Alergije

alergija1Marsikdo se sprašuje ali lahko EFT – tapkanje pomaga pri alergijah.

Povedati vam moram, da je možno rešiti vsako vrsto alergije (tudi celiakijo ali alergijo na cvetni prah). Škoda bi bilo, da bi se celo življenje omejevali zaradi alergije. Tapkanje je najbolj učinkovit način za odpravo katerekoli alergije ali občutljivosti. To velja za vsako stvar na katero vaše telo negativno reagira – na domače živali, hrano, rastline, dim… Ne glede na to, na kaj ste alergični je pristop zelo podoben.

Medicina je sicer pri preventivi in opravljanju alergij nujno potrebna, saj odkriva vrste alergenov z najrazličnejšimi testiranji, ugotavlja, kako se kažejo in kako prehajajo iz ene oblike v drugo in v kompleksnejše bolezni. Različne vrste alergij zdravi z različnimi zdravili, ki so varna in učinkovita. Preventivno priporoča izločitev alergenov iz okolja. Preprečuje tudi napredovanje alergijskih težav in bolezni na višjo stopnjo.

PSIHIČNA POVEZAVA

Psihični vzroki alergij so najpogosteje vezani na vedenjske vzorce, ki so pogosto že tako ukoreninjeni, da se jih sploh ne zavedamo. Tapkanje oz. EFT tehnika je sto procentov primerna za reševanje psihičnih vzrokov.

Melanholiki imajo visoka pričakovanja do sebe in drugih, kar je v življenju v popolnosti težko doseči in jih iz teh razlogov vse to spravlja v neprestano ponavljajoči se stres. Nagnjeni so tudi k perfekcionizmu (prevelika higiena, pikolovstvo, težnja k popolnosti, itd.), kar nepretrgano ruši njihovo psihofizično ravnovesje in jih preko tega izpostavlja možnostim odzivanja z alergijami.

Koleriki so po naravi  jezljivi, kar razjeda in ruši njihovo ravnovesje. Pred zunanjimi obremenitvami se pogosto branijo s podzavestnimi obrambnimi mehanizmi in manipulacije, kamor velikokrat prav tako podzavestno, umestijo tudi alergije.

Flegmatike močno obremenjuje strah, ki predstavlja naše najbolj nevarno in ogrožujoče čustvo. Po njihovem manifestnem vedenju bi lahko rekli, da gre ravno za nasprotno delovanje, saj že sama beseda pove, da so očitno ravnodušni, a to ne drži. »Zunanji videz vara«. Ker je čustvo strahu pri njih kontinuirano prisotno, to predstavlja največjo nevarnost za izgorevanje. Raziskave in praktične izkušnje kažejo, da veliko manj škodujejo redki in močnejši stresi, travme, kot pa šibkejši in neprestano ponavljajoči. Zaradi prisotnosti tega nevarnega čustva flegmatik brani svoj jaz z obrambnimi mehanizmi. V ta mehanizem pa je podzavestno velikokrat umeščena tudi alergija.

Sangviniki. Virusne okužbe lahko predstavljajo pomemben vzrok pojava alergij pri sangviniku, saj je telesno dovzeten za najrazličnejša vnetja, težave z želodcem, okužbe s paraziti, avtoimunske bolezni. Še posebej so lahko hitro ogrožena dihala,  pogost pojav so alergije na cvetni prah.

Na začetku se je potrebno vprašati, kdaj se je alergija prvič pojavila in ali se vam je takrat (ali nekaj mesecev pred tem) zgodil kakšen travmatični dogodek. Je bil morda ta dogodek neposredno povezan z vašo alergijo npr.: ali vas je opraskala mačka in ste potem dobili alergijo na mačke itd..

Tapkanje oz. EFT predstavlja okrepitev pomoči osebam z alergijami predvsem v smeri odpravljanja vzrokov zanje. Namen zdravljenja je, da z individualno uro z EFT za vedno izbrišemo ta travmatični dogodek. S tem ko odpravimo razlog, skoraj vedno tudi izgine alergija.

Če pa mislite, da pri vas ni povezave med nekim dogodkom in vašo alergijo, potem izpostavite stvar na katero ste alergični (npr.: hrano, mačje dlake, …) in tapkajte na to.

Primer tapkanja pri alergiji:

Točke za tapkanje najdete na naslovu Točke za tapkanje. V tapkanje nato vključite vašo težavo (npr.: alergija na mačje dlake). 

Karate točka: Kljub temu, da imam alergijo na mačje dlake, se popolnoma in globoko sprejemam.

Na notranji strani obrvi: Občutljiv/a sem na mačjo dlako.

Ob istih stavkih nadaljujte s tapkanjem po ostalih končnih točkah telesnih meridianov.

 

Navedeni uvod v tapkanje je samo splošen primer. Tapkanje je specifično za vsakega posameznika. 

Naš um je sestavljen iz zavestnega in podzavestnega dela naše osebnosti. S tapkanjem oz. EFT tehniko posežemo v čustveni del vaše osebnosti. 

S tapkanjem oz. EFT tehniko izvedemo soočenje s travmami in drugimi vzroki alergije, ki so se nahajali na različnih nivojih človeške osebnosti. Kot so npr.: travme iz otroštva, zaradi katere se je lahko človek razvijal v tip žrtve. Lahko je doživljal tudi veliko kritike na račun svojega vedenja in poskuse nadzora v obliki zahtev (to smeš in tega ne smeš, sedi mirno, lepo jej, itd.).

Pri nas boste deležni velikih sprememb v življenju. Na individualni EFT terapiji vam bomo posegali globoko v vašo podzavest. Tako se boste TRAJNO rešili neprijetnih občutkov in starih vzorcev, ne da bi zato morali obiskovati mnogo drugih različnih oblik terapij. Postali boste sproščeni, mirnejši, izboljšal se vam bo spanec, pridobili boste večjo samozavest, obvladati boste začeli svoje misli, občutke, telo in življenje. Pokličite na telefon: 051-780-724 (Mojca Nendl) in si rezervirajte svoj termin ali pišite na e-mail: info@eft.si.