7 STVARI, KI LAHKO UNIČIJO RAZMERJA

7 stvari, ki lahko uničijo razmerja

Ko spoznamo nekoga in začnemo z njim novo razmerje je čudovito in na začetku zgleda vse popolno. 

Toda ko razmerje napreduje, pridejo v ospredje druge stvari: odnosi in dejanja, ki lahko vaše razmerje uničijo.

V tem prehodnem obdobju se hitro pojavijo težave. Še posebej če se ne pogovarjate dovolj in sproti razrešujete težav. 

Najboljša izbira je iskrenost. Že na začetku partnerju jasno povejte, kaj imate radi in kaj ne. Večina parov naredi usodno napako, da ne omenijo nič kaj jih moti in gredo stvari zato kasneje samo še na slabše.

Svoje nezadovoljstvo raje skrivajo, da bi se izognili prepirom, ampak partner/ica to razume, kot da je v odnosu vse v redu. Ravno zaradi takih reči je ključno in najpomembnejše, da ugotovite katere stvari uničujejo razmerja. Le tako se jim boste namreč lahko izognili.

7 najbolj pogostih stvari, ki uničujejo razmerja

 

Gotovo obstaja 1000 dejavnikov, ki lahko pripeljejo do razpada razmerja, ampak teh 7, ki jih bom v nadaljevanju naštela, so najbolj pogosti.

Imejte te razloge v mislih, da vam razmerje ne propade.

 

  1. SKRBI VAS, KAJ SI BODO MISLILI DRUGI

Dovoliti družini in prijateljem, da imajo preveč vpliva na vaše razmerje je napaka, ki lahko uniči vaše razmerje. Včasih njihove ideje sprejmemo iz čiste vljudnosti. Vendar to na dolgi rok lahko postane resen problem.

To namreč pod površjem povzroča škodo, ki se lahko čez čas poslabša. Poleg tega lahko vaši prijatelji mislijo, da si zaslužijo biti del vašega razmerja. Vendar to ne drži.

Znebite se vpliva drugih na vaše razmerje s pomočjo EFT tehnike – tapkanja.

  1. UNIČUJOČA KRITIKA

Groba kritika zares lahko škodi partnerjevi samozavesti. Če pa znate kritiko izraziti taktično in z ljubeznijo, vam bo partner gotovo hvaležen za dober nasvet. Vendar morate biti pri tem previdni. Če izražate kritiko z grobim tonom in brez da bi vas partner za njo zaprosil, je to lahko ena izmed stvari, ki lahko uniči razmerje. Kaj je rezultat take kritike? Oseba, ki se počuti ranjeno se bo verjetno zaščitila in se izolirala.

Odpravite uničujočo kritiko in njene posledice s pomočjo individualne EFT terapije.

  1. PREVEČ NADZORA

Nekateri ljudje, tako moški kot ženske si želijo imeti absolutno kontrolo nad vsem. Tako je tudi na področju partnerstva. Preveč so ljubosumni, brskajo po vašem mobitelu in kontrolirajo vaš urnik. Tega nihče ne mara. To lahko hitro pripelje do laži. Zelo pomembno je zaupanje, ki ni izraženo samo z besedami ampak tudi z dejanji.

 

Za zmeraj odpravite željo po absolutni kontroli nad vsem z EFT tehniko – tapkanjem.

  1. IGNORIRANJE PROBLEMOV

Če je partner preobremenjen s problemi, vi pa se zanimate samo zase lahko tudi to uniči razmerje. Družinske in finančne težave si je potrebno med sabo deliti.

Če ignorirate njihov obstoj bo vsa teža padla na vašega partnerja in to bo povzročilo jezo, ker mu vi nič ne pomagate. Prej ali slej bo prišlo do propada razmerja, tudi če se kasneje te problemi uredijo. Znebite se jeze v odnosu in postanite bolj solidarni s partnerjem/partnerico s pomočjo individualne EFT terapije.

  1. POZABLJANJE NA SPOLNE ODNOSE

Prav tako je škodljivo, če enega od partnerjev ne zanimajo več spolni odnosi. Na začetku bo drug sprejel izgovore, kasneje pa bo prišlo do prepirov. Ključni del razmerja so tudi spolni odnosi.

Pri spolnih odnosih partnerja popolnoma združita svoje občutke in pozabita na zunanji svet. Če ni spolnih odnosov, eden od njih pa si jih želi, si bo lahko ta oseba poiskala tovrstno zadovoljstvo drugje.

Dvignite ponovno željo po spolnosti in postanite ponovno privlačni za partnerja z individualno EFT terapijo.

  1. MALE STVARI IZGINJAJO

Na začetku ste zelo pozorni in nikoli ne pozabite rojstnega dneva, obletnic in Valentinovega. To so trenutki za ljubezen in romantična srečanja. Ko ste bolni, partner skrbi za vas in vam pomaga z gospodinjskimi opravili, da lahko vi počivate. Vendar z leti mnogo parov pozabi na te »male stvari«. Tako se eden od partnerjev začne počutiti pozabljenega in neljubljenega. To pripelje do težav v mnogo partnerskih odnosih. Obudite spet svojo pozornost do partnerja in postanite spet ljubljeni kot na začetku razmerja s pomočjo EFT tehnike – tapkanja.

  1. ZAPOSTAVLJANJE SAMEGA SEBE

Nekateri ljudje prenehajo skrbeti zase, ko so v razmerju. Pridobijo precej telesne teže, nehajo s telovadbo in pozabijo na frizerja. Smešno jih je videti cele dneve po stanovanju v pižamah. Take stvari uničujejo razmerja, zato ker se eden od partnerjev spreminja v neko drugo osebo. Kam je izginila oseba z super obleko in čudovito pričesko iz prvega zmenka? Ljudje postajajo bolj zreli in se s časom spreminjajo. Tudi razmerja morajo rasti in se razvijati. Najboljši način, da razmerje napreduje je, da ne pozabimo stvari, ki so na začetku oblikovale razmerje. Obudite spet začetni čar razmerja in hkrati poskrbite, da boste spet sami sebi v ospredju z individualno EFT terapijo.

This entry was posted on 12 novembra, 2018, in blog. Bookmark the permalink.