno TAPKANJE ali EFT terapija NE POMENI ISTO KOT navadno EFT – tapkanje. Tukaj gre za profesionalno tapkanje z vključenimi večimi različnimi komponentami.

Na podzavestni ravni “izbrišem” pretekle negativne psihične vzroke, s tem pa izgine težava v sedanjosti. Fizično telo se v trenutku obnovi, saj se blokade v telesu sprostijo in zniža se stresni hormon kortizol. Po terapijah tapkanja – EFT terapiji ljudje TRAJNO rešijo težave in dosežejo notranji mir. Katere težave vse se rešijo z EFT tehniko preberite tukaj.

 

POMEMBNO!

Če si želite težavo trajno odpraviti, potem morate nujno vedeti, da se le ta odpravi, če jo rešujemo na dveh nivojih HKRATI. Šele takrat se težava celostno in trajno reši. To pa zmore samo profesionalno tapkanje – individualna EFT terapija. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 6 aprila, 2020, v blog.

“Razkužite” sebe in KORONAVIRUS

Pozdravljeni.

Vse je obstalo. Večinoma smo ostali doma. Eni v tem času uživate in izkoristite čas zase in za svoje najbližje. Drugi ste še prisiljeni hoditi v službo. Spet tretji postajate tesnobni, depresivni, občutite stisko ali vas je močno strah. Ne skrbite, vse to bo minilo. Hitreje pa bo minilo, če se boste psihološko “razkužili”. Torej je sedaj čas, da naredite nekaj zase in začnete delati na svojem notranjem miru. Dvignite si pozitivno vibracijo in ponovnega zaupanja vase. Virusi vibrirajo na energiji strahu – strah vas duši in hromi. Ljubezen in upanje pa vibrirata na povsem drugih frekvencah – na frekvencah zdravja.

Za lajšanje trenutne situacije, ki jih povzroča koronavirus sem za vas pripravila “razkužilo”.

Karate točka:

– Kljub temu strašnemu virusu, ki je nenadoma prišel in povzročil ogromno panike v mojem telesu se imam rad/a in se sprejemam takšen/a kot sem.

-Kljub temu, da čutim paniko, strah, napetost in še kaj zaradi tega strašnega virusa se odločam, da bo vse v redu.

– Kljub temu strahu in tesnobi vem, da se bo vse umirilo.

 *** Nadaljujte z branjem

Objavljeno 19 marca, 2020, v blog.

NESPEČNOST, PANIČNI NAPADI, TREMA, …

K Mojci sem prišla zaradi nespečnosti, glavobolov, vrtoglavice, paničnih napadov, treme, zardevanja, …pa še bi lahko naštevala. En kup enih slabih občutkov, ki so se iz dneva v dan vrstili na dnevnem redu. Od krivde, jeze, žalosti, tiščanja v prsih, skrbi, slabe samopodobe, do občutka nemoči in nezaželenosti….

Iskala sem nekaj globljega. Imela sem visoka pričakovanja. Že na začetku mi je Mojca omenila, da so vsi problemi, s katerimi sem prišla 100 % rešljivi že v najmanj 6 urah. Moja pričakovanja so se uresničila. To kar čutim zdaj, nisem čutila nikoli v življenju in to že po dveh urah terapije. Stara sem 54 let. Nadaljujte z branjem

PADEL SEM IZ AVTA in SE PONOVNO RODIL

Spominjal sem se nezgode, ko sem padel iz avta. Bil sem star 5 let. Babica je vozila avto, jaz in brat sva sedela zadaj. Kar naenkrat, sploh ne vem kako, so se odprla vrata na moji desni strani in padel sem ven. Ležal sem na tleh. Nisem vedel ali bom preživel ali umrl. Popolno zavedanje in spomin sem doživel šele ko sem se vrnil iz bolnice domov. Na srečo le z nekaj praskami. Ta strah me je čisto ohromel, vsakič ko sem pomislil na to. Le kašno leto zatem, se mi je zgodila nova neprijetna nezgoda, ki bi bila tudi zame lahko usodna. Nadaljujte z branjem

E-tečaj tapkanja

Draga Mojca.

Povzela bi kako sem sploh prišla do EFT-ja in do vašega e-tečaja tapkanja.

To mi je bilo zadnje, kar bi se oziroma sem se lotila.

11 let je od tega, ko so se pri meni začele spremembe na osebnem in poslovnem področju. Čutila sem, da je nekaj višjega kar obstaja, vendar iz neznanja in postavljanja vprašanj Vesolju, me je porinilo, da sem začela raziskovati. Tako sem prišla do raznih medijev, energijskih učiteljev, ki so mi pomagali na moji poti. Čeprav sem že slišala za EFT tehniko mi je bilo to nekako mimo. Mislim tolčeš se po glavi!?!😕 “Nee, jaz to ne bom, saj je smešno in zveni prelahko” se je porajalo v meni.

Začela sem se posvečati naturopatiji in hkrati me je spontano povleklo tudi v tapkanje.

Neverjetno!!!—Ko odkriješ da deluje!!!

Bolj ko sem se poglabljala v tehniko in vase, zanimivejše je bilo in ugotovila sem, da je  ogromno enih blokad, prepričanj, sploh pa strahov…. Nadaljujte z branjem

Čudovito in še vedno deluje

Pozdravljeni ga. Mojca. Vse kar sva naredili na najinih srečanjih spomladi je čudovito in še vedno deluje. Bila sem pri vas dvakrat. Bi pa rada, da še nekaj več narediva okrog nemira, ki je občasno še vedno prisoten. Kdaj se lahko oglasim? MŠ

____________________

IZBRUHI JEZE

Prišla sem zaradi izbruhov jeze, ki so se že dlje časa kopičili v meni. Nekako se nisem znala več pomiriti in  moja prva misel je bila zdravnik. Pomislila sem na tablete. Skoraj zagotovo bi jih dobila, saj sem poleg vse jeze čutila še tesnobo v prstnem košu. Dogodkom, ki so se mi dogajali, nisem bila kos. V zadnjem hipu pa sem naletela na EFT. Nekajkrat sem prišla na terapijo. Jeza je že po drugi uri precej izginjala, kasneje ni bila več prisotna. Tudi vse drugo se mi je začelo izboljševati. Na primer: mož me je vedno razjezil, če ni dal perila na pravo mesto ali ni prišel pravi čas na kosilo. Otroci so vreščali vse povprek, sploh jih nisem znala pomiriti. Moja mama je bila zoprna vedno, ko me je obiskala na domu in povrh še vsa negativna. Res se mi je že mešalo od vsega. Zdaj sem pomirjena in se ne sekiram več toliko, kot sem se. Če me otroci kaj ne ubogajo se malo pohecam z njimi in vse se obrne. Tudi z možem sem izboljšala komunikacijo, saj se je tudi on sam od sebe nekako spremenil. Opazila sem res hitre napredke iz terapije v terapijo. Z Mojco sva veliko rešili. Če me bo še kdaj kaj težilo, se bom vedno obrnila na njo. Hvala.

TRAJNA ODPRAVA STRESA

PROFESIONALNO INDIVIDUALNO TAPKANJE

EFT terapija je najboljša rešitev za trajno odpravo stresa in vseh težav, ki imajo izvor v preteklih dogodkih, čustvih, odnosih…  Vzroki za te težave se namreč skrivajo v podzavesti, kjer jih s pomočjo EFT tehnike uspešno in trajno izbrišem. Vi pa se osvobodite nadležnega stresa, tesnobe, strahu, pridobite na samozavesti in začutite notranji mir.

Kako konkretno bom rešila vašo težavo:

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 oktobra, 2019, v blog.

“Na papirju zdrava, v resnici bolna”

Saj ne morem verjeti, pa je res. Bila sem že na stotih pregledih, povsod sem kar zdrava, nič mi ni. Ja, na papirju, v resnici pa se počutim zelo slabo, no sem se. Če bi me kdo takrat razumel, kot me je Mojca zdaj na njeni terapiji, bi vse dala za to. Pa nisem vedela, da obstaja takšna rešitev. Bilo je preprosto in lahko, nisem hotela razumeti, kako enostavno sva prišli do vzrokov, zaradi katerih sem psihično trpela.

Že od nekdaj nisem imela nobenih pravih prijateljev. Vedno sem bila v ozadju. Počutila sem se nemočno. Sošolci v OŠ so me zaničevali. Doživela sem tudi zlorabo, ki mi je pustila posledice, večino časa sem se skrivala, nisem hotela imeti stikov, sploh z moškimi. Veliko sem doživela. En kup enih strahov, kako bom živela v prihodnosti, kaj se bo zgodilo, kdo me bo še zlorabil.  Ni čudno, da sem od vsega tega zbolela. Povrh vsega pa sem se tudi zatekla k rednemu pitju alkohola. Kako sem hkrati vesela, da sem zmanjšala pitje alkohola in to precej.

Z Mojco sva se o vsem tem pogovorili, tapkali, razrešili vse in še več kot sem pričakovala, zdaj se počutim svobodno, olajšano, stokrat lažje, kar poletela bi, … sama nikoli ne bi znala to rešiti, čeprav je vse del mojega življenja in je tlelo v meni. HVALA

KAKO PREŽENEM STRES – vsakodnevna vaja

Smeh sprošča hormone sreče. S smehom dobimo infuzijo hormonov sreče in endorfinov direktno v našo kri, posledično se začne zniževati nivo stresnih hormonov. Ko se smejemo tudi globlje dihamo, kar pomeni, da sprostimo mišice, naše telo pa se nahrani s kisikom.  

Vem, da se sliši nemogoče, da bi v stresni situaciji, ki jo doživljate zaigrali smeh. Ampak priporočam vam, da poskusite, takoj se boste začeli počutiti drugače. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 oktobra, 2019, v blog.

STRES NASTANE ZARADI PERFEKCIONIZMA

Perfekcionizem je osebnostna lastnost, za katero je značilna težnja k popolnosti. Če perfekcionistom ne uspe doseči postavljenega cilja, doživljajo močna negativna čustva žalosti, tesnobe in manjvrednosti.

Za perfekcionizem je značilno, da si posamezniki postavljajo pretirano visoke cilje in standarde. So preveč zahtevni in hkrati pretirano kritični tako do sebe kot tudi do drugih ljudi. Posamezniki, ki so nagnjeni k perfekcionizmu, so prepričani, da morajo vse narediti popolno, brez napak in neuspehov. Največkrat pa to od nas ne zahteva družba, ampak sami od sebe.

Perfekcionisti imajo v večini nizko samopodobo in močno željo po potrditvi, sprejemanju in ljubezni s strani drugih ljudi. Tudi ob uspehih so perfekcionisti le redko popolnoma zadovoljni s seboj in svojimi dosežki. Perfekcionisti samopodobo oblikujejo na podlagi neuspehov in se osredotočajo na podrobnosti, ki jim vzamejo veliko časa. Naloge pogosto opravijo z zamudo, saj vedno znova odkrijejo malenkosti, ki jih skušajo popraviti in izboljšati. Perfekcionisti so velikokrat anksiozni in živijo v neprestanem strahu pred neuspehi. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 oktobra, 2019, v blog.

TA 4 “SVETA” PRIPOROČILA VAM PODALJŠAJO ŽIVLJENJE ZA 14 LET

Preobremenitev, preutrujenost, vsakodnevni problemi, nezadovoljstvo in drugi negativni dejavniki vplivajo na naše vedenje in počutje, ter povzročajo odziv telesa, ki je bolj ali manj neprijeten in ga poznamo pod besedo STRES.

STRES najdemo v vseh starostnih obdobjih, pri dojenčkih in starostnikih, otrocih, šolarjih in pri ljudem v najboljših letih in ni vezen niti na spol niti na raso.

Avtonomno živčevje, ki uravnava takšne življenjske funkcije, kot je na primer bitje srce, uravnava tudi odziv na stres. Kadar se soočimo z grozljivim ali živčnim položajem, avtonomno živčevje prevzame pobudo in sproži zaporedje dogodkov, znanih kot odziv: “pobegni ali spopadi se”. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 oktobra, 2019, v blog.

3 STOPNJE, KI VAS PRIPELJEJO DO SINDROMA BURN OUT – IZGORELOSTI

1. ALARMNA REAKCIJA

Na tej stopnji prihaja do rušenja notranjega ravnovesja, delovanja organizma je običajno zelo vzburjeno. Spodbujen je tisti del vegetativnega živčnega sistema, ki posameznika pripravi na akcijo ali beg – posamezniku omogoči akcijo in sprosti v njem tiste energetske zaloge, ki to akcijo sploh omogočajo. Gre torej za stanje pripravljenosti. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 oktobra, 2019, v blog.

Poletna pričevanja

ŽALOSTNI VEČERI SO POSTALI SAMO ŠE SLAB SPOMIN

Živijo, hvala za vso pomoč še enkrat, ker mi je terapija zelo pomagala, saj imam od takrat lepe noči brez žalosti in joka. Res sem vesela sama zase in Vam hvaležna za pomoč. Upam, da se bodo lepi večeri še nadaljevali v prihodnost in bodo žalostni večeri na koncu samo še slab spomin. Drugače gledam na vse, kar sva delali. Tudi sekiram se manj, vseeno mi je kaj bodo rekli drugi. Rada bi pa vsaj še enkrat prišla k vam, da rešimo še druge stvari. Lp, I.Č.

ZNEBILA SEM SE STRAHU IN NESPEČNOSTI

Že po drugi terapiji mi ji veliko boljše kot prej. Začetne dni je bilo prisotno še malo strahu, vendar je takoj izzvenel. Zelo malo je bilo prisotne nervoze. Te dni sem res spala super, prej sem se ponoči zbujala skoraj vsako uro.  Po tretji terapiji sem se že počutila fenomenalno. Imela sem tudi bio-energijsko podporo Tesline fontane in počutila sem se, kot da bi lebdela. Kako prijetni občutki. Vsakemu priporočam.  M.U.

“ČAROBNA FORMULA” – EFT-TAPKANJE ME JE REŠILO

Ne vem več ali imate vi čarobno formula ali kaj se dogaja z mano??? Bistveno boljše se počutim. K vam sem prišla 3x. Od zdaj naprej vse počnem z večjo lahkoto kot sem prej. Prej sem se sekirala za vsako stvar, zdaj tega ne občutim več. Vse se zgodi z velikim namenom, da sem našla in prišla do vas. Sem prav vesela. Ko se ozrem nazaj se mi zdi da sem “bluzila” v življenju sploh pa v službi. Zdaj z lahkoto pokličem vsako stranko. Delam v zavarovalništvu. Organiziram si urnik od-do in tip top izpeljem dan. Postala sem tudi bolj odločna. Hitreje zaključim posel in se podam naprej. V službi prej nisem dosegala plana, zdaj ko sem premagala strah pred neuspehom, se mi zdi, da je plan tako smešno lahko doseči. Se spomnim še prej, preden sem zaspala, se mi je kar motalo po glavi koliko problemom imam še naslednji dan. Zdaj se mirno naspim in grem zjutraj samozavestno v nov dan. Vem da bom zmogla, karkoli se mi pojavi na poti. Zelo sem se popravila. Hvaležna sem za terapije tapkanja pri Mojci. Počutim se tako, kot bi bila prej zamaščen lijak, ki pa se je zdaj odmašil. J.M.

POMIRITE NESTRPNOST V 5 MINUTAH

Se počutite nestrpni glede tega, kaj se v tem trenutku dogaja v vašem življenju?

Se vam stvari ne odvijajo dovolj hitro?

Potrebujete samo nekaj minut, da odpravite nestrpnost, sprostite tesnobo in frustracijo ter začnete v vašem življenju gojiti potrpljenje.

Vse okrog nas se odvija prehitro. Živimo hitro. Želimo si, da čim prej zaslužimo denar za neko novo stvar. Kadar zbolimo, si želimo, da bi se čim hitreje počutili dobro, itd..

Ali se v tem trenutku zavedate svoje nestrpnosti v vašem telesu? Na glas si povejte kaj to je in jo ocenite na lestvici od 0-10.

Nato začnite tapkati: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 29 julija, 2019, v blog.

VEDNO IMAŠ MOŽNOST SPREMENITI, KAR TI NI VŠEČ

Moj problem je bil, da sem čutila nemir in neko nervozo ob nalogah, ki sem jih prejemala v službi. Že doma mi je bilo neprijetno ob misli, kaj me spet čaka in se spraševala ali bom to zmogla. To se mi je začelo v zadnjem času dogajati zelo pogosto. V začetku moje službe (pa sem že dolgo let v tej službi) tega nisem tako intenzivno opazila. Je pa res, da se je v tem času zamenjalo tudi vodstvo in sem bila nemirna glede tega. Ob raznih dodatnih zadolžitvah s strani nadrejenih sem se začela tresti in čutila sem mehke noge. Seveda to ni nihče opazil, ampak res sem se slabo počutila. Občasno sem delala tudi na terenu. Kar groza me je bila, ko sem pomislila, da moram spet na tisto mesto.

Poklicala sem Mojco, našla sem jo na internetu. Za tapkanje prej nisem še vedela. Čeprav mi je Mojca povedala, da je tapkanje že staro precej desetletij in da tudi ona že dela veliko let. Rezultati tega pa so baje dobri. V prvi uri mi je razložila, zakaj se gre. Resnično je super, ker terapija ne temelji samo na pogovoru ampak se dela tudi na fizičnem telesu. Še v isti uri sva nadaljevali z delom.    Nadaljujte z branjem

REVOLUCIONARNA REŠITEV ZA VAŠE SPANJE!

KAKO UPORABITI EFT TEHNIKO ZA BOLJŠI SPANEC?

Vsakemu od nas se kdaj zgodi, da težko zaspi ali sploh ne more zaspati. Takrat vam je lahko v veliko pomoč EFT tehnika.

Pred kratkim sem ugotovila način, ki je zelo učinkovit.

Preden zaspimo se znajdemo v periodiki, ki se ji reče hipnagogično stanje – to pomeni, da je naš um izjemno dovzeten. To stanje se pojavi malo pred začetkom spanja. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 19 marca, 2019, v blog.

Ko sem prvič …

… prišla na EFT tapkanje h Mojci, je bilo moje življenje sesuto na kocke na prav vseh področjih. Za mano je bil lep čas nazaj propadel zakon, izguba službe, propadla veza, da o takratnem zdravstvenem stanju ne govorim. Nisem mogla več voziti svoje dejavnosti, saj moja narava dela zadeva delo z ljudmi, nisem mogla niti več skrbeti za dva majhna otroka, pravzaprav sem sploh stežka skrbela zase. Življenjska energija je bila docela izčrpana in življenje je bilo dobesedno ustavljeno 3 mesece preden sem le poiskala pomoč. Vse pa me je pripeljalo do tega, da moram na sebi nekaj korenito spremeniti, da v življenju delam narobe prav vse, česar se lotim. Mojca je iz vse moje zmešnjave takoj potegnila rdečo nit vseh mojih težav in začeli sva delati na lastni vrednosti. Kasneje predelali bolečino končane veze, katere ni bilo mogoče skomunicirati tako, da bi se odnos končal v lepi luči. Nazadnje sva predelali še občutek strahu pred neuspehom v karieri. Danes z njeno pomočjo moje življenje teče dalje, kajti dobila sem občutek vrednosti in našla pot do sebe nazaj. Tako se torej z Mojco in EFT tapkanjem lahko človek po vseh neuspehih zgradi na novo, pravzaprav v osnovi samopodobe, ki ni bila zgrajena v otroštvu ali rani mladosti. Človeku samozavest dajejo uspehi, a ta se kmalu zruši, če ni samopodoba takšna, kot bi morala biti. Samopodoba je občutljiva stvar, ki nam ne da popolne moči iz notranjosti, dokler se le-ta ne uredi in docela sami ne verjamemo vase.

Mojca hvala iz srca!

A.B.

BOSTE Z NOVIM LETOM NADALJEVALI Z NEZDRAVO RAZVADO?

Boste z novim letom nadaljevali z nezdravo razvado? M.N.

                … Da, zakaj pa ne 🙂

                … Ne, raje bom nehal/a.

Vsak ima svojo razvado. Kaj pa je vaša razvada?

Hrana?  Kajenje?  Igre na srečo? Alkoholizem? Nakupovanje? Odvisnost od družbenih omrežij ali interneta? Kofeinska odvisnost? …

Vsi smo od nečesa odvisni. Vsi uporabljamo nekaj za odklop, da pozabimo na skrbi in težave. Po drugi strani pa preziramo odvisnike od alkohola ali kajenja in imamo slabo mnenje o njih, čeprav jih ne poznamo. Za njih radi rečemo: “škodijo sami sebi”,”gledajo samo nase”,”nikoli se ne bodo spremenili”, “nobene odgovornosti nimajo”.

Resnica

Zasvojenost pomeni vsako obnašanje ali vzorec, ki ga ponavljate kljub negativnim posledicam, ki jo ima bodisi na družabnem, finančnem, čustvenem ali psihičnem življenjskem področju. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 januarja, 2019, v blog.

VOŠČILO

Naj vam leto 2019 prinese obilo zaupanja, sodelovanja, zanimivih trenutkov, čim manj preizkušenj, časa za druženje ter spoznavanje novih ljudi in krepkega zdravja.

           Sreča je v majhnih stvareh…

           Recimo, da mi pokloniš nasmeh 🙂

           En majhen objem…

           Četudi mi samo pomahaš.

           Nikoli pozabim te…

           Ostani to kar si.

                                         

     Mojca Nendl

Objavljeno 1 januarja, 2019, v blog.

SMS PRIČEVANJA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postopoma bo dodanih še več SMS pričevanj, ne zamudite jih. Ostala SMS pričevanja si preberite TUKAJ.

Objavljeno 27 novembra, 2018, v blog.

7 STVARI, KI LAHKO UNIČIJO RAZMERJA

7 stvari, ki lahko uničijo razmerja

Ko spoznamo nekoga in začnemo z njim novo razmerje je čudovito in na začetku zgleda vse popolno. 

Toda ko razmerje napreduje, pridejo v ospredje druge stvari: odnosi in dejanja, ki lahko vaše razmerje uničijo.

V tem prehodnem obdobju se hitro pojavijo težave. Še posebej če se ne pogovarjate dovolj in sproti razrešujete težav. 

Najboljša izbira je iskrenost. Že na začetku partnerju jasno povejte, kaj imate radi in kaj ne. Večina parov naredi usodno napako, da ne omenijo nič kaj jih moti in gredo stvari zato kasneje samo še na slabše.

Svoje nezadovoljstvo raje skrivajo, da bi se izognili prepirom, ampak partner/ica to razume, kot da je v odnosu vse v redu. Ravno zaradi takih reči je ključno in najpomembnejše, da ugotovite katere stvari uničujejo razmerja. Le tako se jim boste namreč lahko izognili.

7 najbolj pogostih stvari, ki uničujejo razmerja

 

Gotovo obstaja 1000 dejavnikov, ki lahko pripeljejo do razpada razmerja, ampak teh 7, ki jih bom v nadaljevanju naštela, so najbolj pogosti.

Imejte te razloge v mislih, da vam razmerje ne propade.

 

 1. SKRBI VAS, KAJ SI BODO MISLILI DRUGI

Dovoliti družini in prijateljem, da imajo preveč vpliva na vaše razmerje je napaka, ki lahko uniči vaše razmerje. Včasih njihove ideje sprejmemo iz čiste vljudnosti. Vendar to na dolgi rok lahko postane resen problem.

To namreč pod površjem povzroča škodo, ki se lahko čez čas poslabša. Poleg tega lahko vaši prijatelji mislijo, da si zaslužijo biti del vašega razmerja. Vendar to ne drži.

Znebite se vpliva drugih na vaše razmerje s pomočjo EFT tehnike – tapkanja.

 1. UNIČUJOČA KRITIKA

Groba kritika zares lahko škodi partnerjevi samozavesti. Če pa znate kritiko izraziti taktično in z ljubeznijo, vam bo partner gotovo hvaležen za dober nasvet. Vendar morate biti pri tem previdni. Če izražate kritiko z grobim tonom in brez da bi vas partner za njo zaprosil, je to lahko ena izmed stvari, ki lahko uniči razmerje. Kaj je rezultat take kritike? Oseba, ki se počuti ranjeno se bo verjetno zaščitila in se izolirala.

Odpravite uničujočo kritiko in njene posledice s pomočjo individualne EFT terapije.

 1. PREVEČ NADZORA

Nekateri ljudje, tako moški kot ženske si želijo imeti absolutno kontrolo nad vsem. Tako je tudi na področju partnerstva. Preveč so ljubosumni, brskajo po vašem mobitelu in kontrolirajo vaš urnik. Tega nihče ne mara. To lahko hitro pripelje do laži. Zelo pomembno je zaupanje, ki ni izraženo samo z besedami ampak tudi z dejanji.

 

Za zmeraj odpravite željo po absolutni kontroli nad vsem z EFT tehniko – tapkanjem.

 1. IGNORIRANJE PROBLEMOV

Če je partner preobremenjen s problemi, vi pa se zanimate samo zase lahko tudi to uniči razmerje. Družinske in finančne težave si je potrebno med sabo deliti.

Če ignorirate njihov obstoj bo vsa teža padla na vašega partnerja in to bo povzročilo jezo, ker mu vi nič ne pomagate. Prej ali slej bo prišlo do propada razmerja, tudi če se kasneje te problemi uredijo. Znebite se jeze v odnosu in postanite bolj solidarni s partnerjem/partnerico s pomočjo individualne EFT terapije.

 1. POZABLJANJE NA SPOLNE ODNOSE

Prav tako je škodljivo, če enega od partnerjev ne zanimajo več spolni odnosi. Na začetku bo drug sprejel izgovore, kasneje pa bo prišlo do prepirov. Ključni del razmerja so tudi spolni odnosi.

Pri spolnih odnosih partnerja popolnoma združita svoje občutke in pozabita na zunanji svet. Če ni spolnih odnosov, eden od njih pa si jih želi, si bo lahko ta oseba poiskala tovrstno zadovoljstvo drugje.

Dvignite ponovno željo po spolnosti in postanite ponovno privlačni za partnerja z individualno EFT terapijo.

 1. MALE STVARI IZGINJAJO

Na začetku ste zelo pozorni in nikoli ne pozabite rojstnega dneva, obletnic in Valentinovega. To so trenutki za ljubezen in romantična srečanja. Ko ste bolni, partner skrbi za vas in vam pomaga z gospodinjskimi opravili, da lahko vi počivate. Vendar z leti mnogo parov pozabi na te »male stvari«. Tako se eden od partnerjev začne počutiti pozabljenega in neljubljenega. To pripelje do težav v mnogo partnerskih odnosih. Obudite spet svojo pozornost do partnerja in postanite spet ljubljeni kot na začetku razmerja s pomočjo EFT tehnike – tapkanja.

 1. ZAPOSTAVLJANJE SAMEGA SEBE

Nekateri ljudje prenehajo skrbeti zase, ko so v razmerju. Pridobijo precej telesne teže, nehajo s telovadbo in pozabijo na frizerja. Smešno jih je videti cele dneve po stanovanju v pižamah. Take stvari uničujejo razmerja, zato ker se eden od partnerjev spreminja v neko drugo osebo. Kam je izginila oseba z super obleko in čudovito pričesko iz prvega zmenka? Ljudje postajajo bolj zreli in se s časom spreminjajo. Tudi razmerja morajo rasti in se razvijati. Najboljši način, da razmerje napreduje je, da ne pozabimo stvari, ki so na začetku oblikovale razmerje. Obudite spet začetni čar razmerja in hkrati poskrbite, da boste spet sami sebi v ospredju z individualno EFT terapijo.

Objavljeno 12 novembra, 2018, v blog.

SMS PRIČEVANJA

Za povečavo kliknite na slike.

Postopoma bo dodanih še več sms pričevanj, ne zamudite jih.
Ostala sms pričevanja lahko preberete TUKAJ.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: SRAM ME JE, GLEDAM V TLA, SKRIVAM SE PRED …

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: SRAM ME JE, GLEDAM V TLA, SKRIVAM SE PRED …

»Desetletja sem gledala v tla, dokler nisem preložila vzroka za občutek sramu na tistega, ki me je spravil v sramoto.« Ifigenija Simonović:  Ne gledam več v tla.

Kaj je to sram, kakšno čustvo je to?

Sram je zelo boleč občutek, ki je povezan z doživljanjem lastne nevrednosti zaradi katere se zdi, da ljudje ne morejo biti ljubljeni ali pripadati nekomu. Sram se pojavi v odnosih, to je eno najbolj socialnih čustev. Gre tudi za občutek, da so ljudje izpostavljeni pred drugimi na način, ki je za njih boleč – po navadi nas drugi zasramujejo. Sčasoma to ljudje ponotranjijo kot neko prepričanje – z mano je nekaj narobe. Rešiti se ga da z EFT tehniko, tapkanjem. 

Sram je za človeka najpogubnejše in omejujoče čustvo, saj močno vpliva tako na razvoj otroka kot na vedenje odraslega.

Sram, gledanje v tla, občutek, da nisi dovolj dober, skrivanje pred svetom, strah pred življenjem, pred ljudmi, ne nazadnje tudi pred ljubeznijo, občutek krivde, …

Krivda, strah, …vsa našteta čustva so skrita v večini ljudi. Pri sramu je prisoten problem besed. Sram pomeni, da se hočejo ljudje skriti v sebi in ostati v tišini. Razlika med krivdo in sramom v strokovni literaturi ni enotno razumljena. Nekateri pravijo, da krivda pomeni moralni sram, razočaranje nad sabo, samoprezir in kot končni efekt izvira iz sramu. Razlika se lahko pojavi med krivdo in obžalovanjem. Obžalovanje je vezano na neka dejanja, na nekaj kar ste naredili ali koga prizadeli. Krive se počutite vedno, ko ne naredite tistega, kar drugi pričakujejo od vas. Ali pa si predstavljate, da ljudje pričakujejo od vas neka dejanja. Medtem ko je sram doživljanje sebe kot slabega in je povezano z identiteto, z občutkom vrednosti in s tem koliko ste lahko povezani z drugimi.

Zaradi sramu, se ne morete odpreti drugim, ker si ne upate soočiti s samim seboj, ker vas ves čas preganja občutek ničvrednosti. Na primer: Ljudje mislijo, da je anoreksija povezana z vizualno samopodobo, ampak ni. To je strah pred življenjem, strah od sramu ker nekdo ni popoln in ker ne izpolnjuje pričakovanja. Sploh če odraščate po visokih intelektualnih standardih in na nek način pričakujete, da se od vas pričakuje vse popolno. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 26 septembra, 2018, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: DVA “VAŠA” SOŠOLCA SPOROČATA

 

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: DVA “VAŠA” SOŠOLCA SPOROČATA

Po dolgih letih se srečata dva “vaša” sošolca iz srednje šole in povzameta svoji življenjski zgodbi povezani z EFT tehniko – tapkanjem …

 

 

Prvi pove: – “Uresničil sem svoje sanje, postal sem direktor podjetja z več kot 1000 zaposlenimi, kupil sem si čudovito hišo s krasnim razgledom, poročil najlepšo ženo in imel dva res ambiciozna otroka. Pred hišo me čakajo najprestižnejši avtomobili, na morju luksuzna barka …

Delam sicer 15 ur na dan. Ženo in otroke komaj vidim. Domov pridem večinoma le prespat. Dela mi ne zmanjka niti čez vikende. Kljub vsemu imam pravilo, da si vzamem vsaj en vikend na mesec za svojo družino. Takrat gremo skupaj po nakupih in na kosilo. Enkrat na leto si privoščim dopust za celih 10 dni. Žena in otroci so presrečni, da so lahko cele dneve z mano, čeprav takrat večinoma spim in se rehabilitiram, ker sem sicer konstantno pod stresom… Nadaljujte z branjem

Objavljeno 4 septembra, 2018, v blog.

VESELA IN POZITIVNO PRESENEČENA SEM ODŠLA IZ EFT TERAPIJE

Odkar pomnim, čutim v sebi nemir. Z leti se mi je stopnjeval v napetost. Skoraj vsaka situacija, ki sem jo doživela, me je razjezila. Raje se ne oziram več v preteklost. Bilo je res naporno. Obremenjevala sem se za vsako stvar in se spreminjala v tempirano bombo. Sekirati sem se začela za malenkosti. Čutila sem, da se nekaj dogaja z mano. Imela sem fizične težave, bolel me je križ, non-stop sem čutila neke krče v želodcu, včasih nisem spala po cele noči in čutila nisem nobene volje. S partnerjem se nisva razumela. Seveda sem obiskala tudi zdravnika, saj sem vedela, da moram nekaj pri sebi spremeniti, da bo drugače, ker je bilo počutje že nevzdržno.

Edino zdravilo, ki sem ga dobila od zdravnika je bil Helex. Morala sem ga vzeti takrat, ko je bilo res hudo. Takoj mi je bilo boljše. Nisem se hotela razvaditi s tabletkami, zato se jih nisem redno posluževala.

Od Mojce sem že nekaj let prejemala elektronska sporočila o učinkovitosti EFT tehnike. Vedela sem, da je zelo uspešna. Končno sem zbrala pogum in se naročila pri njej. Zdaj sem zelo zadovoljna s to svojo odločitvijo. O učinkovitosti terapije sem se namreč prepričala že na prvi uri.

Toliko ene jeze, strahu in nemoči sem imela v sebi. Zato nisem imela nobenega poguma in samozavesti. Oče mi je umrl, ko sem bila še otrok. Do mame sem postala velika upornica. Nikoli nisva bili prijateljici, težav ji nikoli nisem zaupala. Držala sem jih v sebi. Z bratom se nisem razumela, ker je zapadel v alkohol. Še bi lahko naštevala, …

Ko sem na EFT terapiji z Mojco ob njenem vodenju vse to predelovala, sem občutila neverjetno olajšanje. Domov sem šla vesela in pozitivno presenečena. V avtomobilu sploh nisem pomislila, da bi prižgala radia. Bila sem sama sebi zadostna. Kot bi bila v nekem pozitivnem transu. Ko sem se naslednji dan zbudila…mimogrede, to noč sem spala kot “ubita”, sem se zavedala, da že dolgo nisem imela tako čudovitega jutra. Ne znam opisati z besedami. Osvobodila sem se nečesa, kar me je toliko časa zategovalo. Začutila sem – TO JE TO, kar si želim. Z EFT terapijami bom nadaljevala, dokler ne rešim vsega, saj svoboda, ki sem jo začutila že prvič po terapiji, je več vredna, kot pa vzeti tabletko in zastrupljati telo s kemijo.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: SAMO EDEN OD NASLEDNJIH 40 IZGOVOROV VAM LAHKO VSE POKVARI

 

 

 

 

 

 

 • Preverite ali ste se kdaj zalotili, da ste rekli kaj takega.
 • Je kateri izmed naštetih izgovorov spodaj negativno vplival na vas?
 • Ste zaradi kakšnega od njih še vedno v dvomu in niste tam kjer bi želeli biti?
 • Se bojite poskusiti, da vam ne bi uspelo?  … V tem primeru potrebujete rešitev. Rešitev je EFT tehnika – tapkanje. 

Ljudje, ki ne uspejo imajo eno skupno značilnost. Poznajo vse razloge za NEUSPEH.

Ti razlogi ne prinesejo srečnega življenja, denarja in svobode. Navade so usodne za USPEH.

Kako prenehati ustvarjati zakoreninjene navade in začeti ustvarjati srečo, uspeh in denar? Nagrada je vredna truda, saj vam EFT tehnika – tapkanje prinese napredek.  Nadaljujte z branjem

Objavljeno 25 julija, 2018, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: ČAROBNOST JE LJUBITI NOTRANJEGA OTROKA

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: ČAROBNOST JE LJUBITI NOTRANJEGA OTROKA (M.N.)

V našem jedru je nekaj zelo prvinskega. Otrok, ki se skriva v naših globinah, ni zgolj odsev preteklosti, temveč čarobno bitje, ki je polno ustvarjalne, življenjske energije.

Naš notranji otrok je del našega avtentičnega jaza, tiste pristnosti, ki smo mu skozi leta odraščanja zato, da bi lažje preživeli znotraj lastne družine in širše družbe, nadeli najrazličnejše maske ter s tem izoblikovali svoj lažni jaz. Ko skrbimo za svojega notranjega otroka, se znova odpiramo našemu avtentičnemu, naravnemu sebstvu. Vračamo se h globokemu občutku znotraj nas samih, ki nam razkriva našo lastno dobroto in vrednost našega bitja – vse tisto, kar smo bili v procesu odraščanja morda primorani potisniti v nezavedno.

Odpiranje ter sprejemanje delov naše osebnosti, ki smo jih v preteklosti morali iz kakšnih koli razlogov zatreti, je izredno osvobajajoče! Dele, ki smo jih do zdaj zavračali, lahko znova objamemo in se naučimo vesti na način, ki našemu notranjemu otroku sporoča, da so pretekle izkušnje mimo in da je varno, da v polnosti izrazi vse vidike sebe.

Primeri načinov delovanja, ki zdravijo in osvobajajo: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 maja, 2018, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: NE ZASLUŽIM SI

Še danes se spomnim, kot bi bilo včeraj… noči, ko sem se zbujala, ker sem slišala kričanje mojih staršev. Nisem vedela, zakaj se prepirata, vendar sem bila prepričana, da sem zato, kar ju je vznemirjalo, kriva jaz. Ker nisem bila dovolj pridna, ker nisem dovolj pomagala, ker nisem … Nisem vedela kaj je narobe z mano, vendar sem bila prepričana, da sem vzrok prepirov jaz.

Zato sem se vsak dan trudila še bolj, poskušala razbrati preden mi je kdorkoli rekel, kaj bi rad, da sem ustregla, ker sem si bolj kot karkoli drugega želela, da bi se nehala prepirati… zaradi mene.

In vsakič sem bila bolj obupana in na drugi strani bolj zavzeta, da moram v zvezi s tem nekaj narediti. Takrat nisem vedela tega, kar vem danes. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 19 aprila, 2018, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: NISEM DOVOLJ DOBER/A

Prepričanje nisem dovolj dober/a je po besedah nekaterih psihoterapevtov in piscev knjig za osebno rast najbolj razširjeno globoko zakoreninjeno prepričanje.

 

Kako pri sebi prepoznati prepričanje nisem dovolj dober/a? Obstaja več načinov na katere se omenjeno prepričanje lahko odraža, zato je možnosti, da ga pri sebi prepoznamo in spremenimo kar nekaj.

 • Perfekcionizem

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 19 aprila, 2018, v blog.

ŠOKANTNI REZULTATI, VENDAR BOSTE NAD NJIMI NAVDUŠENI

SPREMENILI STE MI ŽIVLJENJE

To je moje pričevanje po EFT terapiji. Z ženo sva obiskovala psihoterapijo. Vsak mesec po 1x. To je trajalo eno leto. Imava 3 otroke. Oba sva stara med 30 do 40 let. Bil sem ljubosumen na ženo, a za moje pojme ne pretirano. Ljubosumje se mi je pojavilo le takrat, kadar je šla zvečer ven in se pozno vrnila domov. Res je, da sem včasih zaradi tega tudi ponorel. Zaradi otrok se mi njeno ponočevanje namreč ni zdelo primerno. Dnevi so minevali, skrbi pa so se nakopičile. Tako se je v meni nabralo ogromno jeze in polno neznanih občutkov.

Čutil sem tudi veliko krivde. Za vse kar sem se lotil, sem imel občutek, da nisem naredil prav. Razmišljal sem tudi o ločitvi. Žena je bila vedno bolj nervozna. Kadarkoli sem kam šel, je nastal problem.  

Po psihoterapijah, ki sva jih obiskala, se moji občutki niso spremenili in tudi pri ženi nisem opazil bistvenih sprememb.

Ravno nasprotno pa sem doživel na EFT terapiji. Odločil sem se, da poskusim sam brez moje žene. EFT terapijo sem obiskal 4 x. Že po prvi uri, sem občutil olajšanje v telesu. Doma so moji otroci rekli, če sem kaj popil, da sem tako dobre volje. Iz dneva v dan sem se počutil boljše. Komaj sem čakal na ponovno terapijo, saj sem takoj videl spremembe. Posledično pa se nisem spremenil samo jaz, ampak tudi otroci in žena. Zdaj se vsi boljše razumemo. Zdi se mi tudi, da drugače komuniciramo.

Imam sezonsko delo. Moja strast in veselje pa je bilo povezano z nečim drugim. Poklical me je prijatelj in mi ponudil občasno delo. Ponudil mi je ravno to, kar je bila moja strast. Priložnost sem zgrabil z obema rokama. Čeprav me je bilo obenem malo strah. Ampak v notranjosti sem bil prepričan, da to moram sprejeti. Vse se je zgodilo nenadoma, prej pa leta in leta nič.

Še zdaj sem hvaležen, da mi je na pot prišla terapija tapkanja, saj bi se mi brez te pomoči življenje odvijalo precej slabše. BR

***

TESNOBA IN PANIČNI NAPADI

Pogosto sem doživljala tesnobe, ki so se velikokrat razvile v panični napad. Poklicala sem EFT pomoč in prvo vprašala ali je to rešljivo. Dobila sem odgovor da je in izvedela, da bom za to potrebovala največ dve uri EFT terapije. Kar nisem mogla verjeti. Naročila sem se na EFT terapijo. Res so se napovedi uresničile. Teden dni kasneje sem opazila, da tesnobe sploh nisem več čutila, o paničnem napadu ni bilo niti sledu več. Tako sem vedela, da mi je prva ura EFT terapije že občutno pomagala in spremenila življenje. Če sem iskrena mi je od prej ostalo še zelo malo občutkov negotovosti in strahu, vendar so prisotni v občutno manjši meri. Naročila sem se še na eno terapijo, saj sem si želela, da to popolnoma izgine. Zelo sem zadovoljna. Vsakemu, ki ima kakršnekoli psihične težave, bi to priporočala. EFT terapija, ki jo je izvajala Mojca je bila zame kot da bi se mi od srca odvalila težka skala. Hvala še enkrat. K.T.

***

Vedno ko sem doživel kakšno spremembo, sem ob njej občutil strah in paniko ter poleg tega še bolečine v srcu. Ko je zazvonil telefon, sem se še posebej ustrašil, ne glede na to kdo je klical. Strah se je začel stopnjevati. Obiskal sem nekaj priznanih terapevtov na področju psihoterapije. Vsi so mi obljubljali lepe rezultate. Vendar jih kljub vztrajanju po določenem času še ni bilo videti. Hotel sem priti do izboljšanja, zato sem po internetu brskal dalje. Naletel sem na tapkanje in poskusil. Na začetku se mi je princip tapkanje zdel enostaven. Mislil sem, da tako enostavna zadeva že ne more rešiti mojo bolečino in strah. Zato me je hitro izboljšanje počutja precej presenetilo. Ko sem po terapiji odhajal domov, mi je ravno zazvonil telefon. Pogledal sem ga in se oglasil. Sploh nisem dojel, da bi začutil bolečino v srcu ali kakšen strah. Takoj sem vedel, da mi je tapkanje pomagalo.  Klemen

***

Takoj po prvi uri je bilo vidnih nekaj sprememb. V moji glavi je bilo boljše, počutila sem se bolj mirno, ni bilo tistega pritiska kot prej. Čutila sem pomirjenost telesa, prej sem se tresla kot “frišen puding”. Ugotavljam, da se mi je počutje na splošno zelo izboljšalo. Hvala za teh nekaj EFT terapij. Ž.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 7 STVARI, KI JIH BOSTE OBŽALOVALI V POZNI STAROSTI

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 7 STVARI, KI JIH BOSTE OBŽALOVALI V POZNI STAROSTI (M.N.)

Prej ali slej boste spoznali, da stvari, ki ste jim posvečali pozornost, v resnici niso bile pomembne.

Obžalovali boste, da niste več časa preživeli z vašimi najbližjimi. To je najbolj žalostna resnica naših življenj.

Večina ljudi preživi svoje življenje tako, da delajo stvari, v katerih ne uživajo. Ob tem pa zanemarjajo stvari, ki so resnično pomembne in s katerimi bi se morali ukvarjati.

Šele v pozni starosti, ko se ozrejo nazaj, začnejo obžalovati, da niso ravnali drugače. To se dogaja bolj pogosto, kot si mislite.

Ogromno ljudi pogosto obžaluje, da niso preživeli več svojega časa z družino, da so preveč garali in da si niso vzeli več časa, da bi v življenju uživali. S starostjo boste dobili več modrosti in šele takrat boste začeli razumeti, da so najpomembnejše stvari v življenju DRUŽINA, LJUBEZEN, ZDRAVJE in SREČA. S pomočjo EFT tehnike – tapkanja, pa najlažje pridete do tega. 

Poglejte si seznam stvari, ki jih boste obžalovali v prihodnosti, če zdaj ne boste naredili spremembe. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 19 februarja, 2018, v blog.

E-TEČAJ TAPKANJA – PRIČEVANJA

Ko je bil prvi dan E-tečaja na temo Ljubezen za mano, so bili občutki zanimivi. Stvari so se začele spreminjati. Po 14 dneh sem prišla čez celo vsebino E-tečaja. Opazila sem bistveno izboljšanje odnosov z najbližjimi in tudi s sodelavci v službi. Manj sem se pritoževala nad njimi. Postalo mi je jasno, da vse dobro v življenju izhaja iz ljubezni, saj se zdaj končno imam raje kot prej, okolica pa se je pozitivno spremenila. Petra, Vrhnika

***

Hvaležna sem za vaš E-tečaj. Zelo je nadzorno razdelan in všeč so mi zvočni posnetki. Zelo mi pomaga. M.P.

***

Moja izkušnja je zelo pozitivna. Že po prvem in drugem tapkanju sem opazila velik napredek in bila zelo presenečena. Sama se zadnje mesece borim s spomini na travmatično otroštvo, saj vem, da vsa nepredelana in potlačena čustva vplivajo na moje sedanje življenje. Tega sem se najbolj začela zavedati ko sem vstopila v novo partnersko razmerje in prišla do spoznanja, da je res čas za ukrepanje. Brala sem veliko psiholoških člankov in brskala po spletu, dokler nisem naletela na EFT. Zadeva se mi je zdela zanimiva in ker sem se na trenutke počutila že obupano v svoji situaciji, sem bila prepričana, da nimam kaj za izgubiti in sem poskusila. Lara

***

EFT uporabljam predvsem ob napadih migrene, kjer je (vsaj pri meni) res zelo učinkovita pomoč, saj do glavobola niti ne pride in ne potrebujem močnih analgetikov.

Že nekaj časa me mučijo bolečine v kolenskih vezeh, a se na EFT nisem niti spomnil. Pred dnevi sem pa probal tapkat še za to težavo – in glej ga zlomka boljše je 🙂 A.B.

***

Zdaj gledam drugače na denar kot pred tapkanjem. Obenem lažje poravnam vse obveznosti. Zdi se mi, da potrebujem manj stvari kot prej.

***

Vse dobim ob pravem času. Karkoli si zaželim, mi pride na pot. Hvala za ta E-tečaj, res mi je koristil.

***

Izginile so črne misli o denarju. V trgovino grem brez strahu. Prav tako me ni več strah, od kje bom vzel za položnice. B.

***

Sporočam, da je tema zanimiva, koristna in uporabna ter podana na razumljiv način.

***

Dosegam kar želim, zadeve se vedno ne uredijo v trenutku, kasneje pa skoraj vedno. Na stvari, ki pridejo naproti odreagiram bistveno drugače – mirneje kot prej, je manj razburjanja. Hvala za program je super. Danica

***

Takoj ko sem začel uporabljati tapkanje, sem se znebil bolečine v hrbtenici. Skoraj nisem mogel verjeti. Opazil pa sem, da me je drug dan ponovno začela boleti. S tapkanjem sem nadaljeval, saj me je prepričal in prišel do konca. Še zdaj ne čutim nobene bolečine. Šele zdaj vidim, kako me je psihično obremenjevala ena stvar, katera je vplivala na bolečino v moji hrbtenici in sem jo uspešno rešil s tapkanjem. Alojz

***

Presenečeno sem ugotovila, da sem po tapkanju ohranila težo, ki sem si jo vedno želela.

***

Zaradi debelosti in zasvojenosti s hrano sem imela zelo slabo samopodobo in nizko samozavest. Zdaj ko sem predelala program hujšanja mi je veliko lažje. Dobila sem tudi moč, da se ustavim zvečer, ko me napade lakota. Postala sem bolj zadovoljna sama s sabo. Vzljubila sem svoje telo. Bilo je vredno čakati nekaj časa. Rezultati se poznajo in kar trajajo.

***

V tapkanje nisem verjela, pa sem vseeno poskusila. Takoj po tretjem dnevu sem ugotovila, da sploh več ne razmišljam o hrani kot mojem orožju za tolažbo. Zdaj pa vidim, da res deluje. Brez stresa mi je uspelo preklopiti na bolj zdravo hrano. Z lahkoto gledam domače ko jedo pecivo in sladkarije in sem ponosna nase, ker ne čutim potrebe po zaužitju te hrane.

***

Tapkanje mi pomaga, ker po njem občutim notranji mir in se tudi navzven spreminjam. Hvala za E-tečaj. A.

***

Kar ne morem verjeti, kako se mi je dvignila samopodoba. Zdaj si bolj zaupam in sem samozavestna. V sebi čutim umirjenost. Opažam, da tudi drugi opazijo na meni razliko. Najbolj vidim, kako se znam postaviti zase pri nasprotnem spolu. Suzana

PANIČNI NAPADI

Počutje je veliko boljše, s prvo EFT terapijo sva prekinila 3 tedensko obdobje vsakodnevnih “napadov”. D.

EFT JE RES NAJBOLJŠI

Tale EFT tehnika je res najboljša od vseh terapij, kar sem jih poskusila – od psihoterapije, bioterapije, reiki…, ker te zelo hitro pripelje do zelo močnih občutkov, za katere se sploh ne zavedaš, da so v tebi. Če ne bi to doživela z EFT terapijo, bi rekla, da teh občutkov sploh ni, da ne obstajajo. Verjetno sem jih imela potlačene globoko v sebi. Še nekaj – pri psihoterapiji sem po vsakem srečanju odhajala domov izžeta kot cunja in utrujena, nervozna in z odprtimi ranami, ker mi terapija ni »popravila« tega, kar sem dala ven iz sebe. Pri EFT terapijah pa se čustvene rane sproti zacelijo. Res je noro dobro.«

S TAPKANJEM VSE BOLJ NAPREDUJEM

“Čutim kako iz terapije v terapijo osebnostno vse bolj napredujem. Napetost v meni se s tapkanjem resnično umiri, misli postanejo jasne, cilj pa je videti resničen in ne tako zelo oddaljen. Trajalo je nekaj časa, da sem v sebi doumela pomen vsega in zdaj gre vsa stvar veliko lažje.

Ampak USPELO MI JE!

Najpomembnejše je to, da sem spet srečna in zadovoljna sama s sabo. Vem, da moj boj z negativnimi čustvi še ni končan, ker v sebi nosim ogromno bolečih stvari, ampak z EFT vse skupaj lažje premagam.  

Zdaj imam namreč ogromen zagon in upanje v svoj uspeh, ker vidim, da zadeva deluje in mi daje moč in energijo, da vztrajam. Vesela sem, da sem vas spoznala, ker ste mi pokazali pot iz začaranega kroga.” E.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 17 ZNAKOV, KI KAŽEJO NA TO, DA IMATE V VAŠEM ŽIVLJENJU PREVEČ STRESA

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 17 znakov, ki kažejo na to, da imate v vašem življenju preveč stresa (M.N.)

Stres je v teh časih samoumeven in je del našega življenja.  Medtem ko nam “zdrav” stres pomaga napredovati, je večina našega stresa kronična, škodljiva in nezdrava. 

Spodaj je 17 znakov, ki kažejo na nezdrav stres v vašem življenju. 

Katere od naštetih znakov občutite vi sami? 

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 septembra, 2017, v blog.

OH, TA KRIZA

“V pravem času, sem našla tebe, da si mi pomagala iz krize, v kateri sem obtičala. Tapkanje resnično deluje in sem zelo navdušena nad to tehniko.

Ko sva tapkali skupaj, sem v sebi čutila neko moč, kot da sem že postala neka druga oseba… Ko sem doma poskusila sama tapkati približno tako kot sem s tabo, sem postala kar naenkrat slabe volje. Čutila sem žalost in razočaranje. Ta slaba volja se je kar vlekla skozi dan. Pojavil se mi je tudi jok, sploh ne vem iz kje, kar iznenada. Tvoje besede so mi šle tako zelo globoko. Naenkrat sem se zavedala občutka, da zavidam vsem ljudem, ki imajo lagodno življenje, denar, dobro službo in še kaj. Vse to kar sama nimam.

Ponovno sva se srečali in vedela sem, da mi boš znala pomagati. Predelali sva obdobje za obdobjem in jaz sem čutila neverjetno olajšanje. Kar naenkrat nisem več čutila teže na svojih ramenih. Ne znam opisati, kako je bilo težko vsa ta leta, ko sem vse to nosila s sabo. Danes sem hvaležna za vse, kar si mi dala, za vse napotke, ki si mi jih priporočala in sem jih upoštevala. Resnično so mi pomagali. Preteklost se mi zdaj zdi smešna, prej pa je bila kot pekel.” Lucija G.

EFT PRINAŠA PREOBRAZBO

EFT tapkanje pri Mojci Nendl prinaša preobrazbo in odpira vrata prebujanju novih potencialov. 

Nerina Darman, specializirana terapevtka vibracijskega samozdravljenja, dipl.ing.kem.teh.

FIZIČNA POMOČ EFT TERAPIJI – Več o samozdravljenju si lahko preberete na:

Osebna bioresonanca – z Zaper-Zaperino terapijo

Vse informacije v zvezi z Zaper-Zaperino terapijo za podporo na telesni ravni pri raznih akutnih in kroničnih boleznih vam lahko osebno razloži ga. Nerina Darman, dipl.ing.kem.teh., specializirana terapevtka za vibracijsko samozdravljenje, ki jo lahko pokličete na telefon 041-789-319, si ogledate spletno stran www.zaper-zaperino.com ali pa ji pišete na e-pošto satjam@gmail.com Pod vprašanje in svoje ime napišite še svojo telefonsko številko. Zaper-Zaperino terapijo si lahko v živo ogledate in občutite pri EFT specialistki Mojci Nendl.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 5 ČUSTVENIH RAN IZ OTROŠTVA, KI VAM PREPREČUJEJO USPEH

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 5 ČUSTVENIH RAN IZ OTROŠTVA, KI VAM PREPREČUJEJO USPEH (M.N.)

Pri veliko ljudeh je čustveno zdravje poškodovano od otroštva. Pogosto se ne zavedamo, kaj nas blokira, kaj povzroča težavo ali česa se bojimo. V večini primerov je v dogodkih iz otroštva. To so rane, ki so jih povzročile naše prve izkušnje s svetom, ki se nikoli ne zacelijo.

 

“Čustvene rane so boleče izkušnje iz otroštva, ki oblikujejo naše odrasle osebnosti, določajo kdo smo in kako se srečujemo s stisko.”

Teh čustvenih ran se moramo zavedati in jih ne smemo prikrivati. Dlje kot čakamo z njihovim zdravljenjem, bolj globoko se zajedajo v nas. Strah pred ponovnim trpljenjem povzroča, da se skrivamo za različnimi maskami, ki ovirajo naš napredek v življenju. Prav temu pa se moramo izogniti.

Prepoved, ponižanje, nezaupanje, opustitev, nepravičnost … To so nekatere rane iz otroštva… Oglejmo si jih podrobno.    Nadaljujte z branjem

Objavljeno 25 julija, 2017, v blog.

NESPEČNOST

Prvič po 4 letih sem spala šest ur skupaj. To se je zgodilo že po prvi uri EFT terapije. Od prej sem vse drugo počela ponoči, samo zaspat nisem mogla. Hvala, hvala Mojca, zdaj sem na poti v lep nov dan. B.

VSAK ČLOVEK IMA TO BOLEZEN, POSKRBITE DA SE JO REŠITE PRAVI ČAS

VSAK ČLOVEK IMA TO BOLEZEN, POSKRBITE DA SE JO REŠITE PRAVI ČAS (M.N.)

Zamislite si, da živite na planetu, na katerem ima vsakdo kožno bolezen. Prebivalci tega planeta že dva ali tri tisoč let trpite za isto boleznijo: po vsem telesu imate kužne ranice in te ranice vas močno bolijo, če se česa dotaknejo. Seveda ste prepričani, da s tem ni nič narobe, da je takšna pač vaša koža. Celo vaši zdravniški priročniki opisujejo to bolezen kot “normalno stanje”. Ko se rodite, je vaša koža še zdrava, toda pri treh ali štirih letih se pokažejo prva uljesa (gnojna razjeda na koži). V najstniških letih je z njim prekrito že celo telo.

Si lahko mislite, kako ti ljudje ravnajo drug z drugim? Da bi bili lahko v stikih med sabo, si morajo rane zavarovati. In drug drugega se komaj kdaj dotaknejo, saj so takšni dotiki preboleči. Če se po nesreči koga dotaknete, ga to tako zaboli, da se ujezi in se še on dotakne vas, iz maščevanja pač. Še vedno pa je gon po ljubezni v njih tako močan, da so za to, da so lahko skupaj, pripravljeni plačevati tudi tako visoko ceno.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 27 junija, 2017, v blog.

SPONTANI SPLAV

“Odkar sem doživela občutek kaj pomeni imeti spontani splav, ni bilo več veselja v meni. Postala sem zelo nesamozavestna in plašna oseba. Dolgo se nisem mogla pobrati. Ko sem se spomnila na tisti strah, žalost, povrh pa še na jezo, me je kar stisnilo pri srcu. Občutila sem tudi močno krivdo. Ko sem z domačimi spregovorila o tem, sem dobila nazaj odgovor: “Saj boš imela drugega, ne razmišljaj več o tem in ne sekiraj se.” Vsi so se na nek način umaknili od mene in me pustili samo v tem. Minilo je leto in res se je zgodilo to.

Vse skupaj sem potlačila vase z rojstvom drugega otroka. Vlival mi je upanje in veselje. Ampak v sebi sem še vedno čutila tisto “glodanje”. Kaj? Kako? Zakaj? Kje je? … Sploh nisem imela možnosti, da bi se poslovila od nerojenega otroka. Na koncu sem še celo zvedela kaj so naredili z njim. To mi je bilo strašansko grozno. Pa vendar me je vse skupaj začelo razjedati. Posledice pa sem prenašala na mojega sinčka. In morala sem si poiskati pomoč.

Tapkanja sem se razveselila, ko sem videla, kako se hitro osvobajam. Čutila sem, kako premagujem bolečino, ki sem jo toliko časa nosila v sebi. Tega nikakor nisem mogla dati iz sebe. Zdaj se počutim umirjeno. V meni ni več strahu. Odpustila sem si. Lažja sem za tono. Hvala za EFT pomoč.” A. Celje

KRATKE IZJAVE O TAPKANJU

–  “Bolj sem mirna, nimam več pritiska v glavi. Nimam več občutka, da bi se mi epilepsija ponovila. Prvič po 40 letih lahko brez slabe vesti komu tudi rečem NE. Stalno sem se oblačila v temna oblačila, kar naenkrat sem začela nositi belo barvo.”

–  “1 ura EFT terapije je boljša kot 2 uri masaže.”

–  “Ni mi več hudo, ko se spomnim vsega, kar sem doživela. Tudi strah me ni več.”

–  “Prva moja vožnja v življenju po avtocesti, ki je bila brez problemov, je bila po prvi EFT terapiji.”

–  “Hvala Mojca. Počutim se sproščeno in že dolgo se nisem tako počutil. Tako vesel sem tega pogovora, totalno me je sprostilo.”

–  “EFT terapija mi je čudežno pomagala. Sama ne bi prišla nikoli do tega, z vašo pomočjo pa mi je to uspelo. Od takrat sem tudi bolje spala. Prav vesela sem srečanja z vami Mojca.”

–  “Od svojega 5 leta nisem marala zelene barve. Imela sem razlog za to. Po tapkanju sem prvič kupila zeleno krilo in ga tudi začela nositi. Sploh nisem mogla verjeti.”

–  “Ni bilo več potrebe po bežanju, strah je popolnoma izginil. Upala sem iti med ljudi.”

–  “Bala sem se hrupa, tesnobo sem začutila že ko sem bila ob množici ljudi. Zdaj se mirno soočam z množico ljudi na kupu”.

–  “Sprejela sem svoje telo. Čutila sem, da se končno lahko borim zase. Prej tega nisem znala. Doma sem se od veselja zjokala, da mi je nahrbtnik padel iz ramen. Počutim se kot iz želatine.”

* (Imena oseb zgornjih izjav so zaupna.)

I N T E R V J U

z MOJCO NENDL

Terapevtko za osebne dosežke,

specialistko za EFT

 

Vprašali smo jo: KAKO EFT TEHNIKA POMAGA PRI IZBOLJŠANJU KVALITETE ŽIVLJENJA in KAKO PRIPRAVITI SVOJE TELO, DA SE ZAČNE SAMO ZDRAVITI

 

 1.  Kaj je EFT tehnika?

EFT tehnika je enostavna in hitra oblika psihološko-akupresurnega zdravljenja, ki z dosledno uporabo pripravi naše telo in naš um, da se začneta sama zdraviti.

 1. S čim se ukvarja EFT terapija?

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 8 maja, 2017, v blog.

EFT PRIPOROČAM VSEM

Suzana Zekovič, organizatorka miss bikini, polfinalistka resničnostnega šova Bar

 
Zelo sem zadovoljna, da sem se odločila za EFT terapijo pri Mojci Nendl. Je zelo prijazna, zaupanja vredna, izraža vso podporo in je strokovno podkovana z EFT tehniko. Priporočam jo vsem, ki se soočajo z različnimi težavami in si želijo poti do uspeha, odličnega počutja in ogromno energije.

NAJBOLJŠE OD VSEGA

 
EFT JE DALEČ NAJBOLJ PRIVLAČNA, NAJBOLJ RADODARNA IN NAJBOLJ UČINKOVITA IZMED VSEH METOD ZA OSEBNO RAST. 

10 RAZLOGOV ZAKAJ VAM BO TAPKANJE – EFT KORISTILO

10 razlogov zakaj vam bo tapkanje – eft koristilo

 1. Hitra, enostavna in trajna rešitev.
 2. 100% preizkušena storitev.
 3. Strokovna obravnava strank.
 4. Kvalitetna storitev, najnovejša znanja.
 5. V relativno kratkem času pridete do rezultata.
 6. Ne bankrotirate prej kot pridete do rezultata. :))
 7. EFT tehnika – tapkanje deluje tudi, če ne verjamete vanjo.
 8. Imate možnost podpore pri EFT terapiji z Tesla fontano (fontana izdelana po izumih Nikole Tesle), ki oddaja elektromagnetno valovanje in zdravi vaše telo na celični ravni.
 9. EFT tehnika – tapkanje trajno ozdravi vaš energijski sistem in spremeni vašo podzavest, vaše miselne vzorce.
 10. Našli boste srečo, voljo in ljubezen do življenja.

Zakaj je tako pomembna EFT terapija?

 

Objavljeno 21 februarja, 2017, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: KAKO PREMAGATI DEPRESIJO

KAKO PREMAGATI DEPRESIJO (M.N.)

Temeljna izkušnja depresije je izguba moči, toda to se lahko zgodi na mnogo načinov. Mnogo ljudi izkusi obdobje depresije po večjih spremembah v življenju, recimo ženske po porodu ali če začnemo s kakšnim novim projektom. Pogosto vidimo to kot spremembo na boljše in oseba bo morda presenečena, ker misli, da ji zadovoljstva v novem stanju ne bo zatemnila niti senčica. Depresija je včasih način obvladovanja prehodnega obdobja in je, dokler se čezmerno ne podaljša ali dokler ni posebno huda, dokaj zdrava oblika prilagajanja na novo.

Po navadi sprožijo depresijo naslednji dogodki: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 februarja, 2017, v blog.

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: STRAH PRED LJUDMI

STRAH PRED LJUDMI (D.P.)

Strah pred ljudmi imenujemo tudi socialna fobija. Začetek socialne fobije po navadi sega v zgodnje najstniško obdobje, pojavi se tudi lahko mnogo kasneje. Ta vrsta anksioznosti je lahko zelo neprijetna, saj strah pred mnenjem drugih oseb, se po navadi kaže na vseh področjih življenja. Značilnost oseb, ki trpijo s socialno fobijo je, da so preveč samokritične. Rešitev tega strahu je v tapkanju.

Ljudje s socialno fobijo doživljajo nenehen in neracionalen strah pred družabnimi situacijami, v katerih bi jih drugi ljudje lahko ocenjevali ali obsojali. Strah še naraste, kadar osebe s socialno fobijo menijo, da bodo v prisotnosti drugih doživele ponižanje ali se na nek način osramotile. Strah jih je, da bodo drugi opazili znake tesnobe, kot so zardevanje, tresenje rok ali potenje. Radi se izogibajo situacijam, ki pri njih povzročajo tesnobo. Kadar to ni mogoče, so zelo tesnobni ali v zadregi. Pravijo, da imajo »tremo« in ta se na zunaj pri nekaterih sploh ne vidi, pri drugih pa je zelo očitna. Kadar je socialna fobija zelo huda, se ob izpostavljanju lahko pojavijo tudi napadi panike. Uspešno rešite ta problem z EFT tehniko, tapkanjem. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 februarja, 2017, v blog.

PO DESETIH DNEH SEM ZOPET NORMALNO SPALA, BREZ ZDRAVIL

Prvič sem se z poporodno depresijo srečala pri rojstvu prve hčerke pred 22 leti. Na mojo veliko srečo, pa sem jo takrat zelo hitro premagala. Seveda sem bila pri rojstvu druge hčerke, po 9 letih že malce v strahu, kaj me čaka, vendar pa na to, kaj se je kasneje zgodilo nisem bila pripravljena, po dolgih 6 dneh brez spanja – zaspala nisem niti za eno uro, sem končala v psihiatrični ustanovi. Domov so me poslali z pomirjevali in antidepresivi. Na žalost si takrat nisem niti v sanjah predstavljala, kako pogubna bo ta kombinacija zame. Po jemanju antidepresivov sem postajala vedno bolj vrtoglava, z zamegljenim vidom, vedno tresoča na kar sem opozorila mojo zdravnico, ona pa, da to niso stranski učinki ampak, da antidepresiv še ni začel delovati. Po približno enemu mesecu in pol in pravi “norišnici” v moji glavi sem z antidepresivi končala na lastno roko. Stranski učinki pa so mi ostali dolgih 13 let, dvojni zamegljen vid, vrtoglavica, neka čudna “težina” v glavi … pravzaprav stanja ne znam niti dobro opisat.

Ko pa sem mislila, da je zadeva za mano pa šok, mogoče zaradi slabega finančnega stanja v družini, boj za preživetje podjetja ali pa je bilo vsega preveč, zopet se me je tako zelo počasi polastila depresija. Neprespane noči … turobne misli … nič me ni več veselilo … izguba apetita. Pri osebnem zdravniku sem dobila pomirjevala, saj sem bila odločena, da nikdar v življenju več ne bom jemala antidepresivov. V iskanju pomoči sem naletela na spletno stran EFT Pomoč. Prepričalo me je dejstvo, da če ne pomaga tudi škoditi ne more. Z go. Mojco sva se dobili samo dvakrat in že mi je bilo bolje, ki mi je po mojem globokem prepričanju rešila dolgotrajnega zdravljenja z zdravili, katerih stranske učinke po mojem tudi psihologi ne jemljejo resno. Tehnika se mi zdi super zato, ker jo lahko izvajaš tudi sam doma, ni potreba, da bi dolge ure ležal na nekem kavču pri psihiatru in mu razlagal, kaj vse slabega se ti je zgodilo v življenju. Že po desetih dneh sem zopet normalno spala brez zdravil in tudi drugače se mi je zdelo, da sem po dolgem času  “odložila” – če se lahko tako izrazim, vso nakopičeno jezo v meni. Mislim, da s to tehniko prav počistimo vse tiste stvari v podzavesti, ki nam grenijo življenje, pa mogoče za njih niti ne vemo. Sedaj na vse v življenju gledam z nekim novim optimizmom. Ja moje skromno prepričanju je, da EFT res pomaga.  METKA  48 let

JEZA IN RAZDRAŽENOST

JEZA IN RAZDRAŽENOST (M.N.)

Zadrževanje jeze je enako, kot bi zagrabili vročo žerjavico,da bi jo zalučali v nekoga drugega, vendar bi se pri tem sami opekli. Buda

Večina nas dobro pozna občutek kot je jeza in razdraženost. Jeza je zelo naravno in osnovno čustvo. Vsi starši vedo, da se celo majhni dojenčki razjezijo – preprosto zato, ker so ljudje.

Jeza ima seveda veliko različnih oblik, od rahle razdraženosti do divjega besa in vse vmesne stopnje. Navadno nas ljudje razjezijo, predmeti in ustanove pa nas razdražijo. Enako, kot vsa čustva nas tudi jeza prizadene na osnovni, psihološki ravni: srčni utrip se povečata, mišice se napnejo in počutimo se “napeti”. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 8 februarja, 2017, v blog.

STRAH PRED NEUSPEHOM

STRAH PRED NEUSPEHOM (D.P.)

Strah pred neuspehom povzroča, da nezavedno, na različne načine sabotiramo lastne možnosti za uspeh. Za nekatere ljudi je strah pred neuspehom predstavlja tako veliko psihološko grožnjo, da ta prevlada željo po uspehu.

Zagotovo nihče ne mara neuspeha ali poraza, ker vzbudi različne občutke kot so jeza, razočaranje, frustracija, sram, zmedenost. Bistvo pri strahu pred neuspehom predstavlja sram. Sram je negativno čustvo, ki povzroči, da se ne počutimo dobro zaradi svojih dejanj, ter tudi sebe dojemamo kot slabe.

Sram prodre globoko v jedro našega ega, identitete, samozavesti in našega čustvenega dobrega počutja. Ljudje, ki občutijo, da bi jim lahko nekje spodletelo, se zato raje sploh ne lotevajo določenih nalog.

Znaki, ki kažejo na to, da vas je strah neuspeha:

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 8 februarja, 2017, v blog.

OBČUTEK MANJVREDNOSTI

OBČUTEK MANJVREDNOSTI (D.P.)

Obstajajo različni vzroki občutkov manjvrednosti in kar precej jih izvira iz otroštva. Nekateri viri manjvrednostnega kompleksa, občutka, močno ovirajo našo osebnost. Morda kompleksi izvirajo iz čustvenega nasilja v otroštvu, lahko so posledica določenih okoliščin ali pa nečesa, kar smo si sami zadali. Kompleksi izvirajo iz meglene preteklosti, iz nejasnih kotičkov naših osebnosti. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 10 januarja, 2017, v blog.

ŽIVLJENJE NI VEDNO POPOLNO, KOT SEM MISLILA JAZ, DA JE MOJE

Ko sem nekega dne doživela nenavadne občutke za katere sem kasneje izvedela, da gre za anksioznost, tesnobo, strah, sem v sebi čutila precejšno jezo. Vedno sem bila mnenja, da se to lahko zgodi le ljudem, ki imajo verjetno v življenju težave, nikoli pa nisem pomislila, da se lahko to zgodi meni, ki bi svoje življenje lahko opisala kot popolno. Ko sem brala stranske učinke antidepresivov sem se odločila, da se bom raje poslužila alternative. Ko sem na internetu našla pomoč pri tesnobnosti, sem v sebi občutila neverjetno veselje. Vedno sem raje poskusila nekaj novega prepričana, da mi bo to pomagalo in bom spet “normalna”. Ampak žal ni bilo tako. Nato sem na internetu eft.si zasledila pričanja tistih, ki so bili na EFT tapkanju. Brala sem zgodbe in si mislila kaj če bi poiskusila tudi jaz. Ponovno sem se odpravila z upanjem, da ko se vrnem bom popolnoma drug človek:). Ure terapije je bilo konec in jaz nisem občutila nič posebnega. Sem mislila bo že še prišel občutek, ki ga čakam. Dokler nisem zaslišala svojega fanta, ki je rekel “bravo Gabi, zdrava si. A ne vidiš, da se ne bojiš več, ni te strah”. Sama sem kar stežka verjela, mislila sem naj raje  še malo počakam, da se prepričam ali je to res. In lahko potrdim, da mi je EFT terapija pomagala. Čeprav sprva ne dobiš tega občutka, pa to opaziš ob različnih situacijah na katere se odzoveš drugače kot bi se sicer. Gabi

PONOVNO SEM NAŠLA UPANJE

Preden sem prvič prišla na EFT terapijo h ga. D.P., sem doživljala panične napade, tesnobo, bolečino v prsih, roke so se mi tresle. Nisem vedela zakaj se mi vse to dogaja. Na prvi uri EFT terapije sem ozavestila, da name tako zelo vpliva stres.  S terapevtko sva ugotovili, da so v meni določena prepričanja, ki mi blokirajo energetske poti. Sprejela sem tudi odgovornost, da če želim spremeniti vse kar se mi dogaja, moram delati na sebi.  Ponovno sem dobila veselje do življenja in upanje, da ni vse tako črno kot se mi je zdelo. Zato z velikim veseljem tapkam tudi doma, vsaj pol ure. Zahvaljujem se EFT terapevtki D., da mi je pomagala ozavestiti moje težave in ponovno sem nasmejana. Nina, Maribor

KAKO RAZUMETI NOTRANJEGA OTROKA

notranji-otrok

KAKO RAZUMETI NOTRANJEGA OTROKA (D.P.)

Ko otroci rastejo, se učijo skozi igro. Otrok, ki raste v okolju, kjer je igra prepovedana, žaluje. Veliko otrok je bilo vzgojenih tako, da so za vse morali vprašati starše. Sami niso mogli sprejeti nobene odločitve.Drugi so bili vzgojeni pod bremenom popolnosti. Ne bi smeli delati napak. Povedano drugače, niso se smeli učiti zato se sedaj bojijo sprejemati odločitve. Vse te izkušnje prispevajo k osebnostnim motnjam v odrasli dobi.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 decembra, 2016, v blog.

TEŽAVA JE DALEČ STRAN

Zivjooo Mojca! Evo mene… da se ti mal javim… po najini prvi terapiji se počutm velik bolš-kar se tiče ločitve, kot da bi bla res že delec stran… pa še neki…spoznala sm enga… ampak…zdaj občutim verjetno znake zaljubljenosti kot so razbijanje srca, svicanje… ki jih ponovno spoznavam in se jih spet učim…ampak so res intenzivni… Vem, da bom še to uredila takoj ko se spet vidiva 🙂 lepo bodi in hvala!

HORMONSKO NERAVNOVESJE

HORMONSKO NERAVNOVESJE in EFT (M.N.)

 • izgorelost,
 • nespečnost,
 • stres,
 • stalna utrujenost,
 • slaba koncentracija,
 • oslabljena ščitnica,
 • “megla” v možganih,
 • nekontrolirano pridobivanje kilogramov,
 • napadi lakote in želje po sladkorju.

Vse to so simptomi hormonskega neravnovesja. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 16 novembra, 2016, v blog.

STRAH PRED OGLEDALOM

strah-pred-ogledaliSTRAH PRED OGLEDALOM (D.P.)

Kolikokrat se vam zgodi da, ko stopite pred ogledalo, ste zadovoljni s sliko/podobo, ki jo vidite v ogledalu? Kolikokrat, ko stojite pred ogledalom, se vam dogodi, da je odsev v ogledalu, zadovoljen, srečen, nasmejan? Kolikokrat se vam zgodi, ko stojite pred ogledalom, si rečete: lep/a si, ti zažigaš, rad/a te imam, ti si moja sreča?

Se presojate?

Se vam dogaja bolj pogosto ali celo vsakič, ko stopite pred ogledalo, se začnete presojati? Na primer: imam preveč gub, vedno več imam sivih las, lahko bi shujšal/a, nisem dovolj uspešen/a, nisem dovolj zanimiv/a, nisem dovolj močan/a, nisem dovolj pomemben/a, nisem dovolj lep/a, nisem dovolj fotogeničen/a… Nadaljujte z branjem

Objavljeno 11 novembra, 2016, v blog.

ODPRAVITE PODZAVESTNI ODPOR

ovireOVIRE NA POTI K POPOLNOSTI – ODPRAVITE PODZAVESTNI ODPOR Z EFT TEHNIKO (M.N.)

Kaj je podzavestni odpor?

Prestavljajte si ročno elektronsko napravo, npr. kasetofon. Ta kasetofon potrebuje baterije. Zelo pomembno je, da so baterije pravilno vstavljene. In tako kasetofon brezhibno deluje. Kaj pa se zgodi, če baterije vstavite napačno? Kasetofon ne bo deloval, je tako? Obnašal se bo, kot da smo mu odstranili baterije. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 3 novembra, 2016, v blog.

ZAKAJ TE JE STRAH?

zakaj-te-je-strahZAKAJ TE JE STRAH? (D.P.)

Ko zaplujete v neznane vode je navzoč strah, izjemen strah, kajti človek nikoli ne ve kaj se bo v prihodnosti zgodilo. Zapuščate obalo varnosti. Pohod v neznano vas navdaja z vznemirjenjem. Srce začne spet utripati. Strahovi so navzoči, a če vedno znova sprejemate izzive, se ti strahovi zelo počasi razblinijo.

Živeti pogumno pomeni živeti s srcem. Samo šibki ljudje živijo z glavo. Strah jih je, varnost iščejo v razumu. Zaradi strahu ste suženj. Kadar ste neustrašni, niste več suženj. Vaš strah vas celo sili, da zasužnjite druge, preden drugi uspejo zasužnjiti vas. Ljudje, ki so polni strahu, strašijo druge zato, da bi lahko sami sebe pomirili.

Človek, ki ne pozna strahu, se nikogar in ničesar ne boji. Prav tako se nihče ne boji njega. Strah popolnoma izgine.

S pomočjo EFT TERAPIJE se znebite vseh strahov, se poprimete z neznanim. Z EFT TERAPIJO vas naučimo kako živeti v sedanjem trenutku, kako postati pogumen, kako postati zaupljiv, da se vedno vse dobro izteče, če tudi vam ni všeč rezultat. S tapkanjem dosežete, da postanete bolj vitalno živi, da se vedno počutite varne, ne glede na to, kakšna nevarnost obstaja, vendar ste pripravljeni tvegati. S tapkanjem dobite vpogled v dejstva življenja in začnete dojemati, da so strahovi naravni. Ko to dejstvo sprejme vaš um, se strah razkroji in postanete svobodni.

Objavljeno 3 novembra, 2016, v blog.

HVALA!

Miha S., mag. farm., Logatec

Ko sem prvič slišal za EFT terapije oz. tapkanje nisem verjel v to. Čeprav sem že prej poznal energijski sistem telesa in meridiane, nisem verjel, da bi to lahko odpravilo mojo težavo povezano s športom. Vedno ko sem tekel, me je začelo boleti stopalo. Bolečine niso izginile niti ko sem samo ležal na postelji. Vnetje mi je nastalo zaradi uporabe napačnih superg. Bolečina se mi je vlekla več mesecev in nič mi ni pomagalo (niti masaža, arnika, šentjanževo olje, koloidno srebro). Večkrat sem tudi obiskal različne fizioterapije (elektro, ultrazvok, infrardeča). Po prvi EFT terapiji je moja bolečina izginila in z njo nimam težav že več kot pol leta, kljub rednim fizičnim aktivnostim.

POMANJKANJE STRASTI V ŽIVLJENJU – DOLGOČASJE

dolgcasPOMANJKANJE STRASTI V ŽIVLJENJU – DOLGOČASJE (D.P.)

Človek je edini na tem svetu, ki občuti dolgčas. Gre za pomembno prednost, ki je del dostojanstva, značilnega za ljudi. Ste že videli kakšno žival, ki bi ji bil dolgčas? Dolgčas preprosto pomeni, da vam primanjkuje strasti v življenju. Zavedate se, da vam je dolgčas in da je treba nekaj storiti – zavedate se, da potrebujete nekakšno preobrazbo. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 10 oktobra, 2016, v blog.

STRAH ME JE MOŽA/PARTNERJA, ŽENE/PARTNERICE

strah-pred-partnerjemSTRAH ME JE MOŽA/PARTNERJA, ŽENE/PARTNERICE (D.P.)

Ravnanje z osebo kot s sredstvom je najbolj nemoralno dejanje, kar jih je. Res je, kajti ko z drugo osebo ravnate kot s sredstvom, naj bo za lastno potešitev, zavoljo spolne sle, iz strahu ali česa drugega, tedaj drugo osebo ponižate na raven predmeta. Uničujete njeno svobodo, ubijate njeno srce.

Medsebojna ljubezen lahko raste edino v svobodi. Ljubezen daje svobodo. In, ko dajete svobodo, ste svobodni. To je nenavezanost. Če drugemu vsilite suženjstvo, boste hkrati v ječo zaprli sami sebe. Če drugega zvežete, bo ta zvezal vas. Če drugega opredelite, bo ta opredelil vas. Če si drugega skušate lastiti, si bo ta lastil vas.

Tako si pari borijo za nadvlado. Moški na svoj način, ženska na svojega, oba se borita. To rojeva nenehno teženje in prepiranje. Moški misli, da v nekaterih pogledih nadzira žensko, ženska pa misli, da v nekaterih pogledih nadzira moškega. Nadzor ni ljubezen.

Z EFT tehniko vam pomagamo, da osvojite nenavezanost na drugo osebo. Naučite se biti svobodni, medtem ko drugi osebi dajete svobodo. Za zmeraj se boste osvobodili tudi stahu do vaše ljubljenje osebe. Počutili se boste srečni že po prvi ure EFT terapije.

Objavljeno 21 septembra, 2016, v blog.

NEMIR, TESNOBA, NISEM DOVOLJ DOBRA, HVALA ZA EFT POMOČ

»Prišla sem z bolečino v želodcu. V telesu sem čutila tesnobo in nemir. Pogosto sem imela glavobole. Spremljala me je tudi nespečnost.

Življenje na zunaj je izgledalo urejeno. A kaj ko je bilo v meni toliko strahu. Strah se mi je kopičil iz dneva v dan. Sploh se nisem zavedala, da sem v preteklosti doživela toliko stresnih situacij, ki so v meni pustile velik pečat. Na EFT terapiji pri Mojci sem ugotovila, da sem nosila v sebi vzorce, da nisem dovolj dobra in da se nimam rada. Ves čas me je skrbelo in s tem sem se zelo obremenjevala. Kaj se dogaja z mano, kako bom zdržala v službi, kako bo moj sin v šoli, …, skratka nešteto skrbi.

Še danes sem neizmerno hvaležna za tapkanje in da sem se odločila poskusiti. Že v prvi uri sem občutila globoko olajšanje. Hvala ga. Mojca. Seveda so sledile še nadaljnje terapije katerih ne bi želela izpustiti, saj so v moje življenje prinesle harmonijo, veselja in občutek zadovoljstva. Kar pa je bilo najbolj pomembno zame je to, da me ni več strah in tudi pretirane skrbi so minile. Bolečin v želodcu sem se znebila. Sebe sem dala na prvo mesto in se vzljubila.« Bojana, Tržič

TEŽAVE S KAJENJEM

Raziskovanje in prepričanje, da večina stvari, ki se nam dogaja, prihaja iz naše notranjosti, me je slučajno pripeljalo na vašo internetno stran.
Tistega nedeljskega popoldneva sem čutil bolečino v križu in glavobol. Na Vaši strani sem si prebral, kako to odpraviti in poizkusil sem. Po nekaj minutnem tapkanju je bolečina izginila. Nato sem si v torek zjutraj prižgal cigareto. Ko sem prišel nazaj v sobo, sem se vprašal, ali je to potrebno. Poiskal sem navodila za tapkanje proti kajenju in nekaj minut tapkal. Želja po cigaretu je izginila. Nato sem po treh dneh zopet imel malo želje, a sem zdržal. Ko sem tistega dneva prišel domov, sem še enkrat tapkal in od takrat naprej nimam več želje po kajenju, čeprav vsi v moji okolici kadijo.
Moram Vam povedati, da mi je z Vašimi navodili skoraj v trenutku uspelo prenehati s kajenjem (ne kadim že od 5.4.2016 in tudi nimam želje po kajenju), prav tako sem v desetih minutah uspel odpraviti bolečine v križu, nimam več vsakodnevnih glavobolov ipd. V dveh mesecih sem tapkal le 5-10 krat za različne težave, zadeva super deluje in rezultati so trajni. Jure, Maribor

SINDROM IZGORELOSTI

izgorelost2SINDROM IZGORELOSTI (D.P.)

Izgorelost je posledica obremenitev, ki so se pojavljala dalj časa. Je posledica težavnih medsebojnih odnosov, strahu, ki se pojavlja v različnih oblikah, pomanjkanje časa zase, nezadovoljstvo čustvenih potreb, bolezni v družini ali prijateljih, stresno delo.

Posledice izgorelosti se lahko pojavijo v naslednjih oblikah: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 1 septembra, 2016, v blog.

POMOČ PRI HUJŠANJU

pomoč pri hujšanjuPOMOČ PRI HUJŠANJU (D.P.)

Se vam dogaja, da vsake toliko časa pridobite določene kilograme, potem jih izgubite na tiste kilograme, ki jih želite imeti, čez čas pa izgubljene kilograme dobite nazaj? Ali pa pridobite nazaj že več kilogramov, kot ste jih nazadnje izgubili? Veliko energije potrošite z reševanjem odvečnih kilogramov, ki ni pravi problem.

Ste opazovali tisto obdobje v katerem ste kilograme pridobili, kaj točno se dogaja z vami? Ste pod stresom doma, v službi, v partnerskem odnosu, s starši, z otroci?

Vzrokov za odvečne kilograme je lahko več: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 17 avgusta, 2016, v blog.

SRAM ME JE MOJEGA TELESA

sram telesaSRAM ME JE MOJEGA TELESA (D.P.)

Vse se začne z vašim telesom. Vaše telo je baza, osnova, vaš temelj. Nesprejetje svojega telesa in sovražna nastrojenost proti telesu, vas naredi zagrenjene. Kadar ste nespoštljivi do svojega telesa, izgubljate stik z resničnostjo, kajti telo vam ta stik omogoča. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 12 avgusta, 2016, v blog.

BOLJ POZITIVNO GLEDAM NA SVET

Urša M., Velenje

Iz leta v leto sem bila depresivna, nobene prave volje do življenja, konflikti z ljudmi. Uživala sem pomirjevala, antidepresive, obiskovala psihiatra, vendar pravega vzroka s tem nisem odpravila. Depresija se je ponavljala. Obiskala sem eft terapijo, katera mi je spremenila življenje. Vzrok takega počutja pri meni izhaja iz otroštva. Po nekaj terapijah sem uspešno odpravila te težave. Hvaležna sem izkušenim terapevtom, ki znajo odpraviti takšne težave za vedno.

HRANA ZA DUŠO

hrana za dušo

HRANA ZA DUŠO (M.N.)

Katera hrana pozitivno vpliva na naše telo, srce, možgane?

Našo dušo hranijo ljubezen do sebe in drugih, smeh, veselje in hvaležnost.

Škodljiva hrana za našo dušo pa so strah, jeza, sovraštvo, različni dvomi, obsojanje, stres… Kadar čutite škodljivo hrano, ki vam ne koristi jo lahko hitro in TRAJNO izbrišete. Tapkanje vam bo prineslo neverjetne rezultate. Poskusite našo hrano, preizkusite EFT.  Nadaljujte z branjem

Objavljeno 22 julija, 2016, v blog.

KAKO LE V 5 MINUTAH ZAMENJATE STARO NAVADO Z NOVO?

5 MINUT

KAKO LE V 5 MINUTAH ZAMENJATI STARO NAVADO Z NOVO (M.N.)

Vsaka izkušnja, ki smo jo doživeli in je povezana z občutki ali čustvi, je vgrajena v naših možganih. Večkrat ko neko dejanje ponavljamo, večja je povezava med živčnimi celicami v naših možganih.

Primer: “Profesionalni igralec tenisa, ki je že zamahnil z loparjem več 100 tisočkrat, lahko udarec izvede brez vsakega razmišljanja, medtem ko boste vi, ki še niste igrali tenisa, večkrat zgrešili žogico.” Nadaljujte z branjem

Objavljeno 17 julija, 2016, v blog.

STRES, NESPEČNOST, STRAHOVI, RAZBIJANJE SRCA, STALNA NERVOZA

“Moje telo mi je začelo sporočati, da ne zmore več. Glavni problemi, ki sem jih imela so bili stres, nespečnost, zapostavljanje, strahovi, obenem pa me je zapustil partner. Zaradi njih sem čutila stalen nemir v telesu, nervozo, pritisk v glavi (ki ga je spremljal glavobol). V meni je bil stalno prisoten strah in kar naprej sem bila na robu joka. Srce mi je močno razbijalo. Vedela sem, da moram nekaj storiti. Ker je bilo stanje večinoma obupno, sem jemala tudi pomirjevala. Opravila sem podrobne zdravniške preglede. Zdravstveno stanje je bilo BP. Vendar sama sem bila na robu obupa. Potem sem poiskala drugo pomoč in se oglasila na EFT terapijo pri Mojci. Skupaj sva začeli predelovati moje travmatične dogodke iz preteklosti. Postalo mi je jasno, zakaj mi je moje telo začelo sporočati, da ne zmore več. Glede na vse to kar sem prestala, sem se še dobro držala.
Že po prvi EFT terapiji sem opazila ogromno spremembo. Nespečnost je izginila, sprijaznila sem se z vsemi izgubami, ponovno sem našla svoje ravnovesje. Na nekaj EFT terapijah sva z Mojco predelali moje najhujše težave, ki sem jih imela – stres, nespečnost, zapostavljanje in strahove. Nisem več potrebovala nobenih tablet (pomirjeval ali tablet za spanje…).  Resnično sem hvaležna vam in vašim EFT terapijam, ki so mi spet omogočile boljše in kvalitetnejše življenje.” Regina, Ljubljana.

ODPRAVITE STRAH

strah pred hrupomODPRAVITE STRAH (D.P.)

Strah je v ozadju porazov, bolezni in slabih medčloveških odnosih. Ljudje se bojijo preteklosti, sedanjosti, prihodnosti in starosti. Vendar je strah le misel v vašem umu. Misli ovite v močno čustvo strahu se vedno uresničijo. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 julija, 2016, v blog.

ZMEDENOST

zmeda v glaviZMEDENOST (D.P.)

Ko ste pripravljeni spremeniti svoja mnenja oziroma prepričanja, je najpomembnejše zavedanje. Ne morete spremeniti svojih mnenj in prepričanj, če se ne zavedate kaj vam ugaja in kaj ne. Kako bi mogli spremeniti karkoli, če se sploh ne zavedate, kaj bi radi spremenili? Vendar zavedanje samo ne zadostuje. Odločilna je vaja, kajti možno je, da se zavedate, a to še ne pomeni, da se bo vaše življenje spremenilo. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 6 julija, 2016, v blog.

STRAH IN PANIČNI NAPAD

Zelo sem vesela, da lahko v težkih situacijah pomagam komu do ponovnega smeha, do majhnih radosti in predvsem do ponovne volje do življenja. Hvaležna sem, da EFT dela čudeže. 

Hvaležna pa je tudi gospa Brigita, ki je na EFT terapijo prišla z namenom, da je to še njena edina možnost in pot do izboljšanja njenih težav. Preberite si kaj je povedala. 

“Začela sem se počutiti neznansko utrujeno, zaspano in brezvoljno. Bilo je tako nenavadno, da me je postalo strah, kaj se dogaja. Močan strah je povzročil panični napad. Moj svet se je skrčil, vse skupaj je bilo kot v najhujših nočnih morah. Zdelo se mi je kot da se pogrezam in da me bo zmanjkalo …

Začela sem tavati od specialista do specialista, vendar brez uspeha. Dobila sem le psihiatrično diagnozo anksioznost z depresijo.

Potem mi je prijateljica, ki je sicer moja osebna zdravnica priporočila tapkanje. Obupana sem poskusila še to možnost. Poiskala sem EFT pomoč pri Mojci Nendl in začeli sva delati na mojih problemih s psiho. Jaz psihične probleme namreč nisem jemala kot nekaj resnega. Fizično sem bila čisto na dnu. Vendar sem dala skozi ogromno preiskav, ki pa so potrjevale, da je vse v najlepšem redu. Bila sem na robu obupa.

Na tapkanju mi je Mojca med drugimi težavami odkrila, da imam strah pred boleznijo. To drži, saj sem ga še kot otrok prevzela od mame. Prav to je posledica mojih današnjih psihičnih težav. Bilo je težko, na začetku sem imela tudi probleme s tem, kako naj sedim na terapiji, tako omotična sem bila. Postopoma ko sva tapkali, sem osvajala nove vzorce in se počutila vedno bolje iz ure v uro. Bilo je veliko olajšanje, ampak do popolne ozdravitve se mi je zdelo še daleč. Panični napadi so se najprej zmanjšali, po nekaj EFT terapijah pa celo izginili.

K sreči sem po dveh mesecih že delala v službi za poln delovni čas, po pol leta pa sem bila spet jaz, polna energije in življenjskega zagona. Zdaj me ni več strah. Sem pa zelo hvaležna za EFT izkušnjo in za terapevtko Mojco, ki me je popeljala na pot do pomembnih osebnostnih sprememb.” Hvaležna Brigita

POZITIVNA PREPRIČANJA SO MI OMOGOČILA SPREMEMBE

V življenju so se mi dogajale stvari, za katere nisem našla razlage zakaj se mi dogajajo. Čeprav sem uspešna v svoji karieri, sem ugotovila, da določene stvari mi pa vseeno ne tečejo tako gladko kot kariera. Pomislila sem, da mogoče nekaj delam narobe. Vprašala sem se, kaj moram narediti, da pritegnem v svoje življenje ljubečega partnerja. Vprašala sem se tudi kaj delam narobe, da nisem vsak dan srečna. Menila sem, da je sreča odvisna od drugih ljudi, ki so v mojem življenju in ne od mene. Začela sem brskati po internetu in našla sem spletno stran eft.si o tapkanju. Zelo me je pritegnil način tapkanja in sem si rekla, da bom poskusila.

Na prvi uri tapkanja sva s terapevtko D. ugotovili, da tisto kar me drži nazaj in se mi določene stvari v življenju ne dogodijo, čeprav si jih želim, so prepričanja. Nisem se zavedala, da ima toliko negativnih prepričanj. Ko sem jih sprejela, sem jih začela spreminjati. Ni šlo vse naenkrat, postopoma pa sem osvojila nova. Sprememba prepričanj mi je omogočila spremembe v življenju, tiste, ki sem si jih želela. Hvala za pomoč. Moje življenje je sedaj napolnjeno s srečo, zadovoljstvom in smehom. Jana, Ptuj

HREPENELA SEM PO LJUBEZNI, PO BOLJ GLOBOKI VEZI …

“Bilo je tako težko, da nisem vedela kaj bi sama s sabo. Odpreti se nisem mogla oz. nisem znala, le v sebi sem trpela. Svoje otroštvo vidim samotno in žalostno. Odkar pomnim, sem si želela globljega stika s starši, biti slišana, razumljena in ljubljena. Hrepenela sem po ljubezni, po bolj globoki vezi, kot sem jo imela s svojimi starši. Oni mi tega niso znali dati, saj se z njimi nisem globlje pogovarjala. Umikala sem se v svoj svet, v njem izživljala vse kar mi je manjkalo, a hrepenenje je ostalo. Občutek nemoči se je stopnjeval. Prišel je tudi trenutek, ko sem padla tako globoko v svoj svet negativnosti, da si v enem trenutku nisem več želela živeti. Ko mi je umrla babica, s katero sva bili zelo povezani, sem se odselila od staršev.
V trenutku, ko padeš v neko žalost in jo poglabljaš sam s sabo, te lahko odnese zelo daleč. Če pogledam danes nazaj, ne morem verjeti, kako daleč me je odneslo. Dosegla sem dno. Poiskala sem pomoč EFT terapije pri Mojci. Skupaj sva predelali moje zgodbe iz preteklosti. Dojela sem, da prav na dnu, pod težo žalosti in bremen preteklosti obstaja vsa moč.”
Hvaležna sem za to izkušnjo, zdaj sem našla sebe in vzpostavila se je tudi nova, globoka vez s starši. Zdaj dajem ljubezen sama in to ljubezen dobim vrnjeno.”  Nataša, Trbovlje

ZAVIST

zavistZAVIST (D.P.)

Zavist se v nas porodi takrat, ko se primerjamo z drugimi. V tem primeru dajemo svojo moč čustvu v nas, ki pravi, da nismo dovolj dobri. Zavist je neprijeten občutek, ki nastane v nas, ko se nam zdi, da druga oseba ima nekaj kar si sami želimo oziroma imamo občutek, da nam nekaj manjka, kar ima druga oseba.

Ne glede na to, kaj je temelj zavisti, ki jo občutimo, smo najpogosteje zavistni na nekaj materialnega, na videz, včasih tudi status, ki ga drugi osebi prinese uspeh, mi pa ga nimamo.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 26 maja, 2016, v blog.

STRAH PRED ŽIVLJENJEM

strah pred življenjem1STRAH PRED ŽIVLJENJEM (D.P.)

Strah je lahko naš največji sovražnik. Zakaj? Zato, ker nas lahko omejuje na vseh področjih ali pa samo na določenih področjih življenja. Kolikokrat se vam je zgodilo, da ste želeli izpolniti željo ali cilj, ki ste jo⁄ga v sebi nosili veliko let in je⁄ga niste izpolnili, ker pod vsemi izgovori, ki ste jih imeli, zakaj želje ali cilja ne bi uresničili, je bil strah tisti, ki se je prvotno pojavil, če tudi se ga niste zavedali. Šele nato, ste uporabili kup izgovorov zato, da želje ali cilja niste uresničili. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 20 maja, 2016, v blog.

SUHE, PEKOČE OČI, PREOBREMENJENOST IN STRES, VSE SE JE STABILIZIRALO

“Po izobrazbi sem univ. dipl. ekonomist in narava mojega dela je močno povezana z računalnikom. Vsak delovni dan preživim v pisarni 7-9 ur za računalnikom. Več let zapored sem pri delu čutil utrujenost oči, občutek “suhega očesa” in neprijetno pekočo bolečino, ki je to spremljala. Težave so bile največje pozimi, ko je suh zrak, temnejši dnevi in pri delu uporabljamo še umetno svetlobo. Dodatno so moje težave povečevala stresna obdobja in ogromno dela, ko sem bil na tesnem z zaključevanjem nalog v roku. Večkrat se mi je tudi ponovilo vnetje žlez, ki izločajo solze in takrat je bilo najhujše. Pekoče bolečine sem imel skozi cel dan.
Po priporočilu oftamologov sem poskušal z različnimi kapljicami, ki so mi jih priporočali, krpicami za nego oči, gretjem oči in umetnimi solzami, vendar se je težava samo umirila, ko pa se je oko na to navadilo je bilo še slabše. Pred slabim mesecem sem se odločil za EFT terapijo pri Mojci Nendl, tapkala sva na težave suhega očesa, stres in preobremenjenost oči zaradi računalnika. Rezultati so bili hitro opazni. Občutki suhega očesa in s tem povezane bolečine so izginile in spet sem imel več lastnih solz. Zelo sem vesel, da sem se odločil za ta korak, saj se je s tem bistveno izboljšala kvaliteta mojega življenja.” Marko, Ljubljana, 2015

PANIČNI NAPADI

S tapkanjem sem se že sicer srečala preden sem se naročila na prvo terapijo. Tapkala sem s prijateljico, ki tudi sama hodi na terapije. Tapkanje in učinki tapkanja, ki mi jih je pokazala prijateljica, so mi bili tako všeč, da sem se odločila za EFT terapijo. Sama sem že nekaj časa doživljala panične napade in nikakor nisem našla vzroke teh paničnih napadov. Temu sem želela narediti konec. In tudi dejstvo, kako dobro sem se počutila, ko sva s prijateljico tapkali.

Ko sva s terapevtko D. tapkali, sem v sebi našla še veliko potlačene bolečine, žalosti in jeze. Ugotovila sem tudi od kod vsa ta čustva izvirajo. Zdaj vem, kaj je vzrok paničnih napadov. Odločila sem se, da bom s terapevtko temu prišla do konca, da čimprej vsa potlačena čustva osvobodim.

Že po prvi uri tapkanja sem v sebi čutila olajšanje, določena bremena so odpadla in počutila sem se mirno. Hvala, ker mi nakazujete pot s pomočjo katere se lahko osvobodim vsega kar me blokira. Valerija, Maribor

JAVNI NASTOP – TREMA IN NELAGODJE, KAJ JE ŽE TO?

Mojca, najprej se ti še enkrat iskreno zahvaljujem za tvojo pomoč. Napisala sem ti nekaj svojih misli in občutkov o svojem doživljanju ETF terapije:

”EFT terapija mi je bila v veliko pomoč pri pripravah za izboljšanje javnega nastopanja. Neverjetno kako zelo hitro sem se znebila treme in nelagodja, saj so bili prvi rezultati vidni že po dveh terapijah. Pred tem sem preizkusila veliko različnih stvari, vendar nobena izmed njih ni bila tako zelo preprosta in učinkovita kot tapkanje. Vedno sem doživljala neizmerno nelagodje in strah, ko sem imela govor pred poslušalci, kljub temu, da sem si to v srcu želela. Sedaj lahko nastopam v javnosti brez težav in precej bolj sproščeno, tudi ko se zgodi, da sem nepripravljena. Mojca zelo sem hvaležna za tvojo pomoč in metodo iskreno priporočam vsem, ki se srečujejo s podobnimi težavami.” Mateja, Ljubljana.

POMOČ PRI HUJŠANJU

hujšanje6POMOČ PRI HUJŠANJU (D.P.)

Se vam dogaja, da vsake toliko časa pridobite določene kilograme, potem jih izgubite na tiste kilograme, ki jih želite imeti, čez čas pa izgubljene kilograme dobite nazaj? Ali pa pridobite nazaj že več kilogramov, kot ste jih nazadnje izgubili? Veliko energije potrošite z reševanjem odvečnih kilogramov, ki ni pravi problem. Ste opazovali tisto obdobje v katerem ste kilograme pridobili, kaj točno se dogaja z vami? Ste pod stresom doma, v službi, v partnerskem odnosu, s starši, z otroci? Vam stradanje predstavlja oviro? Nadaljujte z branjem

Objavljeno 14 aprila, 2016, v blog.

BOLESTNO LJUBOSUMJE

ljubosumje4BOLESTNO LJUBOSUMJE (D.P.)

Če vas vaše ljubosumje ovira in vam povzroča čustveno ohromljenost, ste se odločili, da od partnerja zahtevate, da vas ljubi na določen način. Če vas ne, lahko celo kdaj rečete “to ni pošteno”. Ljubosumje izvira iz premajhnega zaupanja vase, enostavno zato, ker je pozornost usmerjena v druge.

Nikoli ne morete predvideti, kako bo nekdo, ki ga ljubite, reagiral na drugo človeško bitje: toda, če se odloči, da bo do njega ljubeč in naklonjen, lahko ljubosumje začutite samo, če mislite, da je bila njegova odločitev kakorkoli povezana z vami. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 9 aprila, 2016, v blog.

PO TAPKANJU SEM OHRANILA TEŽO, KOT SEM SI JO VEDNO ŽELELA

“Mojca, vam sem povedala stvari, ki jih nisem povedala še nikomur. Zdaj mi je dosti lažje. Od prvih terapij naprej imam moč, da se zvečer ustavim, ko me napade volčja lakota. In to je zame velik napredek. Hujšanje je bilo bolj zabavno in se mi ni bilo potrebno vsemu odrekati, kar rada jem. Od tega je minilo že kar precej časa in presenečena sem, da se edino po tapkanju nisem zredila nazaj. Prej ko sem poskušala vse mogoče diete, je bilo nekaj časa v redu, potem sem nazaj pridobila na teži. Zaradi debelosti sem imela slabo samopodobo in nizko samozavest. Hvaležna sem za EFT terapije, ki so mi omogočile uresničitev mojih sanj, saj sem zdaj končno zadovoljna sama s sabo.” Monika, Trzin.

KAKO IZBOLJŠAMO SAMOZAVEST

mravljica - samozavestKAKO IZBOLJŠAMO SAMOZAVEST? (D.P.)

Ste se kot otroci naučili, da niste dovolj dobri? Je bil kdo v vaši družini, ki vas je nenehno kritiziral? Ne glede na to, kaj ste ali pa kaj niste naredili, rekli ali mislili, ste bili deležni kritike? Se vam v življenju dogajajo stvari za katere se vprašate od kod so se vzele, prišle? Ali se zavedate, da so dogodki v vašem življenju samo odsev vaših misli, besed in dejanj!

Vas pesti prepričanje, da si ne zaslužite, da ne veste kako se imeti radi, ne veste kako bi se sprejeli? Zavedanje negativnega in omejujočega prepričanja je prvi korak spremembam v vašem življenju. Ali se zavedate, da vsa prepričanja, vsi strahovi niso vaši ampak so od vaše mame, očeta, babice, dedka, brata, sestre, okolice, … Nadaljujte z branjem

Objavljeno 29 marca, 2016, v blog.

SAMO EN MALI KORAK DO ČUDOVITE SPREMEMBE

“Stara sem 52 let. Življenje se mi je začelo podirati, ko je moj mož izvedel, da ima raka na ledvicah. Njegovo zdravljenje je bilo na začetku obetavno. Verjela in upala sem, da bo ozdravel, čeprav sem vedela kakšna je statistika pri tej bolezni. Seveda se je njegova bolezen razbohotila in bilo je grozno. Postajal je čedalje šibkejši, dokler ni umrl. Preden je umrl, mi je izrekel besede, ki jih nikoli ne bom pozabila: “Vedno te bom ljubil”. Od tega trenutka mi je šlo vse navzdol. Bila sem osamljena, brez volje in smisla do življenja. Ponoči nisem spala. Počutila sem se obupno, sploh nisem vedela kaj naj bi počela sama s sabo. Poskušala sem iti ven s prijateljicami, vendar to ni nič pomagalo. Mislila sem samo na svojega moža, ki ga ni bilo več. Potem sem iskala po internetu in našla EFT tehniko. Oglasila sem se na eno individualno EFT terapijo. Sprememba po njej je bila očitna. Postala sem umirjena in življenje je zame spet dobilo smisel. Začela sem se ukvarjati s športom in imela sem vedno več energije. Moža se spomnim, vendar grenak priokus je zbledel. Vedno pa bo ostal v mojem srcu.” Tinkara, Slovenjske Konjice

KAKO PREBOLETI BIVŠEGA

kako preboleti bivšegaKAKO PREBOLETI BIVŠEGA (D.P.)

Konec zveze je pogosto boleče obdobje. Mogoče pomislimo, da “nisem dovolj dober⁄ra” in se radi kaznujemo, ker druga oseba ne želi več biti z nami. Zato tudi mislimo, da je z nami kaj narobe. Tako lahko postanemo tudi obupani. Vse zveze so za nas izkušnje iz katerih se učimo. Doživetja, čas, energijo delimo toliko časa, dokler zmoremo. Ko napoči čas ločitve, ne vztrajajte pri izpeti romantični vezi le zato, da si se izognili bolečemu slovesu. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 13 marca, 2016, v blog.

STRAH ME JE BILO ŽIVLJENJA, PO TAPKANJU PA SEM PREROJENA OSEBA

Ko sem prvič prišla na EFT terapijo k Mojci, sem bila popolnoma brez življenja…pravzaprav me je bilo strah življenja. Strah me je bilo že najbolj preprostih stvari, kot so iti v trgovino, se voziti z dvigalom, biti v gneči na cesti…tudi doma me je bilo kdaj strah, da se bo kar cel blok zrušil, medtem ko bom v njem. Grozni, nepojasnjeni strahovi, s katerimi je bilo težko živeti. Poleg vseh teh strahov, pa sem s sabo nosila še težke zamere do različnih ljudi…do očeta, ki me je zapustil kot 6-letno punčko, do maminega partnerja, ki me je spolno zlorabil, jeza in zamera do mame… Obiskala sem že nekaj terapevtov in poskušala na različne načine odpraviti te strahove, vendar vse zaman.
Prvi šok sem doživela, ko sva se z Mojco lotili “najtežjega”, spolne zlorabe. Ja, tudi malo je bolel srček, bile so solze…ampak vse to je tako hitro minilo…v terapiji in pol sva prišli do tega, da sem prebolela, oprostila in o tem dogodku govorila popolnoma brez čustev, brez bolečin…kot bi se to zgodilo nekomu v filmu. Seveda tega dogodka ne bom nikoli pozabila, pa vendar me ne omejuje več v vsakdanjem življenju, me ne boli več. Tako sva se lotili strahca za strahcem…bolečine za bolečino…ven so prišle in tudi hitro odšle stran stvari, za katere sploh nisem vedela, da so v meni, da bolijo in da jih je potrebno “pozdraviti”. Mojca me je vseskozi spodbujala, tudi sama sem veliko tapkala doma. In danes? Danes sem prerojena oseba. Imam zelo veliko voljo do življenja, sem bolj pogumna in prepričana vase. Veliko lažje diham, saj sem odpustila kupu ljudi in odklopila mnoge prikolice s sebe. Strah pred odhodom v trgovino ali v dvigalo se mi zdi hecen in ni mi jasno, da sem kdaj imela takšne strahove. Kot, da tisto nisem bila jaz. Tapkanje se mi zdi izjemna in res hitro delujoča terapija. Poleg vsega pa me je Mojca naučila preproste stvari, ki veliko pomeni: Hvaležnosti! Biti hvaležen za tisoč stvari, tudi tiste samoumevne kot so voda, ki priteče iz pipe :). Kako se šele svet spremeni, ko postaneš hvaležen. Hvala EFT, hvala Mojca, hvala, hvala, hvala…” Enisa, Ljubljana

ZDAJ SEM MIRNA IN SREČNA

Daša K., Slovenj Gradec, 36 let
Vsak dan sem bila zelo psihično in fizično utrujena. Obenem sem čutila tesnobo. V meni se je tlelo prepričanje, ki me je omejevalo, da bi bila srečna. Kot bi me ta tesnoba držala in mi ne bi dovolila, da bi zaživela. V sebi sem doživljala tudi nekakšno paniko, da mi dnevi kar bežijo mimo, tesnoba pa se mi je vedno bolj stopnjevala. Spoznala sem EFT in odšla na terapijo. Presrečna sem, da sem se znebila tesnobe in občutka, da ne morem biti srečna. Hvala za to izkušnjo.

ZNEBITE SE STRAHU

strah2ZNEBITE SE STRAHU (D.P.)

Na svetu je samo eno negativno čustvo: STRAH. In na svetu ni niti ene same slabe stvari, ki ne bi bila povezana s strahom. Niti ene. Tisto, česar se ne zavedate, vas obvladuje. Vedno smo suženj tistega, česar se ne zavedamo. Ko se nečesa zavemo, se tega osvobodimo.

Samo takrat, ko se bojite postanete jezni. Pomislite, v kakšnih okoliščinah ste bili zadnjič jezni? Kaj ste se bali izgubiti? Kaj ste se bali, da vam bo odvzeto?

Kaj pa če pomislite na jezno osebo, ki v vas vzbuja strah? Ali vidite, kako zelo se boji? Nadaljujte z branjem

Objavljeno 20 februarja, 2016, v blog.

IZ PEKLA V RAJ

Preberite kakšno spremembo je doživela ena izmed naših strank:
Tadeja je ženska srednjih let. Doživela je spolno zlorabo v otroštvu, kar je vplivalo na kvaliteto njenega življenja. Ni mogla imeti uspešne zveze s partnerjem, saj se ni dovolj cenila. Obenem je v sebi še zmeraj čutila zamero in jezo do moških. Bila je obupana, brez energije in življenje zanjo ni imelo več nobenega smisla. Ker ni imela volje, da bi hodila ven, tudi ni spoznavala novih oseb. Obupala je, da bi lahko kdaj imela srečno zvezo in otroke. Vedno, ko se je spomnila na otroštvo se je zjokala. Vse njeno življenje je bilo omejeno na rutino služba (delo) – dom (dolgočasenje)…
Ključni korak v njenem življenju je bil obisk EFT terapije pri nas. Že po prvi terapiji je začutila spremembo na boljše in ugotovila, da je to prava rešitev zanjo. Naglo se je začela spreminjati v svoji notranjosti. Pozabila je zamero in jezo iz preteklosti, saj je iz nje izpuhtela. Ko se je spomnila na otroštvo ni začutila ob tem več nobenih negativnih čustev. Več se je začela družiti s prijateljicami, hoditi ven in se zabavati. Na ta način je kmalu spoznala fanta. Srečno sta zaljubljena. Čutita, da je to to in da sta našla pravo osebo, s katero zdaj načrtujeta otroke. Vse kar si je prej tako želela, a ni znala uresničiti je zdaj postalo realnost. “Čez noč” je imela veliko več energije in volje do življenja ter postala polna optimizma. Tadeja, Žalec

ZANIČEVANJE

ZANIČEVANJE (D.P.)

zaničevanjeZakaj se mi to dogaja? Vedno se vrtim v istem krogu! Vedno imam težave na istem področju! Kaj delam na tem planetu? Se to venomer sprašujete? Nič več se vam ne ljubi, čisto ste obupani. Kdaj bo boljše? Ne glede na to, kje ste ali v službi ali v prostem času med prijatelji, pri športu…, vedno izmed ljudi, ki jih srečate se z vami pogovarjajo ali delujejo na način, ki vam kaže, da vas zaničujejo. Se vam zdi, da se nekako vedno znajdete v družbi ljudi, ki vam ne kažejo spoštovanja, vas ne cenijo? Mogoče preveč pričakujete od ljudi in ne želite sprejeti dejstvo, da ljudje več vzamejo kot dajo.

Z EFT vam pomagamo na poti samoodkrivanja, spoznavanja samega sebe, učenja lekcij. S tapkanjem vam pomagamo, da pridete do tiste točke zavedanja in spoznanja, da v življenju ni ničesar slabega, ampak samo lekcije. S tapkanjem vam tudi pomagamo, da te lekcije osvojite in v življenju naredite naslednji korak. Pomagamo vam tudi ugotoviti, kako ste sami vse dogodke v vašem življenju ustvarili vi sami in kako jih preusmeriti. S tapkanjem vas tudi naučimo, kaj je tisto kar vas omejuje in ne morete narediti naslednjega koraka. Poskusite in si olajšate dušo.

Objavljeno 29 januarja, 2016, v blog.

NEZADOVOLJSTVO

NEZADOVOLJSTVO (D.P.)

stressKdo živi v vas? Mogoče mislite, da ste svobodni, toda verjetno ni kretnje, misli, čustva, stališča, prepričanja v vas, ki ne bi prihajali od nekoga drugega. Vse našteto ste se naučili od staršev, bratov, sester, dedkov, babic, bratrancev, sestričen, v šoli. Se tega zavedate? Če se ne zavedate, živite mehansko življenje, ki je vtisnjeno v vas. Pogosto zastopate jasna stališča in mislite, da ste vi tisti, ki jih zastopate. Toda ali je to res?

Nezadovoljstvo se kaže na več načinov: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 29 januarja, 2016, v blog.

HUJŠANJE IN STRES

hujšanje4HUJŠANJE IN STRES (D.P.)

Poželenje po hrani. Pridobitev odvečnih kilogramov. Strupi. “Ali naj pojem to?” “Ne jej tega!”  “Slabo vest imam, ker sem to pojedel/a.” “Ne morem verjeti, da sem to pojedel/a!”. Tako veliko potrošene energije za reševanja problema, ki sploh ni pravi problem. Ljudje se pogosto leta in leta borijo z odvečnimi kilogrami, pa so še vedno pretežki. Odvečna teža je le zunanja posledica notranjega problema. Kadar smo prestrašeni in se počutimo ogrožene, ne dovolj dobre ali nas je strah oziroma čutimo potrebo po varnosti. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 20 januarja, 2016, v blog.

TELEFONIRANJE IN STRAH PRED NASTOPANJEM JE ZAME PRETEKLOST

Sem ženska srednjih let. Že leta sem se bojevala s problemom telefoniranja, požiranja besed in šumnikov, strahom nastopanja itd. Prebirala sem literaturo, članke in iskala rešitev za svoje probleme in tako sem naletela na gospo Mojco in njene zgodbe. Zelo me je vleklo, da jo pokličem, vendar strah pred telefoniranjem me je oviral. Zato sem ji najprej pisala – bilo je poletje. Zaradi počitnic ni delala v našem kraju in sva se domenile za kontakt takoj po počitnicah. In glej ga zlomka, gospa Mojca me pokliče za prvi termin. Prvi tretma nič posebnih občutkov, zato se dogovoriva za nov tretma čez 1 mesec. V tem enomesečnem obdobju so se pa začele stvari spreminjat same od sebe. Tako, da sem se vprašala, ali sem to jaz? Telefonirat sem začela spontano, brez oklevanja, popravila se mi je samozavest… Kasneje po drugem tretmaju sem popravila govorno napako in tako naprej. Za Vse stvari ki so se dogajale in se še dogajajo se iskreno zahvaljujem gospe Mojci in EFT – resnično deluje. Barbara, Celje

6 LET NISEM SPALA BREZ LUČI, PO PRVI TERAPIJI SPIM ŽE 6 NOČI OD 10 BREZ PRIŽGANE LUČI

“K meni se je oglasila 18 letna punca. Prišla je zaradi močne fobije, katero ima že od otroštva. Njena težava je bila ta, da se je strašno bala teme. Strah jo je bilo, da jo bo kdo napadel in da se kdo skriva v njeni omari. 6 let se je vsak večer borila, da bi zaspala brez prižgane luči, pa ni šlo. Zaradi tega problema, je obiskala že nekaj terapevtov, vendar brez vidnih učinkov. Zdravniki so ji predpisali tudi antipsihotike. Po prvi EFT terapiji je minilo en mesec, ko se je drugič oglasila pri meni. Povedala mi je, da jo je zdaj manj strah v teh situacijah, kot jo je bilo prej, tudi v šoli je bolj skoncentrirana od kar zdaj spi že 6 od 10 noči brez prižgane luči. Ne doživlja več panike, ko ugasne luč. Verjame, da bo po drugi terapiji že mirno spala brez kakršnega koli strahu in prižgane luči. Omenila je, da bo prenehala jesti tabletke, saj jih ne potrebuje več.” Petra, Idrija

LJUBEZENSKE TEŽAVE – LJUBOSUMJE

Prepričana sem bila, da je moja največja težava ljubosumje. Že po prvi uri tapkanja, sem opazila, da moje ljubosumje pojenja, sploh, ko sem pri sebi opazila, da moje reakcije niso več ljubosumni izpadi. Peljala sem se mimo bencinske črpalke. Videla sem, da ima moj dragi na bencinski črpalki parkiran avtomobil. Prej, še preden sem začela s tapkanjem, bi se na bencinski črpalki ustavila, ali bi dragega poklicala in bi želela vedeti zakaj se je ustavil na bencinski črpalki brez, da bi jaz zato vedela. Zdaj, po vsakodnevnem tapkanju na ljubosumje, pa sem se čisto mirna v sebi, peljala mimo. Počutila sem se svobodno in nič ljubosumno. D. hvala vam. Zala, Ptuj

KAKO ZELO POMEMBNA JE EFT TERAPIJA

KAKO ZELO POMEMBNA JE EFT TERAPIJA (M.N.)

V Sloveniji je vedno več ljudi v duševni stiski. Rešitve, ki jih lahko najdejo ljudje, pa niso najboljše. Pomoč išče tako mlada kot starejša generacija. Ljudje imajo strahove, depresijo, panične napade…

Na voljo je zdravljenje s pomočjo zdravil (antidepresivi, antipsihotiki, anksiolitiki), vendar vso to zdravljenje ne odpravlja problema, ampak samo deluje na področju simptomov. Na voljo je tudi psihoterapija, ki pa je dolgotrajna, ne daje pa ustreznih rezultatov. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 10 decembra, 2015, v blog.

ŽE PO SAMO ENI EFT TERAPIJI SEM BILA POPOLNOMA SPROŠČENA IN UMIRJENA

Tapkanje mi je zelo pomagalo. Prvi teden po terapiji sem se počutila neverjetno, svobodno, lahkotno, umirjeno,… Že po samo eni terapiji sem bila popolnoma sproščena in umirjena. Nervoza oziroma “mravljinci”, ki sem jih nosila v sebi so popolnoma izginili. Opazila sem tudi, da ko se pogovarjam z drugimi ljudmi, sem bolj umirjena in sproščena. Zdaj se mi pa zdi, da se zopet počasi zapiram sama vase. Po terapiji sem poskušala tapkati sama, res, da mi je uspelo umiriti težavo, ampak na koncu sem čutila praznino v sebi, kot da mi nekaj manjka. Mojca rada bi še prišla k vam, ker vem, da mi bo tapkanje, ki ga izvajate prineslo trajne rezultate. Hvala. Tanja, Ljubljana

IMAM VELIKO VEČ ENERGIJE

Mateja Z. 

 
Ugotovila sem, da imam veliko več energije in zagon odkar tapkam. Iz sebe sem naredila uspešno poslovno žensko. Spoznala sem, da so EFT terapije prava stvar zame. Priporočam ga tudi vam!

ZASVOJENOST S KAJENJEM

zasvojeni s kajenjem

ZASVOJENOST S KAJENJEM (D.P.)

Če ste odvisnik od cigaret, potem si to priznajte. Ne tajite svojega problema. Mnogi ostanejo odvisniki od cigaret, ker si tega nočejo priznati. Vzrok zasvojenosti od cigaret je nestabilnost, notranji strah. Nočete se soočiti z življenjem, zato poskušate svojim odgovornostim pobegniti s pomočjo cigaret. Pretirano kajenje je nezavedna želja po pobegu.

Mogoče imate v sebi skrito željo, da bi opustili to razvado, vendar nimate moči, da bi jo uresničili. Na to odvisnost vas vežejo lastna verovanja, mnenja, vzgoja in okoljski vplivi. Kakor večina ljudi ste tudi sami bitje navade. Pogojeni ste, da se odzivate tako.

Če gojite vneto željo po tem, da bi se osvobodili odvisnosti od kajenja, ste že 51-odstotno ozdravljeni. Z EFT vam pomagamo odpraviti zaskrbljenost, strah in dvom. S tapkanjem vam pomagamo, da ohranite pogled na svoji viziji in poti, da se rešite odvisnosti. S tapkanjem vam tudi pomagamo ponovno pridobiti zaupanje vase, moč, pogum, navdih in harmonijo.

Objavljeno 18 novembra, 2015, v blog.

POZITIVNE SPREMEMBE V MENI

V svojem življenju sem preživel marsikateri težak dogodek. Zdelo se mi je, da sem te težke dogodke tudi že predelal, sploh zaradi tega, ker je od njih minilo že veliko časa. Zdelo se mi je tudi, da si s tapkanjem pri teh dogodkih tudi ne morem ničesar več pomagati. Vendar pa sem se odločil, da vseeno poskusim.

Resnično sem bil presenečen, ko sem že po prvi uri tapkanja doživel lagodje in mir. Ko pa sva s terapevtko D. potolažila malega otroka v meni, sem se počutil fenomenalno, varno in srečno. Nekako sprva nisem mogel verjeti, da se bom še kdaj tako počutil v svojem življenju. Tone, Maribor

HITRO VIDEN NAPREDEK

Tapkanje mi pomaga, ker po tapkanju občutim notranji mir in se tudi navzven spreminjam. Pri govorjenju je opazen napredek, saj me je manj strah pred morebitnimi blokadami ob izgovarjanju nekaterih besednih zvez. Tapkam tudi na telesno težo in tudi tukaj je viden napredek.

Prakticiram tapkanje ovir, kot so problemi v zvezi pridobitve poslov, finančni tok, problemi na reševanju težav na delu itd.
Ugotavljam, da se manj potim, kot posledica stresa ne pa sončne toplote, bolj sem umirjen, bolj racionalno rešujem tekoče ovire, ne počnem več sto stvari na enkrat in me tudi manj bega, ko bi moral biti istočasno na večih mestih (posledica posla, vremena, okoliščin v gradbeništvu itd.). Sem vesel, da mi je terapevtka D. tako pomagala, že iz prve terapije je občutno viden napredek. Še se bom oglasil. Hvala, Franc, Kobarid.

ZASVOJENOST S HRANO

zasvojenost s hrano2ZASVOJENOST S HRANO (D.P.)

Zasvojenost s hrano je odlična tolažba. Kadar smo žalostni, jezni, razočarani, nemočni je hrana naš najboljši prijatelj. Zasvojenost s hrano v nas vspodbuja strah. Čeprav se ne zavedamo, posegamo po hrani tudi takrat, ko se ne počutimo varni in ko bežimo pred svojimi čustvi. S hrano se tudi tolažimo, ko smo pod stresom. Na nezavedni ravni iščemo notranjo izpolnitev.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 13 oktobra, 2015, v blog.

SLABA SAMOPODOBA

slaba samopodoba3SLABA SAMOPODOBA (D.P.)

Naučena negativna prepričanja ustvarjajo majhno samopodobo. Ko smo bili majhni in so nas starši kritizirali, smo nevede ustvarjali vzorce in prepričanja, s katerimi smo bili zmedeni in negotovi vase. Če nam starši niso kazali, da nas cenijo in spoštujejo in od staršev nikoli niste prejeli čustvene podpore, tudi zdaj, ko ste odrasli ne znate dati naprej. Ker enostavno tega vzorca ne poznate.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 13 oktobra, 2015, v blog.

STRAH PRED USPEHOM

strah pred uspehom2STRAH PRED USPEHOM (D.P.)

Strah pred uspehom je lahko vzrok za več neuspehov v našem življenju. Kaže se na področju napredovanja v službi, ustvarjanju finančnega bogastva, na fizičnem počutju vašega telesa, slabih medsebojnih odnosih, revščini, zlorabi, odlašanju. Mogoče celo čutimo potrebo po tem problemu. Potreba se sklada z nekim našim prepričanjem. Če ne bi imeli te potrebe po neuspehu, ne bi imeli te navade, ne bi tega počeli in ne bi bili takšni. Nekaj v nas potrebuje strah pred neuspehom.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 oktobra, 2015, v blog.

KAKO PREMAGATI STRAH

kako premagati strahKAKO PREMAGATI STRAH (D.P.)

Strah se lahko uresničuje kot misel, slutnja, da se bo nekaj zgodilo, česar si ne želimo. Tej misli zelo hitro sledi ena ali več čustvenih reakcij – zaskrbljenost, panika, prestrašenost – ki jo spremljajo nelagodje, ranljivost in vznemirjenje.

Poznamo več oblik strahu: Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 oktobra, 2015, v blog.

KOMUNIKACIJA SE JE IZBOLJŠALA ZA 100 %

Na EFT terapijo sem prišla prvič, ker je bila komunikacija z mojim partnerjem obupna. Že ena sama ura tapkanja mi je toliko pomagala, da sem hitro pozabila na to, kako je bilo. Komunikacija s partnerjem pa se je neverjetno izboljšala, za sto procentov od prej in zdaj se super razumeva. Hvala vam Mojca za to izkušnjo. Dragica, Ljubljana

10 NAJPOGOSTEJŠIH ČLOVEŠKIH STRAHOV

10 najpogostejših človeških strahov (M.N.)

10 strahov

Strah je čustvo, ki nas ščiti pred grožnjami in nevarnostmi v naši okolici in ki postaja vedno bolj kompleksen. Naši strahovi so lahko nenavadni, včasih že preprosto absurdni, obstajajo pa določeni strahovi, ki so vsem ljudem nekako skupni.

V nadaljevanju je spisek desetih človeških strahov, s katerimi se vsak član družbe v svojem življenju kdaj pa kdaj sooči.

1. Neuspeh

Ta strah uvrščajo na prvo mesto predvsem zato, ker usmerja vse naše dejavnosti in odločitve. Vsi nekaj delamo, ali pa ne delamo zato, da bi se izognili neuspehu. Pod neuspeh uvrščamo marsikaj: spoznanje, da ne živimo tako kot bi si želeli, da se nam podrejo naši načrti, da se počutimo nemočni karkoli spremeniti, da nam vse propade, kar smo si zadali.

Neuspeh je zelo nejasen in predvsem subjektivni pojem, saj ni pri vseh ljudeh na enaki ravni ter vsi ne gledajo enako nanj. Kar je za nekoga neuspeh, mogoče nekomu drugemu ne pomeni toliko ali pa je le nepomembna malenkost. Za nekatere neuspeh pomeni način, da se nekaj naučijo ter poskusijo znova, torej pravzaprav ni konec nečesa, temveč priprava za prihodnje dejavnosti in usmeritve. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 23 septembra, 2015, v blog.

TAPKANJE JE NEPRECENLJIVO

Veliko mislim na vas. Ker se mi zdi, da mi je tapkanje zelo pomagalo. Sama poskušam tapkati, vendar mislim, da bi dosegla izboljšanje samo z vami ga. Mojca. Pri vas sem močno jokala in odvalil se mi je velik kamen. Prepričana sem, da se bom trajno znebila klavstrofobije. Hvala tisočkrat. Tatjana, Celje

NADLEŽNA TEŽAVA ALI NOV IZZIV

izziviNADLEŽNA TEŽAVA ALI NOV IZZIV (A.Z.)
Že sam naslov ti pove, da iščeš nekaj, kar te že tako ali tako stiska v kot. Teža, ki pritiska nate in se ne znaš rešit iz njenega objema.

Zakaj sem izbrala prav takšen naslov?

Ko se pritožuješ kako je življenje krivično do tebe in kako se ti cel svet podira, v tem istem trenutku oddajaš negativno energijo in na sebe vlečeš same neprijetne stvari. Že sam izraz težava pomeni, da gre nekaj narobe in, ko razmišljaš kako imaš težave na keterem koli področju to pomeni, da si prav na tem področju kličeš negativno energijo.  Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 septembra, 2015, v blog.

KAKO DOŽIVLJAM PORAZ

poraženostKAKO DOŽIVLJAM PORAZ (A.Z.)

Na poti k uspehu te vodijo vzponi in padci. Od tega, kako se odzoveš na njih, pa je odvisno kako hitro prideš in ali sploh prideš do cilja. Če vse te padce jemlješ preveč resno potem občutiš poraz, to pa te blokira pri ustvarjanju.

Ampak zakaj je poraz tako boleč? Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 septembra, 2015, v blog.

OBČUTKI RAZOČARANJA

razočaranje2STE RAZOČARANI? (D.P.)

Občutki razočaranja so sestavni del našega življenja, ki so lahko zelo močni, neprijetni in boleči. Prva razočaranja smo doživeli že kot otroci, zaradi posmehovanja sošolcev, zaradi slabih ocen v šoli, zaradi doseganja slabega rezultata pri športni vzgoji,… ali so vam morda starši govorili: pospravi sobo, pospravi posteljo, pospravi posodo. Lahko smo bili razočarani s strani vzgojiteljev, učiteljev ali okolice.
Razočarani smo zaradi reakcij drugih ljudi bodisi, da nam zavidajo, bodisi, da nas želijo kontrolirati ali pa so ljubosumni ali niso tako športno aktivni kot mi, ali niso na delu tako uspešni kot mi. Včasih lahko razočaramo tudi sami sebe, kadar ne dosežemo zastavljenega cilja oziroma delamo delo, s katerim nismo zadovoljni ali imamo partnerja s katerim nismo srečni in dovoljujemo, da nas partner ponižuje, žali, nas želi spremeniti, nam govori kako se moramo obnašati. Včasih si pa želimo samo poskusiti kakšno novo stvar, vendar zaradi strahu, ki je v nas ne poskusimo. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 septembra, 2015, v blog.

POSTANETE KDAJ LJUBOSUMNI

ljubosumje3LJUBOSUMJE (D.P.)

Ljubosumni ljudje so zelo negotovi vase, ne cenijo se in ne verjamejo lastni vrednosti. Ljubosumje dejansko govori: nisem dovolj dober/a, nisem vreden/a npr.: ljubezni, zapustil/a me bo, zaradi drugega partnerja, ali partner me bo prevaral/a zaradi nekoga drugega. Iz tega se rodi jeza in obtoževanje.
Če vztrajate pri ljubosumni osebi, potem kažete, da si ne zaslužite zdrave ljubezenske zveze. Ljubosumje se ne kaže samo v partnerskem odnosu. Lahko se kaže tudi v prijateljskih vezeh, med poslovnimi partnerji, med sosedi, med sošolci. Na primer: sosed ima boljši avto od mene, sošolka je dobila boljšo oceno od mene, moj poslovni partner je dobil boljšo poslovno priložnost od mene, moja najboljša prijateljica je bolj samozavestna od mene. Nadaljujte z branjem

Objavljeno 5 septembra, 2015, v blog.

ZAHVALA ZA POMOČ

Želim se samo zahvalit za vašo pomoč in vztrajnost, saj sem že po prvem srečanju občutila ogromne spremembe, prej sem bežala od doma in če se je le dalo, sem delala tudi po 16 ur. Sedaj se pa doma počutim mnogo bolje in mi ni težko biti doma, kar mi zelo veliko pomeni in se počutim bolje. Glede na to, da me je bilo prvega srečanja zelo strah se naslednjega srečanja z vami ga. A. zelo veselim. Dragana, Vrhnika

ZAPRLA SEM SE VASE IN ODRINILA VSE, TAPKANJE ME JE REŠILO

Šele sedaj vidim, da nisem trpela samo jaz. Danes, pol leta po splavu sem se prvič igrala z otrokoma in ob njima uživala. Zaradi žalosti in izgube sem se zaprla vase in odrinila moža ter otroka in sploh nisem opazila, da tudi moj mož trpi zaradi mene. Hvala za EFT in hvala ti A. da si, ker brez tebe mi ne bi uspelo. Še vedno vsak dan tapkam in moj mož se uči tapkanja z mano, ker nama obema koristi. Morda naslednjič prideva celo skupaj. Oba sva navdušena saj nama je EFT dal novo priložnost, da smo zopet družina, da smo zopet srečni in se odkrito lahko pogovarjamo.
Barbara, Kranj

JECLJANJE

jecljanjeJECLJANJE (D.P.)
Jecljanje je motnja normalnega tempa govora in govornega ritma, ki se pojavi med drugim in sedmim letom starosti. Kaže se kot večkratno ponavljanje pri izgovarjanju besed. Osebe, ki se borijo s to izkušnjo, lahko doživijo popolno blokado govora, ko nikakor ne morejo izgovoriti določeno besedo ali pa se jim določen glas ponavlja oziroma podaljša. Strokovnjaki ugotavljajo, da je več sprožilnih dejavnikov, ki privedejo do jecljanja: Nadaljujte z branjem

This entry was posted on 30 julija, 2015, in blog and tagged .

ZAKAJ SE UPIRATE NEKOMU ALI NEČEMU

odporiODPORI (D.P.)

Če in ko želimo spremeniti našo stanje, se moramo zavedati vseh vzorcev, ki so zakoreninjeni globoko v nas. Na začetku spreminjanja, se pokaže reakcija, ki nam pokaže, da se je proces spreminjanja začel. Morda začnemo to stanje omenjati, se pritoževati nad njim, ga prepoznamo v drugih ljudeh, ga prepoznamo v besedi ali stavku knjige, ki jo beremo, ga opazimo v sceni filma, ki ga gledamo, prepoznamo v besedilu besmi, ki jo poslušamo.

Odpor prepoznamo skozi:

Nadaljujte z branjem

ZAKAJ BI ODPUSTIL/A, ČE JE ODPUŠČATI TAKO TEŽKO?

odpustitiZakaj bi odpustil/a, če je odpuščati tako težko? (A.Z.)

Vedno odpuščaš zaradi SEBE. Kljub temu, da si jezen/a na neko osebo, ki te je s svojimi besedami ali dejanji hote ali nehote prizadela. Koliko je v tem stavku nepomembnih besed s katerimi se takrat ukvarjamo, ko smo globoko prizadeti. Zakaj mi je to storil/a? Ali je bilo nalašč? Zakaj nisem opazil/a? Še veliko je teh vprašanj, ki se ti takrat vrtijo po glavi. Ali kdaj pomisliš, da si to izkušnjo potreboval zato, da se prestaviš naprej? Da imaš to življenje točno s tem razlogom, da nabereš izkušnje grenke in čudovite. In, če se želiš prestavit iz teh grenkih izkušenj moraš najprej spremenit pogled na življenje.

Nadaljujte z branjem

HRANA NI VEČ MOJA ZAVEZNICA V STRESU

Danes je že tretji dan, ko sploh ne razmišljam več o hrani kot orožju za tolažbo, ko si mi to razlagala na začetku moje poti z EFT. Tega nisem verjela tudi pred štirinajstimi dnevi in se mi je zdelo nemogoče, sedaj pa kar ne morem verjet, da je pri meni tudi to možno. Najprej mi je uspelo brez stresa preklopit na bolj zdravo hrano, kar je posledica, da nisem več utrujena in sedaj sem brez težav tudi na rednih obrokih brez vmesnih prigrizkov. V četrtek sem pripravljala pogostitev za 65 ljudi in seveda sem pripravljala tudi pecivo za njih, sploh mi ni bilo težko čeprav nisem poskusila ničesar. Kar pa mi je najpomembnejše in prej tega nisem razumela, no saj tudi sedaj ne, ampak sploh se ne počutim prikrajšano, ker drugi jedo jaz pa ne. Ful sem ponosna nase in hvaležna tebi A., ker si mi ogromno pomagala. Suzana, Kamnik

7 SLABIH STRANI SAMOPODOBE

7 SLABIH STRANI SAMOPODOBE (D.P.)

slaba samopodoba1Temelji slabe samopodobe se večinoma pojavijo že v našem zgodnjem otroštvu, sploh če so nas strarši vzgajali v tem vzorcu. To pomeni, da so nas starši zaničevali npr.: govorili so nam, da ničesar nismo sposobni, da iz nas nikoli nič ne bo, itd.

Doprinos k slabi samopodobi je lahko bilo tudi nespodbujanje staršev k nerazvijanju naših talentov. Pogosto se niso imeli časa se ukvarjati z vami in ste bili prepuščeni samemu sebi. Morda je kateri od vaših staršev trpel za depresijo in vas je v njegovih slabih dnevih verbalno trpinčil.
Nadaljujte z branjem

MOJA VREDNOST

MOJA VREDNOST (A.Z.)

slika od alenke-moja vrednostKaj je vrednost?
Navadno vrednost primerjaš z denarjem. Tudi izraz sam pomeni koliko denarja boš porabil/a za določeno stvar. Ampak sama beseda ima veliko globji pomen, pa se tega sploh ne zavedaš.
Kaj je tebi vrednost?
Koliko je vreden pogled ljubljene osebe?
Koliko je vreden nasmeh nekomu ki je žalosten?
Zakaj je vrednost omejena samo na materialne dobrine, ko pa v sebi nosiš pravi zaklad in se tega sploh ne zavedaš?
Koliko lahko dobiš za to, da imaš sebe neizmerno rad/a?
Se ti zdijo ta vprašanja pretežka? Nadaljujte z branjem

SE ČUTITE ZAPUŠČENI

SO VAM SPODNJI VIDIKI ZAPUŠČENOSTI BLIZU? (D.P.)

zapuščenost– V nekaterih situacijah ali ob določenih ljudeh dobite občutek zapuščenosti.
– Nihče vas ne razume.
– Za vse stvari ste zadolženi sami.
– Imate občutek, da vam nihče nikoli ne stoji ob strani.
– Nikoli ne morete biti točno to kar ste. Če boste pokazali svojo pravo podobo vas bodo drugi kritizirali, vas ne bodo sprejeli ali celo zapustili.
– Vas je strah, da boste ostali sami?
– Ste bili kdaj v kakšnem odnosu, ki se je končal brez da bi vedeli zakaj je prišel konec? Je druga oseba odšla od vas brez razlage?
– Kadar se bliža čas dopustov nimate prave družbe.
– Ne znate bivati sami s sabo?
– Se dolgočasite kadar ste sami? Nadaljujte z branjem

LAHKO IZBIRAM

LAHKO IZBIRAM (A.Z.)

slika od alenke- lahko izbiramVedno imaš vsaj dve možnosti. Lahko izkoristiš priložnost, ki se ti ponudi ali pa čakaš in prestopaš na mestu. Lahko si pomagaš iz svojih težav ali pa ostaneš kjer si. Vedno imaš možnosti, tudi kadar si popolnoma na tleh in imaš občutek, da ti nič na tem svetu ne more pomagat. Lahko se prebijaš sam/a ali pa poiščeš nasvet od nekoga, ki mu zaupaš. Vedno imaš možnost, le zavedati se moraš tega. Lahko stokaš in se valjaš v svojih težavah, ali pa pogledaš, kaj lahko spremeniš in to tudi narediš. Nadaljujte z branjem

ZNATE ODPUŠČATI

ZNATE ODPUŠČATI? (D.P.)

odpuščanjeEden izmed glavnih vzrokov, ko začnemo delati na sebi, ko se nam zazdi, da smo obtičali in ne moremo naprej je, da ne znamo odpuščati. Obtičanje ponavadi pomeni, da ne znamo biti v danem trenutku in da se oklepamo preteklosti in preteklosti se ne osvobodimo.

 

Oklepanje se lahko pojavlja v občutkih kot so:

 • krivda,
 • strah,
 • žalost,
 • jeza,
 • zamera,
 • želja po maščevanju,
 • bolečina,
 • obžalovanje.

Nadaljujte z branjem

KAKO SE ZAČNE TVOJ DAN

KAKO SE ZAČNE TVOJ DAN? (A.Z.)

najlepši danKako ti začneš svoj dan? Zjutraj, ko odpreš oči, kaj je tvoja prva misel?

Lahko ugibam. Že spet je budilka zvonila prekmalu, ti pa ne moreš niti odpret oči kaj šele, da bi se razveselil/a dneva. Kako dobro poznam ta občutek!

Potem se s težavo spraviš iz postelje in naj ti zaupam, da si zmagovalec/ka že tukaj, če ti uspe ob prvem alarmu vstat. Jaz sem navadno uporabljala tri budilke, ki so z zamikom zvonile vsaj pol ure. Potem si skuhaš kavo in če imaš slučajno čas, poješ še dragoceni zajtrk in odhitiš v službo. Brez volje in moči, da bi pomislil/a, da je za tabo že dve uri čudovitega dne. Nadaljujte z branjem

IMATE TUDI VI STRAHOVE

strah4

IMATE TUDI VI STRAHOVE? (D.P.)

Včasih v naši podzavesti prevladujejo strahovi, ki se jih sploh ne zavedamo. Najpogosteje se strahovi kažejo v obliki upora:

 

 • kaj si bodo mislili sosedje,
 • morda bo drago,
 • nikomur ne zaupam,
 • ne bi rad-a, da kdo izve, da imam težave,
 • strah me je povedati možu/ženi, prijateljici/prijatelju,mami, očetu, bratu, sestri,sosedu,
 • dovolj se ne posvetimo lastnim spremembam,
 • nisem se pripravljen-na spremeniti,
 • drugi bi se morali spremeniti,
 • ne vem dovolj,
 • strah pred prihodnostjo…

Nadaljujte z branjem

ZAKAJ RAVNO EFT

ZAKAJ RAVNO EFT? (A.Z.)

zakajKatera tehnika je najboljša?
Velikokrat slišimo, kako je neka tehnika učinkovita in resnično pomaga. Ko pa se sami lotimo ugotovimo, da to ni za nas in da nam ne pomaga. Takrat se počutimo opeharjene in prizadete, kot bi se nekdo poigraval z našimi čustvi.

Zakaj je tako?

Nadaljujte z branjem

STRAHOVI SO ŠLI OD MENE

Od najinega zadnjega srečanja kar pridno tapkam vsak dan. So mi dale za misliti tvoje besede, sem se našla med njimi oz. sem se mogoče ustrašila tega, da sem lahko rešena vse te prtljage in strahcev. Zato sem se odločila, da zdaj pa res dovolj…gre za slabe pol ure na dan, ki si lahko vzamem zase…za take rezultate ni veliko časa 🙂

Ko sva z ga. Mojco tapkali so se mi močno solze ulile, močna žalost, se kar sama sebi smilim 🙂 …nekajkrat po tem pa ni več tako hudo…priteče še kakšna…čutim malo žalosti in še malo jeze, vem, da bo vse šlo ven. Že od nekdaj me je strah tudi neviht, včerajšnje nevihte se nisem preveč ustrašila…od 30 bliskov, me je le en ustrašil…pa sem ga potapkala 🙂

Res sem ti zelo hvaležna za ves trud in čas, ki mi ga posvetiš…kot sonček posvetiš v moje življenje!  Mojca hvala, Erika, Ljubljana

EFT MI RESNIČNO ZELO POMAGA

Da ne bom samo obupavala, se lahko danes pohvalim, da sem končno premagala samo sebe in sem danes prvič sama premagala čustveni odziv, res je bilo naporno in sem utrujena bolj kot po celodnevnem delovniku, ampak sem vesela, da sem končno uspela saj sem vedno prekmalu odnehala. Ja danes to vem in sem ful ponosna nase  in hvaležna Vam ga. A. za vse nasvete, ki so mi vsak dan v spodbudo. Lep pozdrav, Valerija, Grosuplje

IZGUBILA SEM ZAPOSLITEV, SEDAJ SE POBIRAM

Sedaj sem stara 28 let in sem nekako od svojega 25 leta pa do sedaj se nekako kontrolirala in izboljšala svoje življenje s prehrano in veliko gibanja, dokler nisem izgubila redne zaposlitve. To pa je bila pri meni pika na i in težave so se ponovile v še hujše napade. Nato pa sem našla na internetni strani EFT metodo in nemudoma poklicala in tako stopila v stik z ga. A., ki je brez problema vzpodbujala moje besede in že je sledilo najino prvo snidenje in tega dneva se bom spominjala dokler se bom zavedala zase.
Nisem mogla verjet, kljub temu, da so mi prijatelji odsvetovali, češ, da je to spet “lari fari” in metanja denarja čez okno, sem poslušala svoje srce in ni mi žal, saj sva z ga. A. začele reševat z metodo EFT moje težave in jih rešujem še naprej z velikim veseljem, saj vedno do sedaj sama sebi dokažem, da se psiha poigrava z mano in da jo z metodo odpravim s tapkanjem.
EFT lahko opravljam kjerkoli in kadarkoli, pa tudi če me kdo gleda postrani, vendar tisti trenutek jaz to rabim in mi pomaga, da se pozdravim in zaživim svoje življenje.
Tudi doma, kadar imam mir in tišino, opravljam metodo EFT, ki deluje kot antibiotik in počasi, počasi z mojo voljo in vztrajnostjo premagujem svoje strahove in dobivam nazaj svoj nasmeh na obrazu in po dolgem času mi bližnji okoli mene govorijo, kako so pogrešali moj nasmeh.
Hvala EFT metodi in hvala vam ga. A. Polona, Domžale

BOLEČINA V TELESU JE TAKOJ MINILA

Bolečina me je spremljala po celem telesu več let. Poskusila sem EFT tehniko. Kmalu nisem več potrebovala zdravnika. Takoj sem lahko nadzorovala nivo bolečine. S. L.

ALERGIJE, DIABETES, TEŽA, VSE JE IZGINILO PO ZASLUGI EFT

Imela sem veliko alergij, v bistvu sem bila alergična skoraj na vse kar obstaja. Zdaj na nobeno stvar nisem več. Lahko jem karkoli hočem. Zlahka izgubim na teži. Nimam več diabetesa in tudi krvne preiskave niso več potrebne. Vse to po zaslugi EFT terapije. M., Kranj

MIGRENE NIMAM VEČ

Naveličala sem se jemanja zdravil, ki so zdravila le simptome, niso pa se dotaknila težave, ki je bila resnični razlog za bolezen. Migrena je izginila po desetih minutah. Katja, Logatec

Nick Ortner

Nick Ortner

ciljVeliko večino svojega življenja sem preživel v prepričanju, da se stvari preprosto zgodijo. Nisem se zavedal zakaj, saj nisem poznal osnovnih vzrokov za moje obnašanje, niti vedel, kaj lahko naredim z njimi. Če sem bil jezen na nekoga, je bilo to zato, ker si je to zaslužil. Če sem bil prizadet, sem to čutil upravičeno, saj me je nekdo »prisilil« k temu. Če sem se vedel na nek način, je to bila »osebnostna lastnost«. Nadaljujte z branjem

This entry was posted on 23 januarja, 2015, in blog and tagged .

PRIČEVANJA PO EFT TERAPIJAH

KORONA KRIZA – TESNOBA, PANIKA, ANKSIOZNOST

“Za EFT terapijo sem se odločila, ker je zagotavljala hitro in trajno rešitev psihičnih težav. Pred meseci sem se popolnoma sesula, čeprav se v mojem življenju ni zgodilo nič pretresljivega. Korona kriza, vsakodnevne obveznosti, služba, skrb za tri otroke … in enkrat je bilo vsega preveč. Občutki so bili grozni, od panike, strahu, tesnobe, nervoze, prebavnih in prehranjevalnih težav. Po pregledu pri osebnem zdravniku, sem dobila diagnozo anksioznost in antidepresive. Ker sem vedela, da to ne bo rešilo mojih težav, ki se jih takrat še nisem niti dobro zavedala, sem se odločila, da pridem temu do dna. Ko sem brskala po spletu  sem naletela na tapkanje, ki je takoj pritegnilo mojo pozornost in tako me je pot pripeljala do Mojce. Po prvi terapiji, ko sva začeli brskati po preteklosti, se mi je stanje še slabšalo, saj so travmatični spomini in prepričanja začeli prihajati na plan. Vendar, bolj ko sva čistili po preteklosti, lažje mi je bilo in vsako uro se je moje počutje začelo izboljševati. Terapije z Mojco so mi zelo koristile, saj lahko sedaj spet opravljam vsakodnevne obveznosti in se soočam z izzivi in težavami, ki jih prinese nov dan. Izboljšala se mi je samopodoba, zavrgla sem veliko starih prepričanj, ki so me omejevala in nekako bolj pozitivno gledam na vse, z upanjem, da bo vse dobro.”

Petra. V. (38 let)

Njene težave prej: tesnoba, strah, panika, nervoza, utrujenost, anksioznost, preobremenjenost, panični napadi, selitve, nezaupanje, krivda, osamljenost, nesproščenost, potne roke, prizadetost, občutek, da ne bo zmogla, nisem varna, nemir, skrbi.

 

***

TIŠČANJE V PRSIH

“EFT mi je zelo pomagal pri tiščanju v prsih. Že po prvem uvodnem obisku mi je bilo bolje. Ko sem pričela s terapijami pa je bilo počutje po vsaki terapiji boljše. Zadovoljna sem, da sem se odločila za ta korak.”

Andreja M. (50 let)

Njene težave prej: splošno slabo počutje, brezvoljnost, depresija, hujšanje, alkoholizem v družini, panični strah, tiščanje v prsih.

***

MENI SE SAMO ŠE SMEJI – PREJ SEM SE ZELO SLABO POČUTILA IN BILA NA ROBU HUDE DEPRESIJE 

“EFT je moja velika sprememba v življenju, v katerem se je nakopičilo toliko enih težav, da jih ni bilo možno rešiti.  Ta terapija me je dobesedno rešila vse moje teže, ki mi je ležala na moji duši. Moj velik problem je bil povezan predvsem z partnerstvom, družino in službo. Nikoli se nisem znala postaviti zase, kaj šele na glas povedati kaj mislim. Vse to je načelo moje zdravje in padla sem v začaran krog ene same negativne energije. Tega je zdaj konec. Ponovno smo vzpostavili normalne, boljše odnose povsod, meni pa se še samo smeji. Imam usta do ušes. Zelo zadovoljna sem s to izkušnjo, ni bilo enostavno, a vredno truda. Najlepša hvala.”

Bernarda T. (47 let)

Njene težave prej: poporodna depresija, tesnoba, grozni odnosi, strah v službi, ni se znala vključiti v družbo, sramežljivost, jeza, zamera, prizadetost, ljubosumje, občutek, da ni dovolj dobra, izkoriščanje.

***

 SVET SPET VIDIM V POZITIVNI LUČI

“K Mojci sem prišla zaradi ogromno različnih težav. Od tega, da sem bila grozno izčrpana, brez kakršnekoli energije in volje, brez možnosti uvida svetle prihodnosti. Poleg tega sem trpela za hudimi bolečinami v vratu, nespečnostjo in nemirom v srcu. Vse moje težave pa so imele skupni imenovalec, in sicer nizka samopodoba in globoko zasidrani negativni vzorci v podzavesti. Z Mojčino pomočjo sva vse te negativne predsodke opustile in odprlo se mi je povsem novo vidno polje. Stvari sem začela gledati še z druge plati in počasi so se mi začeli sestavljati koščki sestavljanke, ki se mi je še pred tem zdela nemogoča za sestaviti. Že ko sem prvič prišla k Mojci me je pričakala s svojim pozitivnim nasmeškom in iskreno željo po mojem uspehu. Življenje se mi je obrnilo na glavo in to v zelo pozitivnem smislu, predvsem pa v relativno zelo kratkem času. S kakršnokoli težavo se trenutno spopadate Vam iskreno priporočam EFT terapijo, ki vas bo z Mojčino pomočjo popeljala v bolj svetlo in predvsem radostno prihodnost. Ob tej priložnosti bi se rada tudi iz dna srca zahvalila Mojci.”

Vesna O. (37 let)

Njene težave prej: izčrpanost, pomanjkanje energije, brezvoljnost, bolečine v vratu, nespečnost, nemir v srcu, nizka samopodoba, negativne misli, nezaupanje, negativen pogled na svet, nezainteresiranost, izguba položaja v družbi, spolna zloraba in pomanjkanje ljubezni.

***

 KONČNO PRIŠLA DO ČUSTVENE SVOBODE

“Ko sem prvič prišla na EFT tapkanje k Mojci, je bilo moje življenje sesuto na drobne delčke prav na vseh področjih. Za mano je bil lep čas nazaj propadel zakon, izguba službe, propadla veza, da o takratnem zdravstvenem stanju ne govorim. Nisem mogla več voziti svoje dejavnosti, saj moja narava dela zadeva delo z ljudmi, nisem mogla niti več skrbeti za dva majhna otroka, pravzaprav sem sploh stežka skrbela zase. Življenjska energija je bila docela izčrpana in življenje se mi je dobesedno ustavilo 3 mesece preden sem le poiskala pomoč. Vse pa me je pripeljalo do tega, da moram na sebi nekaj korenito spremeniti, da v življenju delam narobe prav vse, česar se lotim. Mojca je iz vse moje zmešnjave takoj potegnila rdečo nit vseh mojih težav in začeli sva delati na lastni samopodoba. Kasneje sva predelali bolečino končane veze, katere ni bilo mogoče skomunicirati tako, da bi se odnos končal v lepi luči. Nazadnje sva predelali še občutek strahu pred neuspehom v karieri. Danes z njeno pomočjo moje življenje teče dalje, kajti dobila sem občutek svoje lastne vrednosti in ponovno našla pot do same sebe. Tako se torej z Mojco in EFT tapkanjem lahko človek po vseh neuspehih zgradi na novo, pravzaprav na temelju lastne samopodobe, ki ni bila zgrajena v otroštvu ali rani mladosti. Človeku samozavest dajejo uspehi, a ta se kmalu zruši, če ni samopodoba takšna, kot bi morala biti. Samopodoba je občutljiva stvar, ki nam ne da vedno popolne moči iz notranjosti, dokler se le-ta ne uredi v celoti. Šele potem dokončno začnemo sami verjeti vase. Izplača se!”

Mojca hvala iz srca!

S spoštovanjem,

Hvala za vaše zaupanje in vse dobro vam želi

Anja B. (35 let)

Njene težave prej: Panični napadi, izčrpanost, grozen strah, osamljenost, zapuščenost, napetost v telesu, propadel zakon, izguba službe, občutek zapuščenosti in praznine.

EFT TERAPIJE – TAPKANJE

PANIČNI NAPADI IZGINILI

“Povedati vam moram, da v dveh mesecih odkar sem bila pri vas, nisem imela več (paničnega) napada in naj tako tudi ostane. Tako, da se vam iz srca zahvaljujem.”

Alenka P. (44 let)

Njene težave prej: Napadi panike, vrtoglavica, utrujenost, tesnoba, strahovi, fibromialgija.

IZGORELA SEM, NIKOMUR NISEM VEČ ZAUPALA

“Na prvo terapijo sem prišla popolnoma na tleh. Brez volje do življenja. Videla sem samo temne stvari. Vse v življenju je bilo brez pomena. Po prvi EFT terapiji sem bila popolnoma zmedena. Dokler nisem med terapijami spoznala, da je to od EFT terapij. Po tretji EFT terapiji sem se počutila tako dobro, da bi kar poletela. Občutila sem kot, da bi mi voda odtekla iz mene, vse se je sprostilo. Danes se počutim zelo zaželeno in srečno. Ni mi žal, da sem prišla iskat pomoč. Lepo je sedaj.”

Danica K. (65 let)

Njene težave prej: Ljubosumje, strah, izgorelost, odvisnost od hrane, neprestana nervoza, trenutno bila čisto na tleh, nikomur ni zaupala, težko otroštvo, pomanjkanje varnosti in ljubezni, alkoholizem v družini.

OKM – Obsesivno Kompulzivna Motnja

“4 krat sem prišla na EFT terapijo k Mojci. Ko sva tapkali, sva razčistili moja čustva in čutila sem ogromno olajšanje. Vsako uro sem čutila napredek. Resnično mi je terapija pomagala, vse skupaj se je poboljšalo in zelo sem hvaležna za to izkušnjo. Bi priporočala vsem, ki se soočajo z OKM. Meni so vsi simptomi izginili. Hvala Mojca.”

Tjaša Z. (15 let)

Njene težave prej: Strahovi pred smrtjo bližnjih, okužbo, OKM – obsesivno kompulzivna motnja, neprestano štetje, pogosto umivanje rok, ponavljanje določenih ritualov, strah pred višino.

PREMAGALA SEM SLABO SAMOPODOBO

“Draga Mojca!

Na EFT terapijo k vam sem prišla v slabem psihičnem in fizičnem stanju. Po vsaki vaši EFT terapiji sem se počutila boljše in bolj sproščena. Čeprav sem bila prej kar skeptična, sem sedaj, ko sem končala EFT terapije videla, da sem se odločila prav. Kajti premagala sem slabo samopodobo, strah, tesnobo in spremenila vzorce v življenju, ki sem jih imela od otroštva. Velika Hvala!!!!”

Veronika L. (60 let)

Njene težave prej: Jemlje antidepresive, nenehne skrbi, strah, nesproščenost, ni se imela rada, ogromna teža na ramenih, slabi odnosi v družini.

UTRUJENOST? IZČRPANOST? BREZVOLJNOST? POMANJKANJE ENERGIJE?

  

 

DUŠEVNO ZDRAVJE

 

- stres, 
- depresija, 
- strah pred novimi stvarmi,
- ne sprejemanje sebe,
- žalost, 
- tesnoba, 
- napadi panike, 
- nezaupanje, 
- izguba položaja v družbi, 
- skrbi kaj bodo drugi mislili o meni, 
- anksioznost, 
- preobremenjenost, 
- sram, 
- težko dihanje, 
- slabša koncentracija, 
- ne znam se postaviti zase, 
- slaba volja, 
- črnogledost,
- omejujoča prepričanja: 
      "nisem dovolj dober/a", 
      "moram trpeti", 
      "nikomur ne pripadam", 
      "ne znam reči ne", 
      "vedno se moram dokazovati", ...
Poleg tapkanja obstajajo tudi mnoge druge dejavnosti (kot so na primer: meditacija, joga, reiki, pozitivno razmišljanje, hoja, molitev, …)  s katerimi si lahko olajšate simptome duševnega zdravja. Super je, da karkoli od tega počnete. Telo vam bo vedno hvaležno. Te dejavnosti pa je potrebno izvajati kar se da redno in vestno, sicer njihov učinek izgine.
V kolikor želite vi TRAJNO odpraviti ves nakopičen stres,  anksioznost, depresijo, panične napade oziroma druge simptome, potem vam svetujem, da si poiščete pomoč profesionalne EFT  terapije oz. terapije tapkanja.

Nadaljujte z branjem

Objavljeno 13 aprila, 2021, v blog.

E-TEČAJ PRIČEVANJA

DENAR

Zdaj gledam drugače na denar kot pred tapkanjem. Obenem lažje poravnam vse obveznosti. Zdi se mi, da potrebujem manj stvari kot prej.

***

Vse dobim ob pravem času. Karkoli si zaželim, mi pride na pot. Hvala za ta E-tečaj, res mi je koristil.

***

Izginile so črne misli o denarju. V trgovino grem brez strahu. Prav tako me ni več strah, od kje bom vzel za položnice. B.

LJUBEZEN

Sporočam, da je tema zanimiva, koristna in uporabna ter podana na razumljiv način.

*** Nadaljujte z branjem