HUJŠANJE IN STRES

hujšanje4HUJŠANJE IN STRES (D.P.)

Poželenje po hrani. Pridobitev odvečnih kilogramov. Strupi. “Ali naj pojem to?” “Ne jej tega!”  “Slabo vest imam, ker sem to pojedel/a.” “Ne morem verjeti, da sem to pojedel/a!”. Tako veliko potrošene energije za reševanja problema, ki sploh ni pravi problem. Ljudje se pogosto leta in leta borijo z odvečnimi kilogrami, pa so še vedno pretežki. Odvečna teža je le zunanja posledica notranjega problema. Kadar smo prestrašeni in se počutimo ogrožene, ne dovolj dobre ali nas je strah oziroma čutimo potrebo po varnosti.

Grajanje sebe zaradi debelosti, občutek krivde ob vsakem koščku hrane, ki ga damo v usta. Vse mogoče stvari, ki jih počnemo, ko se zredimo, vendar kilograme izgubimo s težavo. Veliko let lahko počnemo isto, kajti s pravim problemom se nismo niti začeli ukvarjati. Postali smo še bolj prestrašeni in ogroženi, zato potrebujemo dodatne kilograme, ki nas bodo ščitili.

Če ste že velikokrat neuspešno poskušali hujšati, se morda borite z močnim prepričanjem, da ne morete shujšati. Kaj če ste se med hujšanjem naučili prepričanja, da je težko shujšati. Ali pa morda, da bi lahko shujšali, vendar morate stradati. Mogoče pa si ne želite priznati skritega prepričanja, da boste ranljivi, če shujšate?

Z EFT tehniko dosežemo, da začnete izgubljati kilograme. S tapkanjem tudi dosežemo, da se začnete sprejemati in imeti radi. S pomočjo tapkanja prepričanja trajno “odrežemo”, tako začnemo ustvarjati nova prepričanja, ki podpirajo nove odločitve o tem, da se boste varno počutili, če tudi boste suhi. S tapkanjem razrešite globje vzorce, čustva, dogodke in prepričanja. Z EFT tehniko se lahko spremeni vaš odnos do hrane v nekaj veliko bolj zdravega.

This entry was posted on 20 januarja, 2016, in blog. Bookmark the permalink.