EFT-tehnika čustvene svobode

EFT temelji na prepričanju, da je vzrok za vsa negativna čustva motnja v telesnem energijskem sistemu. Ko odpravite energijsko neravnovesje, kar naredite preprosto tako, da s konicami prstov nežno udarjate – tapkate po določenih energijskih točkah na telesu, vaš problem zelo hitro izgine-po zagotovilih ustanoviteljev metode v večini primerov že v nekaj minutah, v najslabšem primeru pa je potrebno od nekaj dni do nekaj tednov.

gary craig

Ustanovitelj EFT Gary Craig

Ustanovitelj tehnike EFT – Emotional Freedom Techniques, je Gary Craig. Tehnika EFT, izhaja iz dognanj dr. Roger-ja Callahana in njegove Terapije miselnega polja (Thought Field Therapy). Gary Craig pravi, da je bila tehnika EFT v osnovi razvita za reševanje čustvenih težav. Ker pa dolgotrajnejša ali intenzivna čustvena bolečina običajno povzroči tudi bolečine v telesu in bolezni, lajšanje čustvenih težav samodejno prinese tudi občutno izboljšanje fizičnega počutja.

ODKRITJE

Vzrok za vsa negativna čustva je motnja v telesnem energijskem sistemu.

Negativna misel ustvari “nekaj-bzzz” v našem energijskem sistemu (podobno kot slab signal povzroči “sneženje” na ekranu TV sprejemnika) in ta potem povzroči fizični in/ali čustveni odziv.

Lahko si predstavljate, da se vse zgodi v 3 korakih:

  1. negativna misel ustvari
  2. energijsko neravnovesje, ki potem povzroči
  3. negativno čustvo ali razpoloženje.

Teorija Gary-ja Craiga pravi, da imajo vsa NEGATIVNA ČUSTVA EN SAM VZROK. Tehnika EFT obravnava vsa, med seboj še tako različna negativna čustva na popolnoma enak način.

Tradicionalna terapija pelje klienta nazaj na dogodek ali misel in se na ta način trudi omiliti ter spremeniti njegov odziv – z drugimi besedami, spremeniti najprej miselnost in s tem spremeniti odziv.

Tehnika EFT uravnovesi telesni energijski sistem okrog te iste misli in s tem spremeni čustveni odziv.

Več o tej tehniki lahko izveste na naslovu (angleška spletna stran) www.emofree.com