EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 5 ČUSTVENIH RAN IZ OTROŠTVA, KI VAM PREPREČUJEJO USPEH

EFT TEHNIKA, TAPKANJE: 5 ČUSTVENIH RAN IZ OTROŠTVA, KI VAM PREPREČUJEJO USPEH (M.N.)

Pri veliko ljudeh je čustveno zdravje poškodovano od otroštva. Pogosto se ne zavedamo, kaj nas blokira, kaj povzroča težavo ali česa se bojimo. V večini primerov je v dogodkih iz otroštva. To so rane, ki so jih povzročile naše prve izkušnje s svetom, ki se nikoli ne zacelijo.

 

“Čustvene rane so boleče izkušnje iz otroštva, ki oblikujejo naše odrasle osebnosti, določajo kdo smo in kako se srečujemo s stisko.”

Teh čustvenih ran se moramo zavedati in jih ne smemo prikrivati. Dlje kot čakamo z njihovim zdravljenjem, bolj globoko se zajedajo v nas. Strah pred ponovnim trpljenjem povzroča, da se skrivamo za različnimi maskami, ki ovirajo naš napredek v življenju. Prav temu pa se moramo izogniti.

Prepoved, ponižanje, nezaupanje, opustitev, nepravičnost … To so nekatere rane iz otroštva… Oglejmo si jih podrobno.   

  1. STRAH PRED ZAPUSTITVIJO

“Zapuščenost je najhujši sovražnik tistih, ki so zapustitev doživeli v svojem otroštvu.”

Predstavljajte si, kako boleč je za otroka strah, da bi ostal sam, izoliran in nezaščiten v okolju, ki mu je tuje.  Ko otrok odraste, bo naredil vse, da bi se izognil temu, da bi ga spet nekdo zapustil. Zato bo v vsaki zvezi zgodaj zapustil partnerja. To kaže na to, da noče ponovno doživeti trpljenja.  

Taki ljudje razmišljajo ali govorijo tako: “Zapustil/a te bom, preden lahko ti zapustiš mene.”, “Nihče me ne podpira, zato jaz ne bom podpiral/a te zveze.”, “Če me zapustiš, se ne boš nikoli vrnil/a.”…

Te rane sami težko pozdravite, ker so težave na nezavednem nivoju – v vaši podzavesti. Zato vam priporočam, da obiščete individualno EFT pomoč, da skupaj predelamo vaše misli in strah, da bi ostali sami. Le tako bo strah pred tem, da bi ostali sami trajno izginil.

  1. STRAH PRED ZAVRNITVIJO

Ta rana nam preprečuje, da bi sprejemali naše občutke, misli in izkušnje.  Strah pred zavrnitvijo v otroštvu nastane zaradi zavrnitve s strani staršev, družine ali prijateljev. Bolečina, ki nastane zaradi te rane, preprečuje otroku, da bi imel normalno samozavest in se imel rad.

Oseba s to rano se celo življenje počuti nezaželenega in manjvrednega. Te občutke doživlja vedno znova, kar pripelje do občutka osamljenosti.

Obstaja velika verjetnost, da bo oseba, ki je v otroštvu doživela zavrnitev, kot odrasla oseba postala plašna in nedostopna. Rešitev je v tem, da predelamo notranje strahove, ki vodijo v paniko.

V življenju je običajno, da novi ljudje prihajajo in odhajajo. Pomembno je, da se čim manj obremenjujete zaradi odhodov ljudi. Nikakor teh odhodov ne smete jemati osebno. Le tako boste lahko napredovali.

“Vi sami ste edina oseba, ki jo potrebujete v vašem življenju.”

V primeru, da sami ne uspete doseči napredka oziroma rešitve, vas vabim, da se obrnete na individualno EFT pomoč.

  1. PONIŽANJE

“Ta rana nastane, ko občutimo neodobravanje in kritiko drugih.”

Ta problem ustvarimo v otrocih, s tem ko jim prizademo. Npr.: ko jim povemo, da so neumni, slabi ali predebeli ali pa da obravnavamo njihove probleme pred drugimi (kar se na žalost pogosto dogaja). To nedvomno uničuje otroško samozavest in tak otrok se bo težko znal ceniti.

Posledica tega je, da tak otrok ne bo dovolj samostojen. Včasih namenoma ponižujemo druge, da bi nas drugi videli v boljši luči.

V primeru, da trpite zaradi te rane, je potrebno delati na vaši neodvisnosti in svobodi. Obenem morate razumeti svoje potrebe in strahove in to usklajevati z vašimi cilji.

  1. IZDAJA ALI STRAH PRED ZAUPANJEM DRUGIM OSEBAM

Ta rana se odpre, ko otrok prvič doživi razočaranje, ker mu neka bližnja oseba prelomi obljubo. Počuti se izdanega in prevaranega.

 

“To vodi v nezaupanje, zavist ali druge negativne občutke.”

Ne počuti se vrednega, da bi mu kdo izpolnil obljubo ali da bi on imel tisto kar imajo drugi.

Kdor doživi te probleme v otroštvu, v odrasli dobi postane oseba, ki ima rada vse pod nadzorom in stremi k perfekcionizmu. Želi si, da je vse popolno in vse na svojem mestu ter da ni nič prepuščeno naključju.

Če ste vi doživeli take težave v otroštvu, boste zelo verjetno želeli imeti pod nadzorom druge osebe. To je pogosto povezano z navidezno prisotnostjo močne osebnosti. Vendar gre tu le za obrambni mehanizem, neke vrste ščit pred razočaranji.

To se pogosto odseva v obnašanju takih oseb. Za napredek je potrebno delati predvsem na večji potrpežljivosti in tolerantnosti do drugih. Potrebno se je tudi naučiti zaupati drugim in razdeliti obveznosti. 

  1. KRIVICA

“Občutek krivde lahko doživimo v okolju, kjer je vodja (npr. glava družine ali nadrejeni v službi…) hladen in avtoritativen.”

Te zahtevne osebnosti ustvarjajo občutek nemoči in nekoristnosti. To se lahko zgodi tako otroku kot odraslemu.

Naj ponazorimo to s primerom Alberta Einsteina: “Vsi smo geniji. Vendar če sodimo ribo po tem ali je zmožna splezati na drevo, bo riba celo življenje verjela, da je neumna.”

Tisti, ki doživijo tako vrsto bolečine, lahko postanejo otopeli in vidijo vse samo črno -belo. Ti ljudje si po navadi želijo postati pomembni in doseči velik uspeh in moč.

Obenem lahko postanejo fanatični borci za red in perfekcionizem. Pogosto imajo skrajne ideje in težko se odločijo za preproste rešitve.

Za rešitev teh problemov moramo delati na večji prilagodljivosti in zaupanju drugim.

Zdaj ko poznate vseh 5 duševnih ran, ki lahko vplivajo na vašo kvaliteto življenja, zdravje in sposobnost, da se razvijete kot posameznik, se zdravljenje lahko začne.

Prvi korak je, da sprejmete vaše notranje rane. Dovolite si biti jezni in bodite pri zdravljenju potrpežljivi. Potem boste zanesljivo napredovali.

 

Če boste ocenili, da sami pri napredku niste dovolj uspešni ste vljudno vabljeni na individualno EFT pomoč, na kateri vam bom s pomočjo natančne analize vaše preteklosti in trajne odprave problemov odpravila tudi vaše duševne rane. Zaradi svojih bogatih izkušenj kot EFT specialistka zmorem to hitro, trajno in povsem neboleče.

This entry was posted on 25 julija, 2017, in blog. Bookmark the permalink.