STRAH PRED NEUSPEHOM

STRAH PRED NEUSPEHOM (D.P.)

Strah pred neuspehom povzroča, da nezavedno, na različne načine sabotiramo lastne možnosti za uspeh. Za nekatere ljudi je strah pred neuspehom predstavlja tako veliko psihološko grožnjo, da ta prevlada željo po uspehu.

Zagotovo nihče ne mara neuspeha ali poraza, ker vzbudi različne občutke kot so jeza, razočaranje, frustracija, sram, zmedenost. Bistvo pri strahu pred neuspehom predstavlja sram. Sram je negativno čustvo, ki povzroči, da se ne počutimo dobro zaradi svojih dejanj, ter tudi sebe dojemamo kot slabe.

Sram prodre globoko v jedro našega ega, identitete, samozavesti in našega čustvenega dobrega počutja. Ljudje, ki občutijo, da bi jim lahko nekje spodletelo, se zato raje sploh ne lotevajo določenih nalog.

Znaki, ki kažejo na to, da vas je strah neuspeha:

  1. Pogosto odlašate stvari.
  2. Zaradi neuspeha dvomite v svoje sposobnosti.
  3. Ko vam kaj ne uspe, sploh ne veste, kaj bi lahko naredili drugače, da bi bili uspešni.
  4. Zaradi neuspeha vas skrbi, kaj si drugi mislijo o vas.
  5. Pogosto se vas tik pred zdajci lotijo glavoboli, bolečine v želodcu ali drugi telesni simptomi, ki vam preprečijo, da bi se na določeno stvar dobro pripravili in bili pri njej uspešni.
  6. Pogosto se lotevate stvari, ki niso nujne in tako tistih nalog, ki naj bi imele prednost, ne opravite dobro.
  7. Zaradi neuspeha vas skrbi, da nikomur ne bo več mar za vas.
  8. Zaradi neuspeha vas je strah, da boste razočarali ljudi, katerih mnenje vam veliko pomeni.

Z EFT tehniko ozavestite strah pred neuspehom, ki deluje na naši nezavedni ravni. Zelo pomembno je, da se začnete zavedati vaših strahov in jih sprejmete. Rešite strah ne neuspehom s tapkanjem in ga zbrišite iz vaše podzavesti za vedno.

This entry was posted on 8 februarja, 2017, in blog. Bookmark the permalink.