Čakre

cakre od 1-7 ZAKAJ SE SLABO POČUTIM?

Običajno si to vprašanje zastavimo šele, ko je v resnici prepozno: nekaj nas boli ali pa ne deluje tako, kot bi moralo. To je način, kako nas telo postavi pred dejstvo, da je potrebno nekaj spremeniti. V energijah pa se vsaka blokada vidi že veliko prej, preden se pokaže v obliki bolečine ali fizičnih težav. Zato je zelo pomembno, da poskrbimo za čiste čakre in dober pretok energije. Prepoznajte tipične blokade in jih odpravite, še preden pride do težav!

Čakre so energijski vrtinci, ki poskrbijo za pravilno razporeditev energije po telesu. Vsaka izmed njih vpliva na določene dele telesa, hkrati pa tudi na določena ževljenjska področja. Če se na eni ali na več čakrah pojavijo blokade, jim sledijo težave, ki nas v resnici spodbujajo, da naj nekaj spremenimo pri sebi ali svojem načinu življenja.

KORENSKA ČAKRA – temelj energijskega sistemakorenska čakra1

Blokade na korenski čakri so povezane s strahom v različnih oblikah (strah pred določeno osebo, pred neuspehom, pred propadom, pred revščino, …). Najpogosteje se pokažejo pri denarju, pa tudi pri splošni vitalnosti telesa.

Značilne težave so: depresija, slabokrvnost, obolenja debelega črevesja (tudi pogosta zaprtja in hemeroidi), nihanje krvnega tlaka ter težave s kostmi.

Pogosta odsotnost zaradi bolezni in slabega počutja, nezmožnost doseganja ciljev in uresničevanja načrtov.

SPOLNA ČAKRA – središče strasti in veselja do življenjaspolna čarka

Blokade na spolni čakri so povezane z občutki, ki se pogosto razvijejo v zgodnjem otroštvu. Prav zato se teh omejitev običajno ne zavedamo. Najbolj vplivajo na intimnost in seksualno življenje, pa tudi na sposobnost uživanja v vsem dobrem, kar se nam ponuja.

Značilne težave so: hormonske motnje, neredne in boleče menstruacije, neplodnost, impotenca, težave z mehurjem ter težave z medenico in kolki.

Nesproščenost, anksioznost, pomanjkanje vztrajnosti in veselja.

SOLARNI PLEKSUS – center osebnosti in notranje močisolarni pleksus čakra

Solarni pleksus je najbolj individualna čakra, saj je v njej shranjen zapis naše osebnosti. Blokade so povezane z občutkom sramu in zavrnitve, najpogosteje pa se pokažejo kot jeza in prepirljivost, pa tudi kot zavist in samopomilovanje.

Solarni pleksus je povezan s trebušno slinavko in vegetativnim živčevjem. Kadar je zablokiran, se najpogosteje pojavijo prebavne težave (še posebno na področju želodca), pa tudi sladkorna bolezen in težave z jetri, vranico in žolčem. Ta energijski center je najbolj dovzeten za vpliv alkohola, drog in poživil.

Pomanjkanje notranje moči in samozavesti, občutek da nismo dovolj dobri, si ne zaslužimo uspeha ali nimamo potrebnih sposobnosti, da bi se prebili v ospredje.

SRČNA ČAKRA – središče ljubezni in vhod energije zdravjasrčna čakra

Srčna čakra je neke vrste energijska centrala telesa, središče, kjer se srečata zemeljska in višja energija. Pomaga nam uravnavati medosebne odnose, odpuščati, predvsem pa brezpogojno ljubiti.

Blokade najpogosteje nastanejo zaradi situacij, ko smo bili globoko prizadeti, vplivajo pa predvsem na ljubezen, pa tudi na imunski sistem.

Značilne težave so: težave s srcem in ožiljem, alergije, težave s kožo, bronhitisi, astma in druge težave s pljuči.

Malodušje, nezadovoljstvo, hrepenenje po pozornosti in pohvali. Težko občutimo zadovoljstvo v sebi.

GRLENA ČAKRA – očiščevalec fizičnih vibracij in središče izražanjagrlena čakra

Blokade na grleni čakri nastanejo, kadar ne smemo, ne moremo ali ne upamo povedati, kar v resnici mislimo in čutimo. Če se po dolgih letih očisti, je povsem normalno, da se razjočemo ali celo začutimo potrebo, da bi na ves glas kričali.

Kadar je zablokirana, se vedno znova znajdemo v vlogi žrtve, občutek imamo, da drugi krojijo naše življenje. Dolgotrajne blokade se najpogosteje izrazijo kot težave s sčitnico, z grleno čakro pa so povezane tudi težave z zobmi in dlesnimi, težave z vratom in grlom, pa tudi govorne motnje.

Ne znamo prav izraziti, kar mislimo. Dobimo občutke panike, kadar je potrebno kaj pokazati.

ČELNA ČAKRA – center modrosti in jasnih misličelna čakra2

Čelna čakra (ali tretje oko) se zablokira, kadar živimo v iluzijah. Ta čakra nam omogoča jasen uvid, zato se blokade izrazijo predvsem kot težave s koncentracijo in spominom.

Na telesni ravni to lahko pomeni glavobole, težave s sinusi, težave z očmi in ušesi, lahko pa tudi vrtoglavice. Kadar pa je čelna čakra čista in dobro pretočna si znamo jasno predstavljati različne stvari (načrtovati, se spominjati, vizualizirati, itd.)

Težave z zbranostjo in organizacijo. Prevelika obremenjenost s preteklimi neuspehi, razpršena energija. Stvari začenjamo, a le redko dokončamo.

KRONSKA ČAKRA – povezava z višjimi energijamičelna čakra1

Kronska čakra se nahaja na vrhu energijskega sistema in je odgovorna za srejemanje univerzalne (kozmične) energije in povezavo z višjim jazom. Dober pretok nam daje občutek o smislu življenja in jasno zavedanje, kdo smo in kaj bi radi dosegli.

Blokirana kronska čakra pa lahko pretirano poudari nižji ego in povzroči, da nenehno bijemo boje z okolico in sami s seboj. Telesno se to najpogosteje pokaže v obliki migren, kronične utrujenosti, brezvoljnosti ali pritiska v ušesih.

Nesamostojnost, oslabljena sposobnost ustvarjalnega razmišljanja. Okolje nam vsiljuje občutke in misli, da se nismo razumeti.

In kako veste, da imate čiste čakre? Preprosto! Če se dobro počutite, ste zadovoljni sami s seboj in z življenjem, uspešno premagujete vsakdanje izzive in sproščeno sodelujete z drugimi ljudmi, ste lahko prepričani, da vas vaše čakre podpirajo in da ste na pravi poti.

Če pa čutite drugače, potem vabljeni na individualno EFT terapijo – tapkanje in očistili bomo pretekle dogodke, s tem pa se vam bodo očistile tudi čakre.