BOLESTNO LJUBOSUMJE

ljubosumje4BOLESTNO LJUBOSUMJE (D.P.)

Če vas vaše ljubosumje ovira in vam povzroča čustveno ohromljenost, ste se odločili, da od partnerja zahtevate, da vas ljubi na določen način. Če vas ne, lahko celo kdaj rečete “to ni pošteno”. Ljubosumje izvira iz premajhnega zaupanja vase, enostavno zato, ker je pozornost usmerjena v druge.

Nikoli ne morete predvideti, kako bo nekdo, ki ga ljubite, reagiral na drugo človeško bitje: toda, če se odloči, da bo do njega ljubeč in naklonjen, lahko ljubosumje začutite samo, če mislite, da je bila njegova odločitev kakorkoli povezana z vami.

Če vaš partner ljubi drugo osebo, se vam to lahko zdi krivično. Morda se boste vprašali: “Kaj ste naredili narobe?” “Kaj je z vami narobe?” “Ali nisem dovolj dober/a zanj⁄o?” in podobna vprašanja, ki so polna dvomov.

Vaše čustveno stanje se ne bo izboljšalo, dokler se ne boste odločili, da se je vaš partner tako odločil ne glede na vas in da je za svoje vedenje lahko imel tisoč razlogov, ki pa z vami nima nobene zveze. Morda je vaš partner hotel poiskusiti kaj drugačnega, morda se je zaljubil⁄a, morda je hotel pokazati svojo moškost⁄ženskost ali pa odložiti prihod starosti.

Z EFT vas naučimo, da vaša lastna vrednost nima nobene veze s tem, kaj počnejo drugi ljudje v življenju. Z EFT vam pomagamo ohraniti lastno moč, brez da jo predajate v roke drugih oseb, ne glede nato, kako pomembno vlogo imajo v vašem življenju. S tapkanjem vam pomagamo, da začnete zaupati vase in da je pomembno, da prvo imate sebe radi, da se cenite in spoštujete, da se osredotočite nase.

This entry was posted on 9 aprila, 2016, in blog. Bookmark the permalink.